9. března 2020

MÁMY SOBĚ: 9 nejlepších zahraničních IG profilů, kterými se inspiruji

Před rokem jsem psala článek s tipy na 5 mateřských webů/blogů, kterými se sama inspiruji a které pravidelně sleduji a pravidelně k nim nakukuji.

Jelikož je v poslední době víc a víc v kurzu Instagram, napadlo mě dát tipy i na instagramové účty, kterými se inspiruji a u kterých se často kochám.

Je jich celkem 9 a snažila jsem se vybrat opravdu ty nejlepší z mého pohledu.




Neřadila jsem vyloženě podle oblíbenosti, takže na žebříček jako takový nehleďte.


ACRAFTYLIVING

U tohoto profilu se musím opět smát, protože jeho autorka se jmenuje Olívie. To jméno mě od té doby, co nám bylo oznámeno, že čekáme holčičku, pronásleduje a i proto je naše Olívie právě Olívií.

Olívie je profesionální chůva. Při této práci kombinovala lásku k dětem a učení skrze hraní. Aktuálně má půlroční dcerku a pochází z Austrálie přímo ze Sydney.

Její profil je neuvěřitelně inspirativní a já se podle něj chystám vytvářet spoustu aktivit a pomůcek pro tu naší mrňavou Olívii. Mám štěstí, že je profil o několik měsíců "napřed", takže budu mít vždy aktuální inspiraci

https://www.instagram.com/acraftyliving/




PLAY AT HOME MUMMY

Další překrásný profil plný aktivit, které si snadno doma vytvoříte.

Této malé holčičce, kolem které se profil točí nejvíce, je 10 měsíců, takže inspirace pro ty, kterým první profil s půlroční cácorkou nestačí a potřebují inspiraci pro krapet starší dítě.

Autorka Emma má navíc ještě další dvě starší holčičky, které jsou ve věku 3,5 let a  5 let, takže najdete inspiraci i pro starší děti.

https://www.instagram.com/play_at_home_mummy/




HOW WE MONTESSORI

Tohle je z mého pohledu nejlepší Montessori blog vůbec. Už jsem o něm psala v článkus doporučením na weby/blogy a doporučuji ho i jako instagramový profil.

Je to v podstatě úplně první zahraniční web, který jsem začala sledovat ve svých začátcích s Montessori, kdy byly Klaudince sotva 2 roky.

Nevyčerpatelný dávka inspirace pro malé ale i starší děti - Kylie má totiž tři kluky ve věku 12, 8 a 2 roky, takže rozsah je poměrně veliký.

https://www.instagram.com/howwemontessori/




EARLY LEARNING 101

Další krásný profil, který je rozdělený do témat - small worlds, numbers, invitation to play, pom poms, themes, Christmas, shapes, playdough, fine motor skills, alphabet a mnoho dalších.

Rozsáhlá inspirace různých témat, která jsou přehledně rozdělena, takže hned na první pohled vidíte, kdy začíná konkrétní téma.

Aktivity, které jednoduše vytvoříte doma z toho, co zrovna máte.

https://www.instagram.com/earlylearning101/




CINTA AND CO

V jednoduchosti je krása a tento profil je doslova přeplněný jednoduchými aktivitami, které zvládnete vytvořit během chvilky při nemoci či upršeném počasí. 

Potrpí si na barevnost, takže jsou veškeré aktivity barevné jako duha.

Najdete u ní aktivity na stříhání, počítání, jemnou motoriku, barvy, tvoření a mnoho dalšího.





THE WONDERS OF PLAY

Další máma tří dětí - tentokrát dva kluci a jedna holka.

Najdete u ní zajímavé tipy nejen na hraní, ale i do pokojíčku.

Všechno je tak krásně čistý, prozářený, útulný, přírodní a jemný. 





LETS PLAY ALL DAY

Máma dvou dětí, která je milovnicí dřevěných hraček, barev a učení skrze hru.

Profil je především velikou inspirací k sestavení dětského pokoje.

To je prostě krááása! Milovníci Grimms třeste se! :-D





WHERE LEARNING MEETS PLAY

Máma šesti dětí (!), u které najdete opět krásnou inspiraci do dětských pokojíčků.

Já se na ty fotky nemůžu vynadívat. Je to krásná inspirace a takové to pokochání a samý "jéé, jéé, jéé", až z toho přechází zrak. Narazíte také na inspiraci pro tvoření.

Některé profily jsou si podobné ale přitom jsou tak jiné a já musím sledovat všechny :-D.

https://www.instagram.com/where_learning_meets_play/




INSPIRE MY PLAY

A jako poslední inspiraci tu máme další mámu tří děvčat ve věku 6 let, 4 roky a 2 roky.

Profil plný inspirace na zábavu, malování, hraní a tvoření, že by člověk začal nejraději hned zkoušet něco podobného doba a přitom by nevěděl, do čeho se dřív pustit.

Když si profil procházíte, krásně vidíte přechod mezi všemi ročními období.





ZÁVĚREM

To je můj výběr toho nejlepšího z profilů, které na Instagramu sleduji. Taková ta moje ESA z rukávu, u který se ráda kochám a inspiruji. Docela mě překvapilo, že většina z nich je z Austrálie, to jsem upřímně doposud netušila a je to pro mě zajímavé.

Doufám, že se Vám můj výběr zalíbil. Ráda se nechám inspirovat i dalšími, protože inspirace není nikdy dost a čím víc, tím líp ale je pravda, že mi asi jen tak neukážete profil, který neznám nebo nesleduji. Instagram mám spíš pro sledování zahraničních profilů, takže to mám už dost prolítlé.

Ale určitě mi do komentáře pište Vaší inspiraci, ať si rozšířím své obzory :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat