Když nám ve farmářské bedýnce přišla kapusta, okamžitě jsem začala vyhledávat, co bychom z ní mohli uvařit. Kapustu totiž téměř nejíme - když už, tak jen růžičkovou. Tak jsem toho chtěla využít a po objevení tohoto skvělého receptu bylo jasno.
SUROVINY
- 1/2 hlávky kapusty
- 250g uzeného masa
- Velká hrst bulguru
- 1 velká cibule
- 3 vejce
- 3 velké stroužky česneku
- Majoránka
- Himalájská růžová sůl
- Trocha mléka
- Sádlo
POSTUP
Nejdříve si uvaříme bulgur, v osolené vodě (či uzeném vývaru) na skus a slijeme
Kapustu nakrájíme podle libosti na proužky a dáme vařit do osolené vody na cca 5 minut. Slijeme a hned propláchneme studenou vodou.
Kapustu nakrájíme podle libosti na proužky a dáme vařit do osolené vody na cca 5 minut. Slijeme a hned propláchneme studenou vodou.
Na troše sádla orestujeme na drobno nasekanou cibuli, přidáme nakrájené maso, posekaný česnek a ještě chvíli restujeme.
Přidáme majoránku, bulgur a kapustu. Vše řádně promícháme a dosolíme podle chuti.
Zapékací misku vymažeme sádlem a přemístíme do ní směs, kterou následně zalijeme rozšlehanými vejci s trochou mléka.
Vložíme do trouby, kterou rozpálíme na 200°C a zapečeme dozlatova.
Tento výborný recept jsem objevila na webu Toprecepty.cz přímo ZDE. Jeho tvůrkyní je Andrea Motlíková z blogu V kuchyni vždy otevřeno a my ho rozhodně zařadíme pravidelně do naší kuchyně :-).
Tento výborný recept jsem objevila na webu Toprecepty.cz přímo ZDE. Jeho tvůrkyní je Andrea Motlíková z blogu V kuchyni vždy otevřeno a my ho rozhodně zařadíme pravidelně do naší kuchyně :-).
Přeji dobrou chuť!
Vypadá to dobře, zkusíme.
OdpovědětVymazat