30. června 2021

PEČUJEME: Přírodní kosmetika Semante by Naturalis

Svět je malý, taky máte ten pocit? Já se musela smát, když mě oslovila ke spolupráci česká značka Naturalis, u které mamka kupuje různé superpotraviny a čaje. Značka je známá právě především díky kvalitním superpotravinám, zeleným potravinám a dalším produktům z oblasti zdravé výživy. 

Oslovili mě ale proto, aby dostali do povědomí také jejich řadu přírodní kosmetiky Semante by Naturalis. No a to je samozřejmě něco pro mě. Mnoho lidí stále používá komerční kosmetiku především z důvodu, že je dostupnější a levnější. Jenže používat něco kvalitního a přírodního hned neznamená kupovat to nejdražší. A mít zase trochu větší rozhled v tom, co je na trhu, není vůbec na škodu.

Vybrala jsem si celkem 8 produktů, které mě zaujaly ze všeho nejvíce a které mi zrovna i přišly do rány, protože mi doma došel sprcháč a šampon jsem v tu dobu používala dětský (hahaha). Po několika měsících vznikla tato recenze, tak se na jednotlivé produkty pojďme detailněji podívat :-).

 

 

SEMANTE BY NATURALIS

Jedná se o označení další produktové řady firmy Naturalis - tentokrát jde o BIO kosmetiku, u které si také zakládají na prvotřídní kvalitě i certifikátech jakosti. Výroba probíhá v České republice a jsou hrdými držiteli certifikátu CPK a CPK BIO. Díky za studena lisovaným BIO olejům, aromaterapeutickým silicím a bylinným extraktům naše kosmetika obsahuje celou řadu nepostradatelných vitaminů a dalších látek pro dokonalou hydrataci a revitalizaci pokožky. Samozřejmě neobsahuje parabeny, silikony, umělé parfemace ani žádné jiné chemické látky. Složení je tedy vhodné i pro citlivé jedince.


CO JSEM SI K TESTOVÁNÍ VYBRALA

  • Vyživující šampon pro namáhané vlasy
  • Pečující sprchový gel na tělo i vlasy
  • Šetrný sprchový gel pro všechny typy pokožky
  • Osvěžovač vzduchu ve spreji s levandulí
  • Masážní olej na pomerančovou kůži
  • Bylinná mast Ranhojič
  • Dětská mast Robátko
  • Balzám na rty Sweet kiss

 

PEČUJÍCÍ SPRCHOVÝ GEL DVA V JEDNOM

Svěží citrusová vůně a každodenní použití. Svým složením to tento pečující sprchový gel umožňuje a navíc nevysušuje vlasy. Manžel neustále používá 2v1 na tělo i vlasy a mně to vždycky přišlo zvláštní, i proto jsem se rozhodla pro tento sprchový gel. U citronových vůní se setkávám s obavami, aby to nevonělo jako WC ale já osobně takové vůně (především v letních měsících) cíleně vyhledávám a jako Wc snad nevoním nebo alespoň doufám, hahaha.


 

Sprchový gel má praktickou pumpičku, stačí dvakrát zmáčknout a vytvoří se bohatá pěna, která vystačí na celé tělo. A protože mám vlasy delší, pumpnu si ještě na vlasy jednou zvlášť. Sprchový / vlasový gel s citrusovými esenciálními silicemi je dermatologicky testovaný, neobsahuje parabeny, silikony, SLS ani SLES, žádná barviva, chemické konzervanty a nebyl testovaný na zvířatech.


 

ŠETRNÝ SPRCHOVÝ GEL CARPE DIEM

Tento šetrný sprchový gel, narozdíl od výše zmíněného, není tolik citrusový .. citrusová vůně je mnohem jemnější a pro někoho třeba i příjemnější. Je určen pro všechny typy pokožky. Mně osobně se hodil zrovna sprchový gel, protože jsem dopoužívala Weledu a chtěla jsem vyzkoušet něco nového. Navíc jsem nemohla odolat tak krásnému designu, kterými se produkty pyšní.



