19. listopadu 2018

HRAJEME SI: Loutkové divadélko + knížka Veršované divadélko

Už dlouho jsem toužila pořídit holkám nějaké loutkové divadélko. Máme doma Pohádkové divadlo - Život na farmě značky Kvído. To je sice skvělé! Ale to je trochu na jiném principu. Je malé a spíš se s ním pracuje formou hry než představení jako takového.

Původní plán byl divadlo vyrobit ale nakonec jsem neodolala, využila jsem spolupráce s Funkids.cz a pořídila Divadélko ilustrované (kým jiným že) Vendulou Hegerovou. K tomu jsem si domluvila jednorázovou spolupráci s Albatrosmedia.cz a pořídila navíc knížku Veršované divadélko, jako doplněk a "cestovní" verzi velkého Divadélka.

Je to úžasné kombo, které Vám moc ráda společně představím :-)




KNÍŽKA VERŠOVANÉ DIVADÉLKO

Knížka Veršované divadélko obsahuje moudré pohádky s výchovným poučením. Obsahuje malé papírové loutky i několik oboustranných druhů pozadí. Takže si můžete jednoduše vytvořit malou cestovní verzi divadélka.




DRUHY POHÁDEK

  • Vosí píchnutí
  • O pyšném pávovi
  • O lenivém zajíci
  • O nezdravém papání
  • O úsporách


VOSÍ PÍCHNUTÍ

Zajíce píchla vosa do chodidla a kamarádi se snaží přijít na to, co mu nejlépe pomůže. Kdo na to nakonec přijde a zajíci uleví? :-).





O PYŠNÉM PÁVOVI

Pyšný páv se neustále pyšní a do ostatních rýpe. To se mu vymstí ve chvíli, kdy přijde o svá krásná péra a stáhne se do ústraní. Ti, do kterých si neustále rýpal se o něj strachují a začnou ho hledat. Co bude dál?





O LENIVÉM ZAJÍCI

Zvířátka si domek staví, ale zajíc odmítá přiložit ruku k dílu. Jen se válí a nic nedělá. Zvířáta domek úspěšně postaví ale zajíc si vystačí ve své síťi. Myslí si, že i špatné počasí přečká. Jenže, to je na omylu :-). 





O NEZDRAVÉM PAPÁNÍ

Zajíc jí jen sladkosti a čokoládu, pije pořád limonádu. Všechny zdravé možnosti mění s ostatními zvířátky za ty nezdravé. Jenže přibral jako soudek a navíc ho bolí zoubek. Jak to celé dopadne?





O ÚSPORÁCH

Křeček stále utrácí, neumí vzít za práci. Liška toho využívá a vnucuje mu nesmysly, až mu nakonec hrozí krach z čeho má fakt velký strach. Co nakonec vymyslí? 





Zazvonil zvonec a pohádek je konec :-). Všechny pohádky se krásně rýmují a jsou nejen poučné a výchovné, ale taky zábavné.




PŘÍLOHA

Příloha k divadélku se nachází na konci knihy. Strany jsem vytrhla, přišlo mi to lepší, než je stříhat. Na stříhání je docela málo prostoru. Bála jsem se, že se vazba rozpadne ale naštěstí vše drží. 

Spíš bych v tomto případě viděla možnost trhání, aby byla příloha prodirkovaná a dala se snadněji vytrhnout bez ohrožení vazby knihy.

Příloha obsahuje celkem 4 oboustranná pozadí a 13 oboustranných postaviček. Postavičky mají na každé straně jiný výraz, což je super :-).





Postavičky si můžete jednoduše nalepit na špejli a začít s nimi hrát nejen pohádky, které jste si přečetli v knížce. 

Já je na špejli zatím nelepila, u holek víc vládne velké divadlo a to fakt ve velkém :-).




LOUTKOVÉ DIVADÉLKO

Čekala jsem, že bude parádní, ale nečekala jsem, že bude až tak skvělé a že až tak moc holky chytne. Ty se do něj pustili okamžitě a hrají si s ním každý den. 

Klaudinka si už sama vymýšlí příběhy a Sofinka utužuje vztahy mezi figurkami, které se neustále vzájemně pusinkují :-D.




OBSAH BALENÍ

  • Podložka
  • Oboustranné pozadí
  • Oboustranné bočnice
  • Oboustranné doplňující malé pozadí
  • 6 oboustranných figurek




Spodní část divadla, která představuje podlahu, se zasune do spodní části krabice od divadla tak, aby vzniklo vyvýšené pódium. Je to pevnější karton, který se dá ohnout, aby zapadl do spodní části krabice.




Opona se klasicky zasune do přední části krabice.




Toto už je celé příslušenství co se týče rekvizit s pozadím. Můžete ho kombinovat podle libosti, jak se Vám zachce a jak budete potřebovat :-). 

Z jedné strany je venkovní prostředí a z druhé strany je vnitřek chaloupky.





Figurek je celkem 6 - medvěd, žába, sova, prase, zajíc a kašpárek. Jsou vytvořeny z pevného kartonu a mají v sobě zasazené kovové držadlo pro lepší úchop a větší odolnost.




Jsou oboustranné, takže můžete vymýšlet různé druhy příběhů s prolínáním různých emocí. 




Takto už vypadá zkompletované divadélko. Výhodou je, že si ho díky snadnému zkompletování mohou postavit přímosamy děti. Není tam v posdstatě co zničit.




Přidány větší rekvizity z jedné strany. 




Takto vypadají malé rekvizity z jedné strany. 




No a tady už s figurkami :-). 




Druhá strana základního pozadí je uvnitř domečku. 




Velké rekvizity z druhé strany.




Malé rekvizity z druhé strany. 




Divadélko s postavičkami :-). 




DOPORUČENÝ VĚK

Ideální věk, kdy s divadélkem začít, bych viděla kolem 3 let. 

U dvouleté Sofinky vidím, že jen řádí s figurkami, utužuje mezi nimi vztahy ale na hru jako takovou ještě není. Ve 3 letech už by mohly děti začít pomalu hrát a vymýšlet nějaké příběhy. 

No a v 5 letech je to už úplná pecka :-). 


ZÁVĚREM

Z obou divadélek jsem maximálně nadšená a časem určitě pořídím ještě další knížky veršovaných divadélek, které jsou celkem 3 - Divadélko se zvířátky na louce a Divadélko se zvířátky v ZOO.

Nadšení nemůže být větší, předčilo to všechna má očekávání! :-)

Pokud jsem Vám své nadšení předala minimálně v poloviční výši, jako je u nás a chtěli byste ho svým dětem ještě pořídit třeba pod stromeček, tak loutkové divadélko najdete na eshopu Funkids.cz přímo ZDE. A knížku Veršované divadélko najdete pro změni na eshopu nakladatelství Albatrosmedia.cz přímo ZDE.


CENA:

  • Veršované divadélko - 169Kč
  • Divadélko - 295Kč 



!!! DOPRAVA ZDARMA NA FUNKIDS.CZ OD PONDĚLÍ 19.11 DO STŘEDY 21.11 (23:59) PŘI OBJEDNÁVCE NAD 499KČ !!!

Žádné komentáře:

Okomentovat