22. ledna 2019

POMÁHÁME: Barevný rok od Fondu Sidus

Před nějakou dobou jste se u mě na blogu setkali s Lepíky od Fondu Sidus. Článek Vám dám ke zpětnému prohlédnutí SEM.

Na webu http://www.fondsidus.cz/ se dočetete, že jde o neziskovou organizaci, jejímž cílem je dlouhodobě podporovat nemocné a potřebné a to po finanční ale také materiální stránce. No a ilustrátorka Vendula Hegerová pro ně připravuje různé publikace a materiály, které jsou opravdu povedené 

Díky Vendule Hegerové se mi do rukou před nějakou dobou dostal další produkt fundu Sidus, o kterém Vám napíšu dnes.




Kdo by nemiloval samolepky že? U nás jedou samolepky ve velkém a já je jako malá měla také moc ráda.

Barevný rok je v podstatě hra, která je zaměřená na roční období s plněním různých úkolů. Stačí jen sešit uprostřed rozpojit a jednotlivé listy položit před sebe.

Jelikož máme aktuálně zimu, rozhodla jsem se v tomto článku začít také zimou. Vždy se jedná o stejný obrázek, který se mění v průběhu ročních období.




Můžete si krásně rozebírat jednotlivé obrázky a říkat si, co se změnilo. Co je jinak a kdo co zrovna dělá. Porovnat třeba také s tím, co se dělo v zimě.




Na každém dvoulistu se nachází mnoho bílých míst na nalepení samolepek. Takto z dálky to nejde tolik vidět, ale konkrétní bílá místa jsou krásně rozpoznatelná s tím, co tam patří za samolepku.




Hru si můžete zahrát najednou se všemi ročními období anebo můžete vytahovat postupně období, které je zrovna aktuální a hra Vám tím pádem vydrží déle :-).




Na konci tohoto pracovního samolepkového sešitu se nachází několik různých úkolů pro každé období a také se seznámíte s některými postavami.




Samolepky mají velkou výhodu v tom, že jsou znovu použitelné. Takové by se z mého pohledu měly prodávat už všechny. Takže si můžete lepit podle libosti :-).





Veškeré informace o fondu Sidus a to včetně toho, co nabízí, najdete na oficiálních webových stránkách přímo ZDE.


Cena: 50Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat