13. března 2020

ZAPÉKÁME: Zapečené těstoviny se zeleninou a bešamelem z Hrašky

Už jsem chtěla konečně vyzkoušet nějaký nový recept s Hraškou, ale moje mozkové buňky poslední dny neoplývají vůbec kapacitou na vymýšlení čehokoliv.

Tak jsem šla na jistotu na Instagram Hrašky, kde najdete krásnou inspiraci pro různé recepty (ať už slané či sladké), a tam jsem si vyhlídla právě tento recept.

Jsou to zapečené těstoviny na jiný způsob, než běžně známe a musím říct, že to je zajímavé zpestření a obzvláštnění. Můžete do nich použít co zrovna máte po ruce, takže si je můžete udělat pokaždé úplně jiné.



SUROVINY


Bešamel



Další suroviny

  • 300g těstovin
  • 200g zelených fazolek
  • 150g listového špenátu
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl


POSTUP

Nejdříve si připravíme bešamel z Hrašky. 

Na oleji orestujeme lžičku Máhá koření a následně přidáme Hrašku s muškátovým oříškem. Celou směs rozmícháme do hladka.

Zalijeme vroucí vodou či horkým mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Na mírném plameni, s občasným promícháním, vaříme přibližně 20 minut. Pokud se Hraška řádně provaří, hrách z ní není vůbec cítit. Osolíme podle chuti.

Dáme si vařit těstoviny a mezitím si připravíme zeleninu. My použili mražené fazolky s mraženým listovým špenátem, takže jsme je nechali chvilku při pokojové teplotě povolit.

Do mísy si připravíme nasekanou cibuli, prolisujeme stroužky česneku, přidáme zeleninu, uvařené těstoviny a zalijeme bešamelem.

Celou směs promícháme, aby se chutě propojily, a přemístíme do zapékací mísy.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C zhruba 20 minut - prostě hezky dozlatova.




Podávat můžete s čerstvou zeleninou, nakládanou červenou řepou nebo třeba s kysaným zelím.




Přeji dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat