6. září 2023

ŠKOLÁCI: Skládací pastelkovník StandArt s vybavením

Dílna DomDom vytvořila další krásnou praktickou novinku, kterou je dřevěný pastelkovník s možností gravíru jména dítka. My ho dostali k recenzi, ale gravírované jméno jsem nenechala vyrobit, protože ho většinu času u stolu budou používat společně - stejně jako Klaudinčin pastelkovník od Utukutu, který slouží na Stabilo Woody pastelky.

Tento pastelkovník je parádní v tom, že ho na stole můžete mít jak rozložený, tak i ve zmenšené podobě, ale přes to uvidíte přehledně, kde co máte a zadní řada bude vždy vyšší, než ta přední. Pro menší drobnosti typu guma, sponky, ořezávátko apod. můžete využít vysouvací šuplík.

Tak si ho pojďme prohlédnout detailněji :-).

 

 

 

UNIKÁTNÍ STOJÁNEK STANDART

Na první pohled si všimnete, že je skládací a proto se vejde na jakýkoliv stůl. Holky ho mají rozložený, když zrovna tvoří, aby všechny dobře dosáhly. Následně ho složíme a dáme na stranu stolu. 

Můžete si ho objednat prázdný anebo plně vybavený vším, co je potřeba - vše vám ukážu ještě později v recenzi. Také máte na výběr jestli chcete omalovánky pro mladší nebo pro starší děti.

A hlavně je vyrobený zlatými českými ručičkami v dílně z domácích materiálů. Ta vůně dřeva mě nepřestane bavit a to jak u hraček, tak i u pomůcek.


 

VYBAVENÍ K PASTELKOVNÍKU

  • Velká sada Koh-I-Noor pastelek (24ks)
  • Lepidlo, nůžky, izolepa
  • Bloček barevných samolepících papírů
  • 4 tužky různé tvrdosti
  • Náčtrník
  • Omalovánky
  • Sponky, ořezávátko
  • Skleněnky (poklad)


 

Takto vypadá vše pohromadě. Drobnosti jsou rovnou vloženy v šuplíku společně se sklěněnkami jako pokladem. Omalovánky jsme dostali zvířecí mláďata, to se Sofince líbilo a jelikož jede aktuálně v zelené barvě, tak je nadšená i z nůžek :-D.


 

Nad šuplíčkem jsem se rozplývala spíš já, protože zrovna ty spínací klipy se mi hodí .. hahaha. A ořezávátko je kovové, což je super. Do školy sice dávám otevírací na široké pastelky, ale doma ráda uvítám pevné, které nekřupne jako ty plastové.


 

S nůžkami ještě uvidím, jak jí to půjde. Stříhání se nevěnuje tolik, jako třeba nejmenší Olivka. Sofi mnohem raději kreslí a maluje. Tyto nůžky mají symetrickou rukojeť. Narozdíl od Klaudinky, která je levák, tak Sofi stříhá pravou. Líbí se jí barva i když jsem si myslela, že jí nesednou.


 

Nevím, jak je to u vás, ale u nás se věčně ztrácí izolepy a lepidla. Neustále hledáme izolepu a neustále hledáme lepidlo. Takže jsem ráda oboje uvítala v sadě a mají svá místa v pastelkovníku, odkud se snad jen tak neztratí :-D.


 

Barevné lepící bločky nechám Sofince na vlastní potřebu, aby je využívala, jak bude chtít - na to, jak to někdy vypadá je dost kreativní (když se jí chc) a má svoje tajné sešity, do kterých si píše i kreslí, takže bločky určitě využije a dle toho ji pořídím další :-).


 

Skicák bez linek a čtverečků naprosto ideální na ty její kresbičky, věty a malůvky. Je o velikosti A5 a je to ten typ s otevíráním nahoru. Sešity a bločky u nás frčí ve velkém. Pro holky mám zase schované k narozeninám, protože vždy najdou využití.


 

PASTELKOVNÍK V CELÉ SVÉ VYBAVENÉ KRÁSE

Je vyroben z olšového masivního dřeva a každá kresba je jedinečná. Nikdy nebudete mít pastelkovník dokonale stejný. Každý je originál. Jemně obroušen, s příjemnou vůní dřeva. Takto rozložený měří 46 x 5,5 x 12,5cm a na stole nádherně vynikne :-).


 

Takto složený je rozměrově 23 x 11 x 12,5cm. Složený ho máme, když s ním holky nepracují a je bokem na kraji stolu. Výhodou velkého rozměru je to, že i když je pastelkovník na našem kulatém stole v kuchyni, dobře dosáhnou všechny tři holky.


 

Přehledně vše rozdělíte do 13 přihrádek. Máte prostor na rozdělení pastelek, tužek, lepidla i nůžek. Vše ostatní se vejde do šuplíčku, jen izolepu máme ještě bokem.


 

U nás ve škole doporučují trojhranné pastelky, takže jsme, co se školní přípravy týká, zůstaly u trojhranných silných ale doma využívají klasické, aby neustále nemusely tahat penál. "Kohinoorky" jsou parádní pastelky české výroby, které jsou ale rozšířeny i do světa a získaly i několik zajímavých ocenění.



 

ZÁVĚREM

Pokud jste také milovníci přírodních materiálů, vůně dřeva a místo pastelkovníků v jedné línii by pro vás byl praktičtější skládací, tento je pro vás jako dělaný. Ať už si vyberete s výbavou nebo bez, zaručeně bude ozdobou vašeho psacího stolu a děti se pro něj nadchnou :-).

Jestliže vás pastelkovník zaujal natolik, že byste si ho chtěli pořídit, najdete ho na eshopu domdom dílny přímo ZDE. S ním budou mít všechny pomůcky své místo a přitom budou neustále po ruce.

A my tímto moc děkujeme za další parádní praktický doplněk našeho dětského pokojíčku.


Cena: 1490Kč (s vybavením)



Žádné komentáře:

Okomentovat