3. března 2020

LUŠTÍME: Časopis Tečka - březen 2020

Stejně jako měl pauzu časopis Puntík, tak měl pauzu i časopis Tečka. Březnové číslo vyšlo před pár dny a v dnešní recenzi se podíváme, na co se můžete těšit.

Čeká Vás luštění, hledačka, labyrint, komiks, křížovka, tip na prstové loutky, výroba duhy, miničtení, rubrika z přírody, zajímavá únikovka a mnoho dalšího.

Časopis Tečka je u nás pořád na druhém místě za Puntíkem, ale vždy si najdeme docela dost věcí, které nás zaujmou a které si vyzkoušíme.





Titulní strana mě mile překvapila. Takhle vidět časopis v trafice, tak po něm hned sáhnu. Zaujme mě mnohem víc, než ty běžné titulky dětských časopisů. Přikláněla bych se za pravidelnost takových krásných zvířat. Dost by se to z mého pohledu odlišovat od ostatních časopisů a tím by mohl lákat ještě víc čtenářů :-).


A CO SE NÁM LÍBILO NEJVÍCE?


1. HLEDAČKA

Jednostránková hledačka, kde máte za úkol v obrázku vyhledat detaily z mráčků na pravé straně a zjistit, které tam nepatří.

Zároveň také najít i dvě žluté trubky.

Tohle je sice aktivita, kterou má Klaudinka zmáknutou v podstatě hned, ale baví ji. Proto je cíleně vyhledáváme a trénujeme postřeh. 




2. LABYRINT

Díky, díky, díky! Labyrinty u nás frčí už opravdu dlouho a Klaudinka v nich absolutně exceluje, jako kdyby se jí při pohledu na labyrint zobrazila správná cesta.

Mimochodem podle Klaudinky nejsou psi zlí, ale smutní, protože jsou od sebe daleko, tak jim našla i cestu k sobě, aby mohli být spolu :-D.

Děkujeme za každý další labyrint! :-) 




3. ÚSMĚV PROSÍM

Tohle je tak nenápadná srandička, že jsem ji objevila téměř na poslední chvíli a to jsme si časopis prohlédly mnohokrát, ale obě jsme ji přehlédly. 




Je super, že jsou úsměvy dva a navíc oboustranné. Takhle má každá svůj a nehádají se, že má jenom jedna. Tečka krásně myslí na sourozence hahaha.




A Olívii je to zatim jedno :-D.


4. KDY VZNIKÁ DUHA?

Schválně, zeptejte se svých dětí, kdy si myslí, že vzniká duha? Co Vám řeknou? Podle Klaudinky prdí duhu jednorožci - bez komentáře :-D.




Dozvíte se, jak je to s duhou doopravdy a jakými způsoby si ji můžete sami vytvořit.


5. DUBÁNCI

Na Dubáncích ujíždíme čím dál tím víc a mně hlava jednoduše nebere, jak takové nápady vznikají, protože je celý koncept absolutně bezkonkurenční a vtipné obrázky jsou čím dál tím vtipnější. 




6. Z PŘÍRODY

Mazaná liška :-). Celkem 4 strany jsou věnované informacím o lišce. Informace jsou snadno zapamatovatelné, zajímavé a některé i pobaví.




"Je rezavou královnou našich lesů a zároveň vychytralou hrdinkou. Měli bychom ji v přírodě chránit, protože je velmi důležitá." Dozvíte se jak vidí, jak je na tom se sluchem, jak rychle dokáže běžet, co používá jako kormidlo při skákání, kde ji můžete potkat a mnoho dalšího.

Také si přečtete skutečný příběh malého lišáka, kterého lesníci našli hladového a zesláblého v lese.

A vytvoříte si lišáckou záložku.


7. ZMIZÍKOV

Skvělá postřehovka, která mi připomněla dětství. Na počítači jsem jako malá .. no malá, byla jsem v pubertě (dřív jsme počítač neměli :-D ) .. hrála hry na podobný způsob a moc mě to bavilo.

Pozorně si prohlídnete obrázek, následně stranu otočíte na stranu, které je téměř totožná a zkusíte objevit, co na ni chybí.

Taky parádní aktivita, která zabaví, zaujme a kterou bych v časopisu uvítala častěji.




8. LEGRÁCKA

Když se nemůžete rozhodnout, jak si v rozhodnutí pomůžete? Hodíte si mincí? Řídíte se podle hodin a suchých/lichých čísel? Podle aut, jestli pojede z levé nebo pravé strany? Nebo máte jiný tip? 

Já takové pomůcky pro rozhodování používám docela často.

K této věštecké ruletě Vám stačí tužka a odpověď se dozvíte hned.




9. ÚNIKOVKA 

Únikovka je spíše pro starší děti nebo nadšené rodiče - jako jsem já, hahaha :-D.

Tentokrát se pokusíte uniknout z divadla. Zvládnete pomoct panu Fouskovi uniknout z divadla do 33 minut? Nebo si raději čas nestopujete, ať nejste ve stresu? Jenže to k tomu patří. Trocha tlaku neuškodí :-D.

Já únikovky miluju. Tahle část časopisu je moje a vždy se těším na další.




Časopis tečka běžně dostupný v obchodech stojí 45Kč, ale pokud si ho předplatíte, vyjde Vás na 35Kč a samozřejmě k předplatnému nesmí chybět ani plánované speciální příbaly :-).

Dokonce můžete využít společné výhodné předplatné s časopisem Puntík.
 
Více informací se dozvíte na oficiálním webu https://www.casopistecka.cz/.

Žádné komentáře:

Okomentovat