10. ledna 2023

LUŠTÍME: Časopis Puntík - leden/únor 2023

Tradiční dvojčíslo pro leden/únor už máte určitě všichni ve svých schránkách a pokud ne, utíkejte pro něj do obchodu. S tím, jak je u nás leden náročný, jsem docela ráda, že se jedná o dvojčíslo, protože bychom jinak nic moc nestihli. Aktuálně je Olivka marod, tak přišlo vhod i pro ni.

V prvním čísle, tedy dvojčísle, roku 2023 prozkoumáte Puntíkovy číslice, najdete saně s pandou Švandou, nakreslíte polární lišku, vyřádíte se s Májou a Pipem, s Lízou a Pupíkem si užijete sníh, najdete všechny nesmysly, zasmějete se s Pukem a Nukem, vystřihnete tučňáka s mládětem, sestavíte iglú a mnoho dalšího.

Tak se na něj pojďme podívat blíž :-).

 

 

 

CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1. SNĚHOVÍ PUNTÍCI

Puntík si ze sněhu uválel kulaté kamarády .. žádní sněhuláci ale sněhoví Puntíci! :-D Velcí, malý .. úplně jako školka plná Puntíků.

 

 

2. PUNTÍKOVY ČÍSLICE

V této rubrice se seznámíte se základními číslicemi, které obtáhnete a máte ještě za úkol na obrázku najít další číslice 1 nebo 2 a také zjistit, co je na obrázku 2x.


 

3. PANDA ŠVANDA

Panda Švanda tentokrát hledá saně, aby se mohl zúčastnit závodu. Ťuňta si nejdříve myslel, že potřebuje saň jako draka, tatínek ho opravil a poslal na půdu, kde by nějaké mohly být. Pomozte mu najít saně, opravit je a vydejte se s ním na závod.


 

4. POLÁRNÍ LIŠKA

Tentokrát si vyzkoušíte nakreslit polární lišku. Návod je popsán krok za krokem, jak jsme v Puntíkovi už pěkně dlouho zvyklí. Kromě toho, že si polární lišku namalujete, se o ní také dozvíte pár informací a vybarvením obrázku níže vám vznikne překvapení - spící liška pod sněhem.


 

5. MÁJA A PIP

Sáňkování si užívá také Mája a Pip. Máju navíc pomůžete obléknout. Na dalších stranách dokreslíte pruhy za rolbou a spojíte obrázky se stopami, které k nim patří.


 

6. LÍZA A PUPÍK

Líza s Pupíkem a jejich novým maskovaným kamarádem postaví iglú a zkusí projít bludištěm ke sněhulákovi. Povede se jim to?


 

7. TO JE ALE ZMATEK!

Konečně zase nesmysly v plné síle! Po delší době přichází zase dvoustrana plná humoru a bolesti břicha od smíchu. K tomu všemu je potřeba najít hrací kostku a čtyřlístek - hmm, ten se v životě jen tak najít nedaří, ale aspoň jsme ho našly na obrázku.


 

8. PUK A NUK

U tohoto komixu jsem se musela smát, jak mají tučňáci vyřešenou vanu a jak tam tatínek uklouzne, hahaha :-D. K tomu se váží ještě úkoly n vedlejší straně i té následující, kde dokreslíte sněhové koule a spočítáte, kolik jich který hodil.


 

9. RYCHLE DO TEPLA

Vystřihovánka tučňáka s mládětem, které se schová pod jeho bříško je rozkošná! My jsme aktuálně v reorganizaci všeho, co máme z puntíka vystřiženo, tak nějakou chvíli nepřidáváme nic nového, holky si užívají vše, co přežilo z předchozích čísel a hned jak vymyslím, jak to bezpečně skladovat v takovém množství, začneme zase stříhat.


 

10. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Průzkumník Žárovka chodí s Edisonem v zimě rád na procházky. Někdy jim prší a někdy sněží. Vaším úkolem je dokreslit do kolečka pod teploměrem buď vločku nebo kapku dle toho, jaké je na obrázku počasí. A když prosvítíte obrázek na vedlejší straně, prozkoumáte několik sněhových vloček.


 

11. STAVÍME IGLÚ

Vydejte se na polární výpravu za polární kruh, kde si vyzkoušíte život eskymáků. Postavíte iglú se vším všudy, i s rybou nad ohněm. Tahle vystřihovánka je skvělá i jako zimní dekorace dětského pokoje. My ještě neuklidili vánoční výzdobu, ale hned bych věděla, kam ho vystavit :-).


 

12. TVOŘÍ CELÁ RODINA

Opět skvělá inspirace na tvoření nejen s drobnými klacíky k vytvoření nočního zasněženého obrázku, ale také tato prošívačka, kterou mám sto chutí zalaminovat a hned, jak se dostanu do babyclubu, ji tam zařadit do poličky pro trénink jemné motoriky :-).



 

ZÁVĚREM

Tak to bylo ze zimního dvojčísla vše. My si luštění rozložíme mezi přípravu několika oslav a vsadím se, že ani nemrkneme a bude to březnové číslo.

Časopis Puntík si můžete předplatit na webu https://send.cz. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka! Také je za výhodnější cenu. A o zábavu máte postaráno!

Přejeme pohodový vánoční čas s luštěním :-).

 

Cena: 59Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat