4. ledna 2018

UČÍME SE: Hygiena - Společenská hra

Tato hra mě v první řadě zaujala hlavně svojí nízkou cenou, tak jsem si řekla, že jí vyzkoušíme a třeba časem dokoupíme ještě další.
 
Je to tedy soubor naučně - logických společenských her, které rozšiřují dětem vědomosti, logický úsudek a myšlení. Dětí získají veselým a hravým způsobem různé poznatky a informace o čistotě a hygieně.



Co se mi po rozbalení zalíbilo na první pohled bylo to, že je krabice otevírací - to mi přijde praktické a uvítala bych to u více her :-)

Kartičky se musí nejdříve "vyloupnout" z rámečků (což mě osobně teda moc baví :-D ) a pexeso jsem zatím nestříhala, toho má Klaudinka dostatek a necháme si ho na později :-)




HRA OBSAHUJE

  • 40ks puzzle karet, které tvoří 10 celků
  • 70ks menších karet
  • 42ks karet pexesa
  • Návod





Docela mě pobavila část návodu ohledně pexesa, kde je napsáno, cituji: "Arch papíru s kartičkami PEXESO musí před použitím opatrně rozstříhat na 42 kartiček, podle tenkých černých čar, osoba starší 18ti let."

Takže jako pozor na to jo! :-D


MOŽNOSTI HRY

1) Slož

V této hře se využijí pouze puzzle. Vybere se konkrétní čtveřice, rozmístí se před dítě a to jí složí dohromady. Takto se složí všechny, tedy 10 celků. Můžete si u toho zároveň rozebrat jednotlivé obrázky a popsat, co se na nich odehrává.



2) Hledej a slož

Dítě vyhledává stejnou čtveřici puzzlí, které dává postupně dohromady. K tomu navíc vyhledává ještě z malých karet 2-3, které souvisí se složeným obrázkem.



3) Hledej

Tentokrát se používají pouze malé kartičky, kdy rodič zadává dítěti který předmět má najít. O konkrétním předmětu si pak společně povídají - jakou má barvu, na co se používá apod.

4) Umývej

V této hře se spojí malé karty s kartami pexesa. Rodič vybere jednu kartu pexesa a dítě vyhledá z ostatních karet předměty, které s vybraným obrázkem nějakým způsobem souvisí.

5) Pexeso

Klasická hra pexeso, kdy se hledají dvě stejné dvojice.


CO SE DÍTĚ UČÍ

  • Logické uvažování
  • Rozšiřuje slovní zásobu
  • Procvičuje posloupnost
  • Rozšiřuje vědomosti
  • Popisování obrázků


VHODNÝ VĚK

Píše se od 4 let - to je z mého pohledu ale hlavně proto, že se jedná pouze o pevnější papír, který mladší dítko může snadno zmuchlat. Přirovnala bych ho k jemné čtvrtce.

Jinak je určitě vhodná i pro mladší děti, pod dozorem rodičů, aby nedošlo k poničení.

Záleží na individualitě dítěte ale viděla bych to mezi 2-3 rokem úplně v pohodě :-)


Závěrem bych chtěla dodat, že se mi hra moc líbí. Když si vezmu kolik stojí, tak je jako zadarmo a určitě budeme dokupovat i další verze. Her totiž není nikdy dost a tato je opravdu povedená -  hezky ilustrovaná, bohatá, barevná, zaujme, zabaví a naučí. Takže opravdu doporučuji :-)

Kromě internetu jí můžete zakoupit například v hračkárně Dráčik.

Já jí zakoupila na eshopu Funkids.cz, kde jsem dělala na podzim velkou objednávku.

Cena: cca 79Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat