10. dubna 2018

UČÍME SE: 1000 things to eat

Nevím, jestli to o mně někteří víte, ale mojí velkou srdcovkou je Velká Británie a nebyla bych to já, abych nebyla zamilovaná do knih nakladatelství Usborne Publishing, které je největším a nejúspěšnějším nezávislým nakladatelstvím dětstkých knih právě ve Velké Británii.

Knihy Usborne jsou naprosto parádní a určitě víte, že podporuji angličtinu od útlého věku, takže v naší knihvoně nesmí chybět. 

Když jsem měla v ruce katalog, který mimochodem sám o sobě vypadá jako jedna velká krásná kniha, tak jsem nevěděla co dřív zvýrazňovat, že se mi líbí :-D

No a jelikož je mým dalším koníčkem také jídlo, tak kniha 1000 things to eat byla jasnou volbou!




ROZDĚLENÍ KNIHY

  • Breakfast
  • Home-cooked food
  • Ways of cooking
  • Home baking
  • The biscuit tin
  • Spice cupboard
  • Store cupboard
  • The bakery
  • The greengrocer´s
  • The fishmonger
  • The butcher
  • The deli
  • The sweet shop
  • Coffee shop
  • Fish restaurant
  • Out for lunch
  • Italian restaurant
  • Spanish restaurant
  • Mexican and Southern American restaurant
  • Indian restaurant
  • Chinese restaurant
  • Japanese restaurant
  • Middle Eastern restaurant
  • Greek restaurant
  • Southeast Asian restaurant
  • Street food
  • Festivals and celebrations
  • Desserts and cakes

Obsahuje opravdu mnoho různých druhů potravin a jídel, která dětem rozšiřují slovní zásobu a také přehled různých zahraničních kuchyní. 

Ilustrace jsou do detailu propracované. Sice kreslené, ale vypadají jako opravdové a člověk snadno a rychle chytá chutě a utírá sliny :-D

Snídaně obsahují nejen sladké pečivo, ale také džemy, med, burákové máslo, různé tipy snídaní do misek, slané snídaně v podobě vajíček na několik způsobů nebo různé džusy.




Přehled druhů koření jako například karob (který je mimochodem už dost známý i u nás), ale také hřebíček, kmén, badyán, kurkuma, zázvor, šafrán, koriandr, vanilkové lusky či různé druhy pepře.




Dvoustrany plné ovoce, zeleniny a bylinek na kterých narazíte i na méně známé potraviny, jako je například rambutan, goji, čajot, chlebovník obecný, acerola, zeleninový banán, slanorožec, mochyně, longan apod.





Také narazíte na různé druhy brambor, lotusový kořen, lopuch, jakon, taro aned kolokázie jedlá, maniok jedlý apod.




Nesmí chybět ani různé druhy masa, masové koláče či takzvaná pštrosí vejce.




Ryby typu sumec, platýs, kapr, pstruh, ďas, ančovičky včetně plodů moře jako jsou škeble, mušle, ústřice, lastury apod.



Zajímavá jsou také jídla různých zahraničních kuchyní, které rozšíří obzory nejen dětem ale také dospělým - já teda osobně v mnoha zahraničních jídlech stále plavu, to se dobrovolně přiznám :-D.




No a také nesmí chybět slavnostní jídla typická pro Vánoce, Díkuvzdání či Velikonoce.




Dala by se také použít jako inspirace pro to, co vařit či péct :-D.

Kniha má pevnou vazbu v širším formátu velikosti A4 (29x24cm) a pevnějšími lesklými listy, které se nedají jen tak snadno zmuchlat. 

Zakoupíte ji na oficiálním eshopu knih Books for joy přímo ZDE.

Cena: 225Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat