9. ledna 2024

LUŠTÍME: Časopis Puntík - leden/únor 2024

Tradiční dvojčíslo časopisu Puntík, už je nějakou tu chvíli ve schránkách všech předplatitelů a určitě už je i dostupné v obchodech a trafikách. Puntík je už je čistě v režii Sofinky a Olivky, ale stále odebíráme dvě čísla. Ani se nenadějeme a bude nám u něj aktivně pracovat i čtvrté plůdě. 

Proletíte se s Puntíkem zimní oblohou, prozkoumáte zimu všemi smysly, s Mylišáky se pustíte do zimní výzdoby, vyrobíte si domeček v pařezu, vločkami si vyzdobíte pokojíček, prozkoumáte obrazárnu, s pandou Švandou vyrazíte do mrazů, nakreslíte tuleně, procvičíte etiketu s Edou Neposedou, najdete ve sněhu několik předmětů, uklidíte nádobí, vyrazíte na lyže a nechybá ani Puntíkovy nápady.

Tak se na něj pojďme podívat blíž :-). 


 

 

CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1. PROLEŤTE SE ZIMNÍ OBLOHOU

Hned v úvodu si můžete vystřihnout Puntíka na vločce, připnout ho na sponku, z druhé strany přiložíte menší magnet a pořádně se s Puntíkem proletíte zimní oblohou jak jen budete chtít.

 

 

2. ZIMA VŠEMI SMYSLY

Veškeré smyslové hraní a zkoumání všeho kolem nás smysly je nejen pro děti velmi přínosné. Mohou osahávat, ochutnávat, pozorovat, přičichávat i poslouchat. Jak projít zimu všemi smysly? To se dozvíte na další straně časopisu Puntík. Zastavte se i vy dospělí a prozkoumejte společně s dětmi taky zimu všemi smysly.


 

3. MYLIŠÁCI A ZIMNÍ VÝZDOBA

Sněhové vločky jsou fascinující a každá tak jedinečná. Jenže jak je zachovat tak, abychom si s nimi mohli vyzdobit bydlení? No jasně! Vystřihneme je z papíru! Tak jich můžete mít mnoho, velkých a neroztečou se vám.


 

4. BLUDIŠTĚ A DOMEČEK V PAŘEZU

Mylišáci ještě k tomu všemu vyrazili navštívit svého kamaráda v pařezu. Jenže jaká je správná cesta k jeho domečku? Dovezte Mylišáky správnou cestou k jejich kamarádovi a rovnou si na následující straně vystřihněte domeček z pařezu, který můžete dozdobit přírodninami.


 

5. OBRAZÁRNA

Jezevec je velký milovník umění, a tak má v domlu spoustu obrazů. Prohlédněte si obrazy, jejich tvary a splňte úkol na konci stránky. Olivka má základní geometrické tvary sice už v malíku, ale procvičování není nikdy dost a opakování je matkou moudrosti.


 

6. PANDA ŠVANDA

Nechybí ani další příběh pandy Švandy, který vždycky něco vyvede. Tentokrát dostal od Ježíška krásné nové brusle, ale nemohl je vyzkoušet, protože bylo venku moc teplo a bláto. Druhý den se konečně ochladilo, jenže jak poznají, že je led dostatečně pevný? Jak tohle celé zase dopadne? Ajajaj.


 

7. KRESLENÍ TULENĚ

Konečně zase tip na kreslení dalšího zvířete - tentokrát tuleně, kterého můžete zkusit nakreslit podle jednoduchého návodu v pár krocích. Na následující straně se o něm dozvíte zajímavé informace a ještě se tuleňátku pokusíte pomoct pochytat rybky dřív, než mu uplavou.


 

8. EDOVA ETIKETA

Čeká vás také několik stran s oblíbeným hrdinou Edou Neposedou. Přečtete si s nimi krátký komix, vybarvíte helmu a prozkoumáte báječnou dvoustranu, která je z knihy Pepo! Ty popleto! Na to, že se jedná o leporela, tak pořád hrozně moc baví i naší desetiletou Klaudinku, která je jednu dobu měla ve škole a dokonce si je vzala i na Noc s Andersenem. Tyhle přeplněné dvoustrany jsou parádní jak pro malé děti, protože se u nich dá zastavit na pěkně dlouho a probrat každý detail, tak i pro starší, kteří se už více učí etiketě a správným způsobům chování.


 

9. JÍZDA S EDOU A PEPOU

Projeďte se na saních s Edou a Pepou. Najdete všech pět věcí, které se ztratily ve sněhu? Jakmile je najdete, tak je vybarvěte třeba zrovna podle legendy nahoře.


 

10. MALOVANÁ BÁSNIČKA

Vtipná malovaná básnička s legendou po pravé straně, kdybyste náhodou nevěděli podlel obrázku o co se jedná, ale určitě to zvládnete i bez pomoci. Taky máte za úkol rozpoznat kuchyňské náčinní a rovnou si můžete popovídat při čem konkrétní náčinní využijete.


 

11. BESIP BEZPEČNOST

Prohlédněte si obrázky a řekněte kde je pro děti bezpečné si hrát. Šipku, pro kterou ste se rozhodli, vybarvěte zeleně a tu druhou škrtněne. Tak co? Máte všechno správně?


 

12. PUNTÍKOVY NÁPADY

Sníh nám přál jen začátkem prosince, pak to byla bída a obávám se, že sníh už jen tak neuvidíme - alespoň my tady na západě. Sněhuláky si ale můžeme vykompenzovat krásnou inspirací na tvoření ať už za pomocí vatových polštářků nebo s vatou a toaletními ruličkami. 


 

13. TVOŘÍ CELÁ RODINA

Na zahřátí v aktuálních mrazech si můžete vyrobit horkou čokoládu s pořádnou čepicí šlehačky a nezapomeňte na sušenky, které u kávy nesmí chybět. Mňam!



 

ZÁVĚREM

S Puntíkem to táhneme už od jeho samého vzniku a potáhneme to ještě spoustu let. Kromě Puntíku, Tečky, Ahoj Divočiny a Nedělníčku u nás jiné časopisy neuvidíte. S těmito jsme nejvíc spokojení a nemáme potřebu zatím zkoušet cokoliv jiného. Pro Klaudinku mám schovaných mnoho čísel Makovice a mladší holky si vystačí s těmito. Jsou totiž sázkou na jistotu :-).

Časopis Puntík si můžete předplatit na webu send.cz. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka! Také je za výhodnější cenu. A o zábavu máte postaráno!

Přejeme pohodové luštění :-).

 

Cena: 59Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat