Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která se dle tradiční čínské medicíny řadí mezi zahřívací potraviny - z pohledu makrobiotiky také vysušuje a stahuje proto je vhodná ke konzumaci v chladném podzimním i zimním období.
OBSAHUJE
- Měď
- Rutin
- Zinek
- Selen
- Cholin
- Mangan
- Vlákninu
- Škrob (55-70%)
- 18 různých aminokyselin
- Vitamíny B1, B2, C, E
Nejdůležitější látkou, kterou pohanka obsahuje, je Rutin.
Když jsem v těhotenství, v prvním trimestru, se Sofinkou krvácela a byla jsem hospitalizovaná, tak jsem brala přímo tabletky Rutinu. Po propuštění z nemocnice mě mamka informovala o obsahu rutinu v pohance a pohankou mě následně krmila horem dolem :-D
Rutin udržuje pružnost cév, přispívá k prevenci aterosklérozy a má protizánětlivé a antikarcinogenní účinky. Zpomaluje také stárnutí organismu.
POZITIVA
- Detoxikace organismu
- Celkové posílení organismu
- Podporuje prokrvování
- Rychlejší léčení modřin a podlitin
- Prevence cévní mozkové příhody
- Prevence srdečních chorob
- Prevence a léčení zvýšené hladiny cholesterolu
- Prevence a léčení vysokého krevního tlaku
VHODNÁ PRO
- Ženy s bolestivou menstruací
- Lidi se sklonem k praskání žil
- Lidi se sklonem ke zvýšené krvácivosti
POUŽITÍ
- Do polévek
- Do sekané
- Jako příloha
- Kaše (slané i sladké)
V JAKÉ FORMĚ LZE POHANKU KOUPIT
- Lámanka
- Kroupy (loupaná/neloupaná)
- Krupice
- Mouka
- Vločky
- Pukance
- Těstoviny
- Křupky
My pohanku milujeme celá rodina v jakékoliv formě a na jakýkoliv způsob. V zimním chladném období se u nás stává součástí každé zeleninové polévky.
Já osobně mám nejradši pohankovou mouku, která v naší kuchyni nesmí chybět podobně jako pohanka kroupy.
DALŠÍ INFORMACE:
Žádné komentáře:
Okomentovat