24. srpna 2022

HRAJEME SI: Velké pohádkové divadélko

Velké pohádkové divadélko je z dílny Vendulky Hegerové, jak již můžete na první pohled poznat. A já jsem takový sběratel divadélek z její tvorby. Doma totiž máme klasické kartonové divadélko v kombinaci s knížkou Veršované divadélko ale taky máme menší verzi pohádkového divadélka, které vzniklo před tímto velkým. To máme stále plnohodnotně funkční z krabice.

Jenže dětí je víc a pohádek k vymýšlení a hraní taky, tak jsem moc ráda, že jsme od Vendulky dostaly i toto velké které má mnohem víc postaviček, kulis i domečků.

Nemáme ho sestavené, protože stále využíváme to naše původní, ale hned jak přijde čas, můžeme ho okamžitě nahradit. Tak si ho pojďme společně prolistovat :-).


 

PRVNÍ STRANY DIVADÉLKA

První strany mě dostaly a jsem z nich naprosto paf! Miniaturky pohádkových postaviček přes celou titulní stranu! Wooow! Sice je to pro přehled, co vše se v divadélku nachází ale kruciš! Takové nutkání je vystřihat a udělat si kufříkovou mini verzi, jenže kdo mě sleduje delší dobu, ví, že nesnáším stříhání .. jakože fakt. Ale tohle by bylo geniální !!!


 

Na následující straně jsou krásně rozepsány jednotlivé pohádky. Zjistíte, že si zahrajete například Pejska a Kočičku, Budulínka, Plaváčka, Hrnečku vař, Krakonoše, Žabího prince, Kohoutka a slepičku, řepu, Kocoura v botách, Zlatovlásku a mnoho dalších.


 

POHÁDKOVÉ POSTAVY

Jakmile si zamilujete Vendulčinu tvorbu, budete mít pocit, že toho není nikdy dost. Sice je často na váze s tvorbou Andrey Popprové, ale ta zase tvoří jinými způsoby. Listováním si můžete prohlédnout jednotlivé postavičky a procvičovat si, do které pohádky patří.


 

Některé postavičky jsou z různých pohádek, takže zjistíte, že například jedna z nich patří do pohádky Hrnečku vař ale využijete ji i u Otesánka nebo Kakonoše. To samé i princezny, princové, koně apod.


 

Jsou velké tak akorát do dětské ruky až bych řekla, že jsou velké přímo, jako dětská ruka. Takže s nmi vytvoříte opravdu krásné divadélko, které bude dobře viditelné i na větší vzdálenost.

 

 

Narazíte i na měnší drobnosti v podobě bubínku, hrnečku ale taky třeba houslí.


 

Klaudinka je nejvíce nadšená z lišek a mně udělal radost koblížek. Připomenete si totiž také pohádky, které nejsou jen tak obecně zmiňované. Třeba Plaváček stojí opravdu za zmínku.


 

Tady se mi líbí, jak je vyřešeno 7 trpaslíků, kteří jsou jako jedna velká hrouda :-D. Nemusíte řešit jakým způsobem všechno udržet, ale stačí vám jen dvě ruce. Stejně tak je vyřešeno i 12 měsíčků.


 

Princezny jsou samozřejmě láskou naší Sofinky. Pořád opakuje, že mají stejné vlasy, jako ona. No, jen kdyby si je na tajňáka neostříhala na dvě hrsti .. hahaha.


 

Nesmí chybět ani domečky z některých pohádek - slaměný, dřevěný i cihlový domeček z pohádky o třech malých prasátkách, který můžete využít i třeba u kůzlátek.



 

Anebo nádherná Perníková chaloupka schovaná hluboko v lese.


 

PŘÍBĚHOVÉ KULISY

Příběhové kulisy jsu oboustranné v podobě lesa, rybníku, zámku, pekla, zimní krajiny apod.




 

DOPLŇKY V PODOBĚ STROMŮ

No a abyste si nemysleli, že je to všechno, nesmí chybět ani doplnění v podobě stromů a křoví. A na úplném konci najdete přímo oponu divadélka, kterou vaše představení, i celé divadlo, zpestříte.



ZÁVĚREM

To je paráda co? Velké pohádkové divadélko tedy obsahuje úžasných 91 loutek, 10 kulis, domečky a perníkovou chaloupku, keře, stromy i oponu. Vše, co vystřihnete, můžete připevnit buď na špejli s papírovým stojánkem anebo nastříhejte ruličku od toaletního papíru a tím budou loutky samostatně stát.  

Divadlo můžete vytvořit ze starého kufru, větší krabice. Tady je to čistě na vaší fantazii, jak se s celou tvorbou poperete. A nezapomeňte se na eshopu pořádně mrknout, můžete si tam totiž stáhnout a hned vytisknout speciální vstupenky na vaše divadelní představení. No a také si tam stáhnete přímo textové pohádky, které vám pomohou při hraní.

To vše a mnohem více najdete na eshopu obchudekvendula.cz.

 

Cena: 299Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat