18. srpna 2022

LUŠTÍME: Kde na světě? Prohledejte planetu odshora dolů

Hledací knihy, to je něco pro nás! Na blogu najdete několik recenzí na knihy plné pátrání nebo labyrintů a aby těch tipů nebylo málo, mám pro vás další. Vydejte se z výšek až do hlubin v tomto velkém hledacím dobrodružství. 

Ve spolupráci s nakladatelstvím Grada bych vám chtěla detailně představit knihu Kde na světě?, ve které vás čeká k dohledání víc než 150 věcí a pousta úžasných zajímavostí, jež můžete odhalit.

Tak se na ni pojďme podívat blíž :-).

 

 

 

ÚVODEM

Hned v úvodu se dočtete, co vše vás v knize čeká. Váš výlet začne ve hvězdných výškách vesmíru, poté se spustíte dolů k zasněženým horám i rušným městům a nakonec se potopíte do mořských hlubin. Při svém dobrodružství budete pátrat po lidech i zvířatech a cestou odhalíte fascinující světové rekordy.


 

LISTUJEME KNIHOU

Věděli jste, že kolem Země obíhá více než 500 000 kousků vesmírného smetí? Kromě toho a dalších faktů na této vesmírné dvoustraně najdete například astronauta s červenou vlajkou, satelit se zářivě žlutými křídly anebo lanetu s fialovým prstencem.


 

Následující dvoustrana vás vezme na oblohu. Věděli jste, že nejvyšší výška, jakékdy dosáhla papírová šipka, je 69 metrů? Zde se pokusíte najít například pilota s bílou šálou, vrtulník s modrou hvězdou ale taky bonusový objekt v podobě mraku ve tvaru hvězdy.


 

Co se dozvíte na horách? Například to, že nejrychlejší lyžař sjížděl ze svahu rychlostí 255 kilometrů za hodinu. Kromě toho a dalších informací zde najdete muže s hrnkem kávy, dívku u stanu nebo například chatu s venkovním ohniště.


 

Svět v korunách stromů vás naučí, že nejstaršímu stromu, který byl kdy pokácen, bylo přibližně 5200 let a rostl v USA. Zde je potřeba najít opici, která jí banán, ptačí hnízdo se čtyřmi vajíčky nebo například bonusový objekt v podobě modrého motýla.


 

Další strana je plná věží a mrakodrapů. Věděli jste, že v Číně najdete i nejrychlejší výtah světa? Ten jezdí rychlostí 76 kilometrů za hodinu. Dokážete najít chrám s pruhovanou kopulí, věž se zvonem nebo například věžní hodiny ukazující deset hodin a deset minut?


 

Na ulicích se dozvíte, že nejpřeplněnějším městem světa je Manila na Filipínách. Na jednom čtverečním kilometru tu bydlí přes 42 000 lidí. Pokuste se tu najít muže venčícího jezevčíka, ženu s fialovým kočárkem anebo například bonusový objekt v podobě dvou klíču na kroužku.


 

Hurááá na vodu! Na této dvoustraně se dozvíte, že na světě existuje asi 40 druhů delfínů. Žijí v oceánech, řekách i jezerech. Za úkol máte najít loďku s pruhovanou plachtou, čtyřčlennou rodinu na pramici nebo dvě děti na jednom banánovém člunu.


 

Pod zemí se skrývá spousta zvířat. Dokážete najít například veverku hrabající v zemi, fialovou žížalu lezoucí do dírky nebo bonusově mapu? Taky se dozvíte, že rtek dokáže za jediný den vyhrabat chodbičku dlouhou až 20 metrů.


 

Co se děje pod městem? To zjistíte na další dvoustraně. Najděte dělníka ve žlutém, který nese lano, ženu se zelenou čelovkou nebo například čtyřčlennou rodinu zkoumající mapu. Dále se dozvíte, že v jednom americkém dole hořel podzemní požár déle než 50 let.


 

Poslední dvoustrana vás zavede do hlub moře, kde se dozvíte, že medúzy patří k nejstarším živočichům světa. Na Zemi se vyskytují už stovky milionů let, a byly zde dokonce už před dinosaury. Za úkol máte najít žlutou hvězdici na kameni, čtyři červené ponorky anebo bonus v podobě mořské panny.


 

VŠECHNA ŘEŠENÍ

V samotném závěru knihy najdete všechna řešení, pokud se vám něco nedaří najít nebo pro kontrolu, jestli to máte správně a k tomu se dozvíte ještě několik dalších zajímavých informací.



 

ZÁVĚREM

Pokud byste si přáli pro dítko nějakou pátrací knihu, ale narážíte jen na samé složitější, věřím, že tohle bude skvělá volba, Ze všech podobných knih, které máme doma, bych tuto volila mezi těmi prvními, než přejdete třeba na knihy s vlkem Bernardem nebo na velká a složitá bludiště.

Ilustrace jsou na dvoustrannách větší, proto se dětem snáze hledají. Jsou proloženy zajímavými fakty i úkoly, takže se oči v tom množství tolik neztratí, jako u těžších hledaček.

Kniha vyšla téměř před měsícem, takže je stále horkou novinkou. Na závěr léta nebo jako trénink před nástupem do školky, i třeba první třídy, mi přijde naprosto skvělá. Pokud vás zaujala, najdete ji na eshopu nakladatelství Grada přímo ZDE.


Cena: 237Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat