2. listopadu 2018

POPÍJÍME: Horký dýňový nápoj s lehkým polibkem orientu

Dostala se mi do rukou malá dýně hokkaido, jedna jediná. Lámala jsem si hlavu co s ní, až mě napadlo, že by se z ní dal vytvořit nápoj. 

Dýni už jsme měli na různé způsoby ale ne v podobě nápoje.

Já osobně dýně moc nemusím, ale snažím se jim stále dávat šanci :-).




SUROVINY

  • Malá dýně hokkaido
  • 2 hrnky plnotučného mléka
  • 2 lžičky skořice
  • 10g koření Chai polibek orientu
  • Třtinový cukr podle libosti
  • Hořká čokoláda podle chuti 




POSTUP

Nejprve si rozpálíme troubu na 200°C. Dýni hokkaido si omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na plátky tak, jak nám přijde pod ruku. Tato dýně má výhodu v tom, že se nemusí loupat.

Připravenou dýni vložíme na pečící papír a pečeme do měkka přibližně 40-50 minut. Pečeme ji tedy na sucho a pravidelně kontrolujeme.

Upečenou dýni umixujeme na jemné, hladké pyré a přemístíme do větší mixovací nádoby.

Následně přidáme všechny suroviny kromě čokolády ( ale pokud chcete, můžete přidat i čokoládu, jen si nechte kousek na zdobení ) a společně je chvilku mixujeme, čímž se směs i zlehka našlehá.

Pak už si jen připravíme menší hrnec, ve kterém směs pořádně zahřejeme.

Toto množství vychází přibližně na 3 - 4 skleničky, záleží na velikosti.

Zdobit můžete čokoládou nebo šlehačkou.




 Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat