31. března 2020

LUŠTÍME: Časopis Puntík - duben 2020

Dubnové číslo časopisu Puntík je již pár dní na světě a je opravdu přeplněné různými druhy luštění, tvoření i stříhání. Společně s ním přišel  idalší speciál Maminčina Puntíku.

Rozletíte se se čmeláky po stránce, s Myliáky vyženete kunu, vytvoříte si hnízdo, seznámíte se s Olíkem a Lili, postaráte se o mazlíčky, najdete všechny nesmysly, nazdobíte si vajíčko, zahrajete si Baby born pexeso, s průzkumníkem Žárovkou prozkoumáte vajíčka, vystřihnete si krásného pejska, s medvídkem Vildou vypěstujete zeleninu a mnoho dalšího.

Tohle krásně žluté jarní číslo se moc povedlo! :-)





A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

No, musela jsem se docela držet, abych nenafotila celého Puntíka, protože nás zaujal opravdu kompletně celý, ale snažila jsem se vybrat jen to úplně nejlepší.






1. PTAČÍ HNÍZDO

Krásné ptačí hnízdo, které naplníte různými děsně důležitými věcmi - jako je například pírko, brouk, list nebo žížala. Z hnízda bude vykukovat ptáček s vajíčkem.




Každý má v hnízdě své přesné místo, kam je můžete nalepit .. anebo taky nemusíte, pokud si s nimi chcete ještě bokem hrát nebo je z hnízda pravidelně vyndavat.





Hnízdo buď můžete nechat tak, jak je anebo si ho můžete nazdobit přírodninami, které si nasbíráte na procházce v přírodě. My ho zatím máme jen takto, protože nikam nechodíme. Ale určitě ho máme v plánu časem nazdobit.




2. MÁME DOMA ZVÍŘATA

Kolíčkové aktivity jsou z mého pohledu nejvíc ze všeho oblíbené. Dají se vytvořit na nespočet různých způsobů a děti si trénují nejen jemnou motoriku, ale zároveň posilují prstíky.



V této aktivitě přiřazujete zvířata k jejich domovům a když kolečko otočíte, tak přiřadíte jejich stravu.






3. HLEDÁME NESMYSLY

Říkám to pořád. Bez nesmyslů by nebyl Puntík Puntíkem :-). Tentokrát jsou opět pouze na jedné straně, ale hlavně, že tam vůbec jsou. V aktuálním období si o to více musíme hledat důvody k vtipům, srandě a smíchu.





4. ZDOBENÉ VAJÍČKO

Zdobené vajíčko podle určených barev a zároveň luštění labyrintu - a dokonce dvou. To je prostě paráda! A Klaudinku pořád baví, i když je má vyřešené během pár vteřin.



5. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Průzkumník Žárovka je moje srdcovka. Tentokrát se vydal do obchodu s potřebami pro zvířátka, aby koupil Edisonovi nějakou dobrotu. zároveň tam prozkoumají, co se vylíhne z vajíček.




6. VYSTŘIHOVÁNKA

Krásný pejsek malovaný Andreou Popprovou. Toho se nikdy nemůžu dostatečně nabažit, jak krásně maluje a tvoří. Na pejska nalepíte kolíček - stačí k tomu suché lepidlo. A kolíčkem pak otevíráte tlamičku, do které vložíte kost.





7. STOJÁNKY NA VAJÍČKA

Stojánky na vajíčka ve tvaru kočky, ovce a kozy. Krásná jarní dekorace nejen na velikonoce. I mimo vajíčka by se dalo vymyslet kam s nimi. Třeba na malé květináčky :-).






8. PUNTÍKOVY NÁPADY

Opět pořádná dávka inspirace na tvoření pro celou rodinu :-).





9. LUŠTĚNÍ PRO VĚTŠÍ DĚTI

Zaujalo nás i luštění pro větší děti, kde mají za úkol v konkrétním čtverci vyhledat obrázek, který začíná na to konkrétní písmeno.





MAMINČIN PUNTÍK

Maminčin Puntík Vám představí Anetu Žabkovou, která je součástí týmu Puntíku a má na starost například Mylišáky. Dále se dočtete o tipech na detox, nadchnete se pro jarní zdravé recepty, dozvíte se jak na první zoubky, zrelaxujete se u žlutých antistresových stran, zjistíte jak na vlastní zahrádku a nebo také jak se vyrábí voskovaný ubrousek.




Začneme hezky od začátku - Anetou. Aneta je ilustrátorkou s mnohaletou historií. Mám za sebou spoustu let animáků, ilustrací i kreslených filmů a přitom je jen o chlup starší než já. Tam budou určitě nějaké čáry máry v čase.

Jelikož se známe osobně, tak v tomto případě nejsem moc objektivní a rovnou Vám na ní doslovně prásknu, že je stejně střelená jako já :-D. Málokdy narazím na stejně prdlého člověka a ona jím přesně je. I když mnohdy může působit tajemně jako hrad v Karpatech.

Máme stejný smysl pro humor a u jejích animáků mi smíchy tekly slzy. Určitě se podívejte na její animace, které najdete ZDE. Musím říct, že její tvorba je přesně taková, jaká je ona sama a to mě na tom baví ze všeho nejvíc :-).




Maminčin Puntík nabízí inspiraci v podobě jarní očisty. Najdete v něm recept na klasický detoxikační čaj, salát z planých bylinek, , bylinkové šťávy, smoothie apod.




V tomto čísle je v antistresové části barva žlutá. Žlutá je pozitivní a energická barva, která mně osobně dělá moc dobře - proto mám taky žlutý blog :-). V několika stranách najdete prostor pro vlastní tvorbu, psaní, kreslení, malování, vybarvování apod.





V neposlední řadě mě zaujaly také zdravé recepty, překvapivě :-D. Taková cizrnová pomazánka se špenátem anebo chřestová polévka s bramborovou kaší zní moc dobře. Dále třeba sušenky z ovesné kaše nebo piškotový dort s jahodami.




Opět se vrátíme také ke kváskování - tentokrát vás čeká článek o kvásku a polévkách.



A kde Puntíka seženete? Je k dostání v trafikách Lagardere – Relay a Inmedio, Peal, Finex, Valmont, Presmedia, GECO a v obchodech Albert, Tesco, Globus nebo na Česká poště. Sama za sebe ovšem doporučuji předplatné, ke kterému si navíc můžete vybrat dárek :-). 
 

Více informací na oficiálním WEBU časopisu.


Cena: 39Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat