11. března 2020

LUŠTÍME: Najdi mě! - Lesní dobrodružství / Mořské dobrodružství

Už jako malá jsem milovala knihy plné her, hledání, zkoumání a pátrání, takže když mi byla nabídnuta spolupráce od nakladatelství Grada původně na úplně jinou knihu, využila jsem příležitosti a domluvila jsem si ještě tyto dvě, které mě zaujaly doslova na prví pohled.

S dítětem otestujete schopnosti, trpělivost, zostříte zrak pozorování a hledáním, u kterého zábavnou formou budete řešit všechny vlčí problémy. Zlepšíte nejen vizuální schopnosti, ale také inteligenci.

Jedna kniha je zaměřena na lesní zvířata a druhá na obyvatele mořských hlubin. 




NAJDI MĚ! LESNÍ DOBRODRUŽSTVÍ S VLKEM BERNARDEM

Jako první se detailně podíváme do lesa, kde nás čekají dvoustrany plné stromů, žab, ježků, ptáků, motýlů, jelenů, divokých prasat, soviček, želviček, hub a mnoho dalších.




Vlk, který nenaháněl strach! Hned na prvních stranách knihy Vás čeká krátký příběh o vlkovi a jeho problému. Vlk Bernard nebyl ani děsivý, ani rychlý. Vlastně byl docela pomalý. Ale horší bylo, že špatně viděl. Jeho kamarádku veverku viděl jen jako rozmazanou šmouhu (jak já mu rozumím :-D) a aby ji viděl ostře, musel si nasadit brýle. Byl z toho opravdu smutný ale veverka se mu rozhodla pomoct.



Kniha obsahuje celkem 16 dvoustran plných hledání a procvičování zraku.

Každá z dvoustran je jinak tématicky zaměřena a vždy máte za úkol objevit, najit, vypátrat a zjistit něco úplně jiného.

Na této dvoustraně máte za úkol zjistit kdo se bojí, aby se neumazal. Dále kdo se zlobí, že ho nepozvali a kdo si hraje na schovávanou. K tomu navíc musíte najít zvířata, která jsou pozvána na piknik.



Zde máte za úkol zjistit, kdo má ptačího kamaráda, kdo má na parohu praporek a kdo vyšplhal hodně vysoko. Zároveň najít všechny dvojice jelenů.



Brr. Hadi. Mezi hady je jeden, který má jedno oko zavřené, další se Vás snaží zhypnotizovat a najdete toho, kdo vypadá hladově? A pozor! Jen jeden z nich nemá svého dvojníka.




A co tato dvoustrana? Najdete rozlousknutý ořech, tři brouky a tři červíky? No a co takhle vypátrat tři věci, které na stromech nerostou?


To je ale žab. Až z toho přejíždí oči. Vypátráte, kdo pláče? Koho z nich bolí v krku? A kdo se směje od ucha k uchu? Všimli jste si, že tam nejsou pouze žáby, ale ještě jedno další zvíře?



Dvoustrana krásných motýlů si připravila úkoly jako najít pamlsek, kteří motýli nelétají a kde je drak? Drak? Vy tam vidíte nějakého draka? No jo, je tam :-). A ještě byste mohli najít motýla, který se liší od ostatních.




Na konci knihy najdete veškerá řešení všech úkolů, abyste si mohli to své překontrolovat.




NAJDI MĚ! MOŘSKÉ DOBRODRUŽSTVÍ S VLKEM BERNARDEM

V druhé knize nás čeká mořské dobrodružství, ve kterém nás čekají dvoustrany plné mořských panen, úhořů, podivných ryb, mušlí, žraloků, želviček, medúz a mnoho dalšího.




Vlci u moře! Vlk Bernard, jak už víme, měl problém - špatně viděl. To poškodilo jeho pověst nelítostného vlka, protože musel nosit silné brýle. Kamarádka veverka mu ale pomohla a přesvědčila ho, že mu pomůže hledat různé věci v lese, což vlka moc bavilo. Co se ale nestalo? Vůdce smečky rozhodl, že se vypraví k moři.




I tato kniha obsahuje celkem 16 dvoustran plných hledání, pátrání a procvičování zraku.

Každá z dvoustran je jinak tématicky zaměřena, ale vždy se drží podmořského tématu. Některá je lehčí, jiná náročnější ale i zde Vás čeká hromada zábavy a soustředění.

Na dvoustraně s olihněmi máte za úkol zjistit, jaké nebezpečí jim hrozí, co ztratila loď a která z nich má zvýrazněné oči? Zároveň je potřeba zjistit, která oliheň patří k té veliké.




Mušle, mušle, mušličky. Najdete srolovanou mapu? Zjistíte, kde je schovaná vzácná perla a objevíte rybářský háček? A taky je potřeba najít 10 krabů poustevníčků. 




Rybí rodinky :-). Kdo zůstal pozadu a kdo naklad vajíčka? která rodina je největší? A najdete tři obyvatele moře, kteří neplavou se svou rodinkou, ale plavou sami?




Krásné barevné želvičky jsou plné této dvoustrany. Zjistíte, která má na sobě plavky nebo která z nich se uložila ke spánku? A kdo se právě vylíhl? Někde mezi nimi je vetřelec!




Mořské panny mě moc potěšily. Mám pro ně slabost :-). Jedna se liší od všech ostatních, která z nich to je? A která je smutná? Jednu z nich dokonce popálila medúza. Najdete všechny, které mají dvojnici? 




Jako poslední Vám ukážu dvoustranu raků. Které zvíře nežije v moři? Najdete tři ztracené předměty a objevíte krabí rodinku? A někde se tu dokonce schovávají tři chobotnice.




Na konci knihy najdete opět řešení veškerých úkolů, které jste se pokusili vyluštit.




CO JE TO BAMBOOK

Bambook je značka dětské literatury, která vznikla na žádost rodičů, dětí a učitelů. Přináší to nejlepší od českých autorů a ilustrátorů a zároveň zařazují také novinky ze zahraničí. Knihy vydávají v nakladatelství Grada od roku 2010. Jejím maskotem je pandí kluk :-).


ZÁVĚREM

Knihy jsou formátu A4, takže veliké i když někdy (nejednou) budete mít pocit, že si musíte vzít na pomoc lupu, jinak úkoly nesplníte :-D.

Nedokážu říct, která z nich je lepší. Každá je jiná a jsou opravdu skvělé! Určitě doporučuji obě dvě, zvlášť pokud takové knihy Vaše dítě opravdu zaujmou.

Přijdou mi i jako parádní příprava na nástup do první třídy, kdy je potřeba trénovat právě soustředění, pozornost, postřeh. Navíc všechno vtipnou a zábavnou formou, která z mého pohledu zaujme opravdu každé dítě.

Jsou to přesně ty knihy do propršených dnů nebo do dnů plných nemoci, kdy potřebujete udržet dítě v posteli co nejdéle, aby odpočívalo.

Doporučuji je především pro předškolní děti, ale rozhodně se s nimi vyřádí jak mladší, tak naopak i starší a nesmím zapomenout ani na rodiče, kteří si budou knihu luštit po nocích :-D.

Já osobně jsem opravdu nadšená!

Více informací najdete na eshopu nakladatelství Grada.


Cena: 159Kč (původní cena 199Kč)
 

Žádné komentáře:

Okomentovat