Crumble je výborný a super rychlý dezert, který si snadno a hlavně rychle připravíte ze surovin, které máte úplně každý z Vás běžně doma.
Dá se připravovat z různých druhů ovoce přesně podle toho, co zrovna potřebujete zpracovat a je skvělou dobrotou také pro nečekanou návštěvu, kterou potřebujete hodnem rychle pohostit.
Můžete ho doplnit také o různé druhy koření, jako je například vanilka či skořice.
SUROVINY
- 3 větší jablka
- 150g jemných ovesných vloček
- 70g másla
- 10g třtinového cukru
POSTUP
Nejprve si rozpálíme troubu na 175°C.
Jablka můžete buď na hrubo nastrouhat nebo nakrájet na menší kostičky, anebo můžete zkombinovat obě možnosti. My zvolili čistě nastrouhání na hrubo.
Nastrouhaná jablka rozdělíme do zapékacích mističek a připravíme si drobenku.
Jemné vločky s cukrem na pár vteřin vložíme do mixéru, aby z části vloček vznikla mouka a umixoval se nám částečně i cukr.
Směs propracujeme s máslem tak, aby vznikla pěkně sypká drobenka, kterou zasypeme jablka.
Doporučuji drobenku neochutnávat, nebo na jablka nic nezbyde! :-D
A pak už jen stačí mističky přenést na plech a dát péct do předem vyhřáté trouby hezky dozlatova, což vychází přibližně na 25 minut.
Zapékací porcelánové mističky mám z obchodu Kitos. Objem mají 150ml, jsou to přímo tyto porcelánové zapékací misky a dají se využívat nejen na zapékání nebo pečení, ale také na servírování. Pokrm v nich vydrží delší dobu teplý.
Recept nám vyšel doslova a do písmene přesně na 6 těchto malých zapékacích mističek.
Přeji dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat