19. září 2023

LUŠTÍME: Časopis Puntík - září 2023

Září máme sice v plném proudu, ale my se k časopisům pořádně ještě nestihli dostat. Abychom to ale úplně nezazdili, budou recenze i přes to, že je mám teprve čerstvě načaté. Září je každoročně velmi náročné a my navíc máme každý den teď za sebou třídní schůzky, uff.

Pomůžete dostat se Puntíkovi do školky, najdete vše, co se podobá číslu 9, zajdete do školky s Brunem a Berdou, pohrajete si na pískovišti, postavíte bábovičky, zajdete do školky s pandou Švandou, nakreslíte si lasici, užijete si zábavu s Májou a Pipem, vytvoříte si dvoustranu celou o své osobě, do školky se podíváte také s průzkumníkem Žárovkou, postavíte si autíčko nebo kočárek, společně si přečtete příběh o bílé křídě, vyzkoušíte si Puntíkovy nápady, tvořit budete celá rodina a předškoláci si procvičí písmenka.

Tak se na něj pojďme mrknout detailněji :-).

 

 

 

CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1. PUNTÍK MÍŘÍ DO ŠKOLKY

Najděte Puntíkovi cestu do školky tak, aby se vyhnul políčkům s mráčkem a deštníkem. Moc hezká aktivita pro malé detičky, které musí přemýšlet kudy cestu směřovat tak, aby Puntíka opravdu dovedly až do školky a ne na konec stránky nebo tak.

 

 

2. PUNTÍKOVY ČÍSLICE

Dalším číslem, se který vás časopis Puntík seznámí, je číslo 9. Taky ho na obrázku vidíte tolikrát, kolikrát ho vidím já? Támhle je velké a támhle je malé, je i támhle a tam taky. Těch ale je. Devítka je mimochodem jedno z mých nejoblíbenějších čísel :-).


 

3. BRUNO A BERDA

Bruna s Berdou si zamilovala naše Sofinka a láska stále přetrvává. Chechtá se u jejich výrazů a těší se, co zase společně vymyslí. Tentokrát se šli společně podívat do školky a Berda si zavzpomínala, že by chtěla být zase malou Beruškou.


 

S Brunem a Berdou se také podíváte na pískoviště, kde postavíte společně hrad a na následující straně se vyřádíte s bábovičkami.


 

4. PANDA ŠVANDA

Jak ho známe, vždycky vyvede nějakou neplechu. Tentokrát si uvědomil, že brzy začíná školka a on přitom nemá vůbec nic připraveno. Vybarvěte s ním obrázek pro lasičku Lindu a připravte vše, co bude potřebovat do školky. Natěšeně se ráno 1. září vzbudil ale všechno bylo nakonec jinak. Co se tam asi mohlo stát?


 

5. KRESLÍME LASICI

Tohle kreslení měla vždycky moc ráda Klaudinka. Ta je teď ve třetí třídě a Puntík už je pro ni víceméne jen vzpomínkou. Tak se snad Sofinka chopí kreslení alespoň z poloviny, jako Klaudinka. I když nemusim kreslení podle předlohy a konkrétních tahů, tak přeci jen nějakou představu mít je třeba a některým dětem tohle vyhovuje a až časem si vše uzpůsobí dle sebe.


 

6. MÁJA A PIP

Mája a Pip se Sofince moc líbí, protože má Mája podobnou barvu vlasů. Tentokrát Mája stavěla věž z kostek a vašim úkolem je mrknout, z kterých kostek je věž postavena, ty zakroužkujete a zbylé kostky škrtnete.


 

Čeká vás také popletená školka a mimojiné také malovaná básnička s nápovědou po pravé straně.


 

7. TO JSEM JÁ

Krásná dvoustrana zaměřená na na dítko samotné. Může kreslit, lepit, o všem vyprávět a vše prizpůsobit samo sobě. Nalepí fotku, nakreslí oblíbené jídlo, oblíbenou hračku a mnoho dalšího. Tato dvoustrana je přímo střed časopisu, můžete si ji uschovat na památku.


 

8. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Průzkumník Žárovka je stále mým miláčkem a trpělivě vyčkávám další jeho knihu, hahaha. V tomto čísle se průzkumník Žárovka rozhodne překvapit děti ze školky a schoval jim hračku podle značky, kterou mají u kapsáře a je potřeba zkontrolovat, jestli neudělal chybu.


 

9. AUTÍČKO A KOČÁREK

Vystřihovánkou jsou pro tento díl autíčko a kočárek. V autíčku povozíte medvídka a v kočárku panenku - u nás si holky mnohem víc hrají s autama, než s kočárky ale i to se jim někdy dostane do cesty a to především v babyclubu, kde s kočárky hrají závody :-D Jednoduchá vystřihovánka tématicky vymyšlená pro začátek školkového roku.


 

10. PUNTÍKOVY NÁPADY

Jednoduché ale vždy velmi efektivní Puntíkovy nápady. Tolik možností s obyčejně neobyčejnou dřevěnou stavebnicí - takovou aktivitu musím brzy zařadit do babyclubu. Další aktivitou jsou chlupaté drátky, se kterými se kromě tvoření zvířátek dá také vymyslet přiřazovačka.


 

11. TVOŘÍ CELÁ RODINA

Celá rodina si společně můžete vyrobit krásnou aktivitu na počítání nebo spíše přiřazování počtu puntíků k vyobrazenému číslu. Rotací je různě otáčíte. Děti si tak lépe představí množství s konkrétním číslem. Mohou také porovnávat, jestli je víc puntíků nebo jestli je vyšší číslo apod.


 

12. PÍSMENA PRO PŘEDŠKOLÁKY

Celá abeceda v podobě obrázků, která připomínají písmena, zároveň jsou s obrázky spojena i přímo začínajícím písmenem - D jako duha, M jako metr, S jako sněhulák apod. Moc hezký přehled, který děti podpoří i ve vyjmenování celé abecedy.



 

ZÁVĚREM

Záříjové číslo časopisu Puntík je zaměřeno na nástup do školky, aktivity ve školce a snaží se dětem ulehčit nástup do nového prostředí. Každé dítko potřebuje jiný čas a proto jsou vítány jakékoliv činnosti a aktivity, které by dítěti usnadnili nástup. Zároveň se také stále myslí na aktivity pro starší děti ve smyslu předškoláků a přípravy na školu.

Časopis Puntík si můžete předplatit na webu send.cz. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka! Také je za výhodnější cenu. A o zábavu máte postaráno!

Přejeme pohodové luštění :-).

 

Cena: 59Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat