29. března 2018

LUŠTÍME: Časopis Puntík - duben 2018

Klaudinka má poslední dobou období výletů.

Kreslí výlety, povídá si o výletech, hraje si na výlety, jezdí s hračkama na výlety apod. Takže když jsem si na titulní straně všimla věty "Jedeme na výlet!", musela jsem se vážně začít smát :-D.

Jako první bych chtěla říct, že Panda Švanda je zpátky! Hip hip hurááá!

S dubnovým číslem se zahájí "výstavba" puntíkovo vláčku, který bude mít přibližně 5 vagonků, takže se v dalších číslech můžeme těšit na pokračování :-).

Dále dostanete tip na parádní závodní dráhu z ruliček. Lesník Ondra Vás seznámí s tím, jak probíhá duben v lesích. Spojíte dopravní prostředky se správným obrázkem. Zapátráte si po nesmyslech. Spojíte šipky, abyste zjistili, co Dino se Saurou postavili. Vystřihnete si Dinomino. S průzkumníkem Žárovkou se vydáte na zříceninu. Procvičíte si tvary s barvami a čeká Vás toho ještě mnohem více.




A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE TENTOKRÁT?


1. PUNTÍKŮV VLÁČEK

Parádní aktivita na pokračování, kdy se děti o to víc mohou těšit na další čísla časopisu. Vláček je oblíbený u většiny dětí, i u našich holek. Takže už jen vymyslet místo a šup s ním na provázek :-).



2. DUBEN V LESE

Lesníka Ondru jsem si moc zamilovala. Líbí se mi, jak nás provází celým rokem v lese a vždy nám k dannému měsíci něco poví a seznámí nás, co se tam děje.




3. PANDA ŠVANDA

Švanda mě zaujal na první pohled už v lednu, v dalších číslech časopisu docela chyběl. Tak mám velkou radost, že je zase zpátky i s těmi jeho lumpárnami.




Příběh je spojený s ukazováním cesty, kudy vláček projel :-).




4. HLEDÁME NESMYSLY

Nesmysly jsou už taková klasika, která nás s Klaudinkou jednoduše neomrzí. U nesmyslů se dá krásně povídat, vyprávět, rozvíjet slovní zásobu a hodně se u toho nasmějeme :-).




5. DINOMINO

Oboustranné dinomino, které má z jedné strany čísla a z druhé strany dopravní prostředky. Takže hned dvojitá porce zábavy :-)




6. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Žárovka se balí na výlet. Chystá se navštívit zříceninu nedalekého hradu, aby zjistil, jestli tam náhodou nejsou nějaká strašidla. No a to neuvěříte, co tam objeví ;-).

Také si postavíte strašidelný hrad, nebo spíš hradbu s posuvnou záložkou.




7. PUNTÍKOVY NÁPADY

Cestovní aktivita, která nesmí chybět v žádném batůžku.

Vaše cestování si zpestříte tím, že budete koukat kolem sebe a hledat předměty z obrázků. Průběžně si je budete odškrtávat, než je najdete úplně všechny :-).




A kde Puntíka seženete? Je k dostání v trafikách Lagardere – Relay a Inmedio, Peal, Finex, Valmont, Presmedia, GECO a v obchodech Albert, Tesco, Globus nebo na Česká poště. Sama za sebe ovšem doporučuji předplatné, ke kterému si navíc můžete vybrat dárek :-) 

Více informací na oficiálním WEBU časopisu.

Cena: 29Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat