22. března 2018

ČTEME: Duhové přátelství

Když jsem zakládala blog, tak jsem měla jasný cíl - odlišovat se od ostatních blogerů a jít si svou vlastní cestou. Zároveň jsem si ale také přála, aby si u mě každý našel to své i přes to, že půjdu určitým směrem.

A možná právě to ke mně láká zajímavé osobnosti s originálními a jedinečnými příběhy, díky kterým se na blogu najdou recenze například na knih, na které byste jinak třeba vůbec nemuseli narazit.

No, a tato je právě jednou z nich. Kniha Duhové přátelství mě zaujala na první pohled nejen svým příběhem a tím, jak je barevná, ale také tím, jakým způsobem je ilustrovaná.

Zaručeně bude patřit mezi TOP knihy v naší knihovně a i když je cíleně psaná dětem, tak promlouvá i k dospělým :-).



Abych pravdu řekla, tak nevím, jestli mám zrovna nějaké přecitlivělé období nebo co, ale tahle kniha mě dojala - ne jen jednou, ale hned několikrát. Fakt!

Každý se někdy cítí sám. Každý z nás ví, jak je to nepříjemný pocit a jak se najednou všechno změní, když se objeví někdo, kdo nás z té samoty vyvede. Jak je svět kolem nás barevnější, živější, veselejší, prostě úplně jiný.




Příběh vypráví o duhové víle Duhovečce, která má za úkol spouštět duhu z nebe na zem kdykoliv je potřeba. Jednou se jí to ale, kvůli své rozrušené náladě, nepovede a společně s duhou spadne na zem.

Jedinou možností, jak se vrátit zpátky na nebe, je najít si na zemi opravdového přítele. Toho ale naštěstí nehledá dlouho a brzy narazí na holčičku jménem Světlanka.




Světlanku Duhovečka zaujala natolik, že se začala víc a víc zajímat o to, kdo vlastně je? A tak jí Duhovečka mileráda vyprávěla kde žije, s kým tam žije, jak to tam vypadá, co tam má za úkol apod.
 



Hned si vzájemně padly do noty. Světlanka vzala Duhovečku na procházku. Ukázala jí les a povídaly si o zvířátkách, která v něm žijí. Nakonec ji vzala k sobě domu, kde se obě po vyčerpávajícím dni vyspaly doslova do růžova.




Hned, jak se ráno vzbudily, pokračovaly v tom, co předchozí den nestihly. Hrály si, běhaly, povykovaly a radovaly se. Dny ubíhaly a ubíhaly a holky k sobě měly blíž a blíž.




Dokonce se Duhovečce pokusí pomoct vytáhnout duhu zpátky do nebe. Cítí, že by to jako správný přítel měla udělat a to i přes to, že má strach, aby nezůstala opět sama.

Co myslíte? Povede se jim duhu vrátit na nebe? Nebo to všechno stále nestačí k tomu, aby se Duhovečka vrátila domů?




A bude se chtít vůbec vrátit zpátky? Co když radši zůstane na Zemi se svojí novou kamarádkou Světlankou? Nebo se Světlanka rozhodne jít s Duhovečkou do nebe? Jak to mezi sebou nakonec jako opravdové přítelkyně vyřeší?




Navíc budete průběžně v knize potkávat prázdné strany, kam si můžete sami namalovat nějaký obrázek a na konci knihy je dokonce také místo pro psaní Vašich snů :-).




Příběh je silný, dojemný, pravdivý a má hloubku. I přes fiktivní pohádkový příběh o duhové víle se jedná o realitu, se kterou se sami často setkáváme. A to nejen z pohledu síly přátelství a toho, jak se k sobě opravdoví přátelé chovají, ale také toho, co nás v životě většinou drží zpátky - a to, troufám říct, je opravdu problémem každého z nás.

Také nás nechává zamyslet se nad tím, jaké si v životě klademe cíle a jestli si je vůbec klademe správně. Jestli by to přeci jen nešlo jinak, aby se dosahovaly snadněji.

Jednoduše úžasný příběh, který nezanechá jedno oko suché. Většinou samy sobě řeknete "ale vždyť já vím." Když to víte, tak si za vším prostě jděte! :-)

A jako bonus k tomu všemu, jsou součástí úžasné karty, v barvách duhy, které jsou plné myšlenek z knihy. Můžete si je pověsit do dětského pokoje, můžete si je připíchnout na nástěnku, můžete je třeba nosit stále u sebe jako talisman či pomocníka pro zlepšení nálady.





ILUSTRACE

Kniha je ilustrovaná mladou talentovanou slečnou, Karolínou Trčálkovou, které je 8 let.

Ilustrace jsou tak barevné, pestré a lákavé na dotek, že jsem nejednou měla pocit, jako bych po nich přejela rukou a zůstala mi zbarvená :-).


O AUTORCE

Autorkou knihy je Lucie Vlachopulosová, která se specializuje na telepatickou komunikaci a komunikaci pomocí intuitivních obrázků. Pomáhá ostatním, aby porozuměli nejen dětem ale především sami sobě.

Věří, že u spousty problémů s dětmi se jedná jen o nepochopení.

Více informací o tom, čím se Lucie zabývá, včetně zajímavých článků na různá témata, najdete na jejím webu lucievlachopulosova.cz/ 


Duhové přátelství společně s duhovými kartičkami zakoupíte přímo ZDE

Cena: 259Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat