23. března 2020

LUŠTÍME: Písmenka v hádankách a křížovkách

Na pracovních knihách a sešitech pro děti doslova ujíždím. Je to skvělá inspirace, kterou si můžete doma případně kopírovat a používat stále dokola, pokud se Vám nebude chtít psát vyloženě přímo do nich. Například Šimonovy pracovní listy jsou parádní inspirací a mají předlohy přímo pro kopírování.

Když jsem byla oslovena nakladatelstvím Grada, jestli bych zrecenzovala pracovní knihu Písmenka v hádankách a křížovkách, nadchla jsem se na první prozkoumání knihy. A to především proto, že některé části můžeme luštit už teď společně a později si celou knihu může luštit úplně sama.

Takové inspirace a takových tipů na luštění není nikdy dost. Proto věřím, že zaujme i Vás.



"V tomto pracovním sešitě se děti mohou seznámit s písmeny netradičním způsobem. Procvičí si je nejen pomocí krátkých textů s úkoly, ale hlavně díky hádankám a křížovkám. Správná odpověď na hádanku se totiž vždy ukrývá v křížovce. Děti tak zažijí spoustu zábavy s písmenky při hádání hádanek, luštěění křížovek a řešení úkolů. Ukrátí si dlouhou chvíli a navíc si rozšíří slovní zásobu."


OBSAH PRACOVNÍ KNIHY

Písmenka v hádankách a křížovkách obsahují písmena celé abecedy, která jsou doplněna o krátký příběh s úkoly pro pozorné čtenáře, které je potřeba splnit. A k tomu navíc tři hádanky s krátkými křížovkami, jejichž tajenkou si ověříte správnost odpovědi na hádanku.




PŘÍKLADY PÍSMEN A LUŠTĚNÍ


Písmeno B





Písmeno Č 





Písmeno G





Písmeno I





Písmeno O





Písmeno T





Písmeno V





ILUSTRACE K VYBARVENÍ?

Přeci nenecháte pracovní knihu jen tak černobílou. Koukněte na obrázky. Doslova vybízejí k vybarvení, aby byl veselejší. Můžete si je vybarvovat v průběhu luštění anebo vždy, když konkrétní písmenko vyluštíte.




CO JE NA OBRÁZKU ŠPATNĚ?

Poslední strana k vyluštění je zaměřena na to, co je na obrázku špatně. Dokážete vše vyjmenovat? A nakonec můžete obrázek také vybarvit.




DOPORUČENÝ VĚK

Písmenka v hádankách a křížovkách jsou oficiálně doporučena pro děti od 7 let. Klaudince bude 6,5 a společně vše zvládáme vyplnit. Pak až dozraje více, tak si bude luštit už sama. Takže bych tuto knihu doporučila už pro předškoláky, ale ještě bych určitě nečekala, že s ní budou pracovat sami. Chce si to s nimi ke knize sednout, protože budou potřebovat pomoct i se čtením.


ZÁVĚREM

Pokud máte dítě, které baví luštění a hádanky, je to přesně pro něj! Klaudinka má teď období písmen a psaní, tak se jí v tom snažím podpořit tak, aby ji to bavilo. Opisuje různá slova co vidí kolem sebe - i třeba název počítače :-D. Tak se to snažím převést do toho luštění. Tento pracovní sešit přišel v pravou chvíli. Veškeré výsledky křížovek najdete na konci.




Pokud se Vám kniha plná luštění, vybarvování a hádanek zrovna hodí, mrkněte na eshop Grada.cz přímo SEM, kde Písmenka v hádankách a křížovkách najdete.


Cena: 160Kč (původně 229Kč)

Žádné komentáře:

Okomentovat