24. ledna 2019

MÁMY SOBĚ: 5 mateřských webů/blogů, kterými se inspiruji

Jelikož jsem už několik dní dost slušně marod a nejsem schopna ničeho, ale zároveň ani nechci, aby můj blog byl obklopen pavučinami z neaktivity, napadlo mě sepsat článek s tipy na mateřské weby, kterými se většinou už dlouhá léta inspiruji anebo je prostě ráda pročítám.


https://dsim.in/blog/2013/04/01/10-reasons-why-a-business-website-needs-a-blog/


HOW WE MONTESSORI

Jediný zahraniční web, u kterého trávím čas už dlouhé roky. Ani už nevím, jak jsem k němu přišla ale inspiroval mě v začátcích když bylo Klaudince mezi 1-2 roky.

Je to opravdu řádný Montessori web, kde najdete tipy na Montessori aktivity i praktický život od narození až do věku starších dětí. Hodně využívají nábytek a drobné předměty z Ikea, takže je toho spoustu dostupného i u nás.

Na webu najdete v levém sloupci rozdělení podle věku, takže si můžete vše přehledně rozkliknout.

Já ale radši doporučuji udělat si pořádný hrnek dobrého čaje a projít si web kompletně celý. Najdete tam mnoho a mnoho zajímavých věcí.

Z mého pohledu je tento web nejlepším Montessori webem, který znám.


Facebook How we montessori

Web:  www.howwemontessori.com

Instagram:  Howwemontessori

Facebook:  www.facebook.com/howwemontessori


PRINC A VEČERNICE

Veroniku znám už několik let z modrého koníka, kde dříve dost aktivně působila především se svým přenádherným šitím. Navíc je to jedna z těch, ke kterým bych si šla okamžitě hrát, protože má úžasný vkus nebo spíš styl na hračky a knihy :-).

Svým zaměřením spadá spíše do Waldorfské pedagogiky, ale najdete u ní také spoustu Montessori tipů na různé hračky a aktivity. Dále je zaměřena na ekologickou non toxic domácnost a vyrábí mimo jiné i vlastní mýdla. Také přenádherně šije oblečení a to nejen na děti, ale také na sebe.

Dříve psala blog, který je stále veřejný, ale už na něm nic nepřibývá - i tak ale stojí za přečtení a to hezky od začátku až do konce.

Za to je ale hodně aktivní na Instagramu, který moc doporučuji sledovat.

Je velmi inspirativní osobou a já jsem moc ráda, že jí "znám" :-).


http://princavecernice.blogspot.com/

Blog:  princavecernice.blogspot.com

Instagram:  V.ecernice


TESTOVÁNO NA DĚTECH

Testováno na dětech je web, do kterého se můžete aktivně sami zapojit i Vy.

Stačí se jen zaregistrovat a nejen že se můžete zapojit do různých druhů testování - kosmetiky, potřeb pro děti, hraček, knih, výtvarných potřeb, potravin (my takhle testovaly produkty Mami dej mi) apod., ale můžete vkládat i své vlastní nápady a mnoho dalšího.

Najdete tam tipy na hry, recepty, tipy na výtvarné aktivity a spoustu věcí ke stažení.

Vše si navíc můžete filtrovat podle věku dítěte, příležitosti (oslavy, Vánoce, Velikonoce, Silvestr) aleno podle typu (venku, doma, na cesty).

Velmi inspirativní web, který už musí znát každý :-).


https://www.testovanonadetech.com/

Web:  www.testovanonadetech.com

Instagram:  Testovano_na_detech

Facebook:  www.facebook.com/testovanonadetech


UČÍME SE VENKU

Učíme se venku je nekonečná dávka inspirace pro venkovní aktivity v každém počasí.

Na jejich webu najdete spoustu materiálů ke stažení, se kterými pak s dětmi můžete venku řádit. Dále se tam dočtete 7 dobrých důvodů, proč se učit venku, zajímavá videa i názory odborníků. Také tipy na pomůcky, které venku využijete.

No a nesmí chybět ani spousta názorné praxe jako například - laboratoř, čísla venku, příběhy venku, ateliér, oživlá historie, dílna a zahrada, tělocvična, družiny venku, dlouhodobě venku apod. :-).

Pořádají také různé semináře.

Web je naprosto přehlcen různými tipy, kde si zaručeně každý najde to svoje.


https://www.facebook.com/ucimesevenku.cz/

Web:  https://ucimesevenku.cz/

Instagram:  Ucime_se_venku

Facebook:  www.facebook.com/ucimesevenku.cz


HRAJEME SI JINAK

Hrajeme si jinak pozoruji ve velkém až poslední dobou (hlavně na Instagramu) a musím říct, že to je taky slušná dávka inspirace a jedeme docela ve stejném stylu :-).

Na webu najdete tipy na tvoření, vaření, výlety, knihy, hračky a spoustu dalších zajímavých článků o vztazích. Také pořádají různá tématická setkání a nově jim vznikl eshop www.bonkido.cz, na kterém najdete zatím jen pár věcí, ale krásných :-).

Hrajeme si jinak sleduji moc ráda, i když teprve chvilku a doufám, že budeme mít někdy příležitost setkat se osobně :-).

https://www.facebook.com/hrajemesijinak/

Web:  www.hrajemesijinak.cz

Instagram:  Hrajeme_si_jinak

Facebook:  www.facebook.com/hrajemesijinak


ZÁVĚREM

Tyto tipy jsem seřadila podle toho, jak dlouho je znám. Takže jsem začala tím, který znám ze všech nejdéle až po ten, který sleduji aktivně až poslední dobou.

Doufám, že se Vám tento článek líbil a že některé z konkrétních webů (ne-li rovnou všechny) začnete sami také sledovat :-).

Mějte krásný den.

Žádné komentáře:

Okomentovat