Dostala se mi do rukou malá dýně hokkaido, jedna jediná. Lámala jsem si hlavu co s ní, až mě napadlo, že by se z ní dal vytvořit nápoj.
Dýni už jsme měli na různé způsoby ale ne v podobě nápoje.
Já osobně dýně moc nemusím, ale snažím se jim stále dávat šanci :-).
SUROVINY
- Malá dýně hokkaido
- 2 hrnky plnotučného mléka
- 2 lžičky skořice
- 10g koření Chai polibek orientu
- Třtinový cukr podle libosti
- Hořká čokoláda podle chuti
POSTUP
Nejprve si rozpálíme troubu na 200°C. Dýni hokkaido si omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na plátky tak, jak nám přijde pod ruku. Tato dýně má výhodu v tom, že se nemusí loupat.
Připravenou dýni vložíme na pečící papír a pečeme do měkka přibližně 40-50 minut. Pečeme ji tedy na sucho a pravidelně kontrolujeme.
Upečenou dýni umixujeme na jemné, hladké pyré a přemístíme do větší mixovací nádoby.
Následně přidáme všechny suroviny kromě čokolády ( ale pokud chcete, můžete přidat i čokoládu, jen si nechte kousek na zdobení ) a společně je chvilku mixujeme, čímž se směs i zlehka našlehá.
Pak už si jen připravíme menší hrnec, ve kterém směs pořádně zahřejeme.
Toto množství vychází přibližně na 3 - 4 skleničky, záleží na velikosti.
Zdobit můžete čokoládou nebo šlehačkou.
Přeji dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat