8. března 2020

ZDRAVÉ NÁKUPY: Kuchtící krabice - únor 2020

Únorová Kuchtící krabice je zaměřena na dýňová semínka. Náš recept v této krabici bohužel nepotkáte, protože jsem v době přípravy receptu byla čerstvě po porodu, tak jsme výjimečně vynechali, ale jinak se s našimi recepty budete potkávat pravidelně :-).




Únorová krabice má název ÚNOR - LÁSKA NA TALÍŘI


OBSAH KUCHTÍCÍ KRABICE

  • Průvodce kuchtící krabicí
  • Oboustranný list s informacemi
  • Nákupní seznam
  • Balení dýňových semínek
  • Látkový batůžek
  • 3 recepty


INFORMAČNÍ MATERIÁLY

Informační materiály se skládají z průvodce kuchtící krabicí, informačního listu o dýňových semínkách a nákupního seznamu. Dozvíte se, odkud semínka pochází, pro koho jsou vhodná a proč a kam je všude můžete použít. Také co udělat pro to, abyste zvýšili množství živin.



DÝŇOVÁ SEMÍNKA

Suroviny jsou vždy nakoupeny v bezobalovém obchodě a na obalu se dozvíte jak datum spotřeby, tak i původ té konkrétní suroviny.



3 RECEPTY

S únorovou kuchtící krabicí si uvaříte mrkvovou polévku, upečete semínkové muffiny a na zobání k televizi slané dýňové krekry. Všechno to jsou docela zajímavé recepty, do kterých jednoduše zařadíte nejen dýňová semínka.



LÁTKOVÝ BATŮŽEK

Batůžek je vhodný jak na nákup, tak i na občasné nošení třeba na pár věcí na kroužky. Je poměrně veliký, takže ho využijete i na cvičební úbor do hodin tělocviku.




VYZKOUŠELI JSME RECEPTY


Mrkvový krém s dýňovými semínky

Mrkvové krémy/polévky mám ráda na všechny způsoby. Na blogu, ve starších receptech, najdete polévku z pečené mrkve, která je naše nejoblíbenější. Tato nám taky moc zachutnala a dýňová semínka jsou milým zpestřením.


 
Semínkové muffiny

U tohoto receptu jsem měla docela obavy, jestli nám vůbec zachutnají. Kombinace semínek a muffinu na sladko mi přišla na první pohled docela zvláštní, ale kdo nezkusí nic neví. A my vědět chtěli, proto jsme se do nich pustili a byli jsme všichni překvapení, že jsou opravdu dobré. Sladké jsou tak akorát a místo datlí můžete využít i datlovou pastu.



Slané dýňové krekry  

Slané dýňové krekry jsou příjemnou chuťovkou (nejen) k večernímu zobání u televize. Jsou křehké, křupavé a chutnají celé rodině. Můžete je vykrajovat různými tvary anebo jen nakrájet na kostičky a péct tak, jak jsou. Nemáme jim co vytknout - možná jen, že bychom je uvítali více slanější ale to už si musí každý určit sám podle svých chutí :-).




ZÁVĚREM

Opět jsme si mohli vyzkoušet pár zajímavých receptů a ochutnat, co by nás jinak nenapadlo upéct, protože zrovna dýňová semínka u nás moc úspěch nemají, ale začnu je pravidelně využívat právě do krémových polévek.

Veškeré další informace o tomto zajímavém projektu, který můžete podpořit svým nákupem či dokonce i předplatným, se dozvíte na webu http://www.kuchynebezhranic.cz

A určitě doporučuji sledovat jejich Facebook či Instagram.


Cena: 379kč

Žádné komentáře:

Okomentovat