17. srpna 2022

LUŠTÍME: Najdi mě! - Dobrodružství ve vzduchu / Dobrodružství pod zemí

Zostřete zrak i myšlení! Pokračování skvělých pátracích knih s vlkem Bernardem je tu! Jsou to už víc jak dva roky, kdy jsem psala recenzi na mořské a lesní dobrodružství, které má především u Klaudinky stále velký úspěch. Proto, když jsem zjistila, že vyšly další knihy v této podobě volně navazující na předchozí díly, bylo jasné, že je musíme mít.

Ráda bych vám je, ve spolupráci s nakladatelstvím Grada, v této recenzi představila. Jako malá jsem podobné hledačky milovala a drží se mě to stále. Jsem ráda, že to baví i Klaudinku a že se časem přidají i mladší cácory.

Tak se na ně pojďme detailněji podívat :-).

 

 

 

NAJDI MĚ! DOBRODRUŽSTVÍ VE VZDUCHU

Jako první se podíváme detailně na díl s dobrodružstvím ve vzduchu, kde vás čekají dvoustrany plné hrokovzdušných balónů, vzducholodí, motýlů, raket, parašutistů, ptáků, letadel a mnoho dalšího.


 

Hned po otevření jsem opět nadšená z ilustrací. Tohle mě baví, protože z nich jen tak dítě nevyroste a zabaví se u nich jak předškolák, tak i školák na prvním stupni a možná i na druhém. To ale uvidíme až za několik let.

 

 

Opět nesmí chybět úvod o vlkovi Bernardovi, ve kterém se dočtete, že musel nosit silné brýle a kvůli tomu nevypadal vůbec hrozivě ale díky několika přátelům z předchozích dílů si zrak zlepšoval. Jeho vůdce smečky je ale tak trochu blázen a vrhli se do dalšího dobrodružství, tentokrát se připraví na pořádné vzlétnutí.


 

Každá z dvoustran je jinak tématicky zaměřena a vždy máte za úkol objevit, najit, vypátrat a zjistit něco úplně jiného. Na této dvoustraně například zjistíte, kdo by se rád vrátil domu nebo která kachna je nejlínější.


 

Přes horkovzdušné balony a vzducholodě až k motýlům. Tady je potřeba najít dva brouky, tři berušky a taky například najít hejno, které vypadá jinak, než ostatní.


 

Přes mimozemšťany a rakety, i hejna ptáků, až k letadlům, kde máte za úkol najít něco, co hoří a s tím souvisí objevení něčeho, čím to můžete uhasit. Rovnou najděte i malé rozdíly u každé dvojice letadel.


 

Přesouváme se k hejnu sov, kde je potřeba najít 5 můr a toho, kdo umí žonglovat. Navíc se několik sov chystá na pyžamovou párty, najděte je.


 

Mrakodrap, který se podobá rozhledně Krásenka, kousek od nás hahaha :-D. Tyto mrakodrapy vypadají stejně, ale přitom najdete deset rozdílů. Zkuste zapátrat ještě po modrém tričku nebo hnízdě vlaštovek.


 

Letíme dál přes papoušky, různorodí mimozemšťany až do lunaparku. Na této dvoustraně najdete uprchlíka zdrhajícího z cirkusu nebo líného akrobata.


 

Po lunaparku vás čekají ještě plameňáci, vrtulníky a ohňostroje. Na konci knihy najdete veškerá řešení všech úkolů, abyste si mohli to své překontrolovat.

 

 

NAJDI MĚ! DOBRODRUŽSTVÍ POD ZEMÍ

V dobrodružství pod zemí vás čekají dvoustrany plné mravenců, spících zvířat, netopýrů, jezevců, králíků, stanic metra, hladomoren, dolů, myší, zeleniny a mnoho dalšího.


 

Ha, mrkev kam se podíváš hned po otevření knihy.


 

Tento příběh vás zavede do chvíle, kdy nastaly pro vlky zlé časy. Děti se jich totiž díky filmům a videohrám přestaly úplně bát. A tak se rozhodli stáhnout se pod zem. Zkamarádil se s krtkem Tondou a vydaly se vstříc podzemnímu dobrodružství.


 

Přes první strany s mravencemi se dostanete do světa pod městem. Najděte 9 ztracených klíčů a třeba i nějakou tu myš nebo žábu.


 

Zvířata jsou stejně jako děti nejkrásnější, když spí .. hahaha. Najdete veverčí zásoby? A co takové kosti? Najděte i všechny rozdíly mezi stejnými dvojicemi.


 

Přes hejno netopýrů i početnou rodinu jezevců se dostáváme do metra, kde několik cestujících zapomnělo svá zavazadla, která musíte najít. Najdete také ztracený míč a klobouk?


 

Proběhneme nory králíků, podzemní parkoviště plné aut a dostaneme se až do hladomorny, kde je potřeba najít něco, co tam vůbec nepatří. Stejně tak zkuste najít vězně anebo tři schovaná zvířátka.


 

Wow! Pirátský poklad, ve kterém najdete i něco, co používáme k jídlu. Vidíte to? A vidíte i bonbon?


 

Profrčíme myší kolonií až do dolu, kde se pilně pracuje. Jenže jeden z horníků odpočívá, najděte ho. A taky najděte toho, který svačí. Rovnou teda i 8 netopýrů, vidíte je všechny?


 

Než dojdete na poslední stranu, čeká vás ještě hromada zeleniny, aladinovo lampy, džinové i kostry dinosaurů. Na konci knihy najdete veškerá řešení všech úkolů, abyste si mohli to své překontrolovat.

 


 

ZÁVĚREM

Jakékoliv hledací, pátrací knihy nebo knihy plné labyrintů jsou u nás v oblibě. Takové knihy pořizuju mnohem raději, než čtecí. Jsem nadšená, že mají tyto hledačky pokračování a jsou celkem už čtyři. U nás, jakmile se něco chytne, potřebujeme kompletní sérii :-D.

Píše se, že jsou pro děti od 7 let, ale pokud máte nadšené předškoláky, které rádi pátrají a hledají, určitě s nimi neváhejte, ať nezaváháte moc. Ani nedokážu říct, která z nich je nejlepší. Všechny jsou jedinečné, tématicky zajímavé a zábavné. V každé z nich se řeší něco jiného a proto se z mého pohledu nemůžou ani "ohrát".

Více informací najdete na eshopu nakladatelství Grada.

 

Cena: 169Kč (původní cena 199Kč)

 

Žádné komentáře:

Okomentovat