Pění velmi podobně jako výše zmíněný sprchový gel a také je dermatologicky testovaný, neobsahuje parabeny, SLS ani SLES, silikony, žádná barviva, chemické konzervanty a že nebyl testovaný na zvířatech. Opět stačí dvakrát zapumpovat a máte vystaráno na celé tělo.

 

 

VYŽIVUJÍCÍ ŠAMPON ZLATOVLÁSKA

Já mám celkově vlasy nějaký poťapaný. Nejvíc jim vyhovuje žitná mouka s medem a vejcem, jenže já jsem kolikrát ráda, že jsem ráda a nechce se mi matlat s kašičkou. Proto poslední dobou pátrám po nějakém přírodním šamponu, který budu mít jako kompromis, aby se mi vlasy zase uklidnily a nebyly jak po zásahu eletrickým proudem. Rozhodla jsem se proto vyzkoušet Zlatovlásku.


 

Už jsem zkoušela přírodní šampon, ale vlasy byly suché. Přešla jsem pak na dětskou Weledu na tělo i vlasy jako kompromis ale chtěla jsem něco, co bude moje a co mi sedne. 

Máta vlasy vyživuje a dokonce je dává dohromady po chemických přípravcích a i když si vlasy nebarvím už snad 5 let, přeci jen potřebují nakopnout a zatím to vypadá velmi slibně. Snad nic nezakřiknu.

Šampon s mátovými esenciálními silicemi je dermatologicky testovaný, neobsahuje parabeny, silikony, SLS ani SLES, žádná barviva, chemické konzervanty a že nebyl testovaný na zvířatech.

 

 

MASÁŽNÍ OLEJ CELUSTIS

Ha! Celulitida je něco, co trápí mnoho z nás. U tohoto masážního oleje jsem nečekala zázraky a nemám fotky před a po, protože až takhle s kůží na trh bych asi jít nemohla, ale chtěla jsem to moc vyzkoušet a musim říct, že i když si nejsem jistá, jestli to s mojí kůží něco vyvedlo, ta vůně je OMAMNÁ! A já bych si nejraději mazala komplet celé tělo, protože se nedá přestat čuchat :-D.


 

Lidi, to je tak úžasná skořicová vůně, která vás normálně dostane do tranzu a do hřejivého stavu tepla, až si říkáte, jestli náhodou nejsou Vánoce. Teda spíš v případě, že vás masíruje třeba manžel - zkuste je do toho uvrtat, má to grády! Skořice, rozmarýn, jalovec .. no to je láska! Nevím, jak fungují jiné oleje na podobné bázi, ale tady máte hned pocit, že tělo pracuje, že to funguje. Pokud máte mazážní rukavice, je to ideální kombo.


 

OSVĚŽOVAČ VZDUCHU VE SPREJI

Jsem milovnicí levandule a to jak k pití, jídlu, mytí, praní nebo všude ve vzduchu. Takže levandulový osvěžovač vzduchu byl jasnou volbou. Levandulové silice, pocházející z vyhlášeného francouzského území "Provence". Neobsahuje žádná barviva, umělé konzervanty, chemická změkčovadla, plnidla, zahušťovadla ani jiné látky, které by ho mohly jakkoli znehodnotit.


 

Stříkám ho spíš na záclony, než přímo do prostoru, a to jak v obýváku, tak i v ložnici aby to naše malý zvíře lépe spalo. Někdy stříknu během dne, někdy předtím, než přijde návštěva a kolikrát před spaním - nestříkám každý den ale spíš podle nálady a potřeby přidat uklidňující prostředek pro Olivuši :-D. No a stříknu jednou dvakrát a stačí. Ona je ta vůně poměrně výrazná.


 

BYLINNÁ MAST RANHOJIČ

Po kom ty děti neustále padají, co myslíte? Ranhojič je mast přímo pro naší rodinu, kdy je neustále někdo sedřený, omlácený, odřený, stržený. Já jen prošla kolem skály a odřela jsem si rameno ale Ranhojič má opravdu široké využití. Můžete s nim mazat také jizvu, opruzeniny, spáleniny či lupénku, protože obsahuje vysoké procento včelího vosku a extraktu z měsíčku lékařského. 

 

 

Bylinná mast s měsíčkem je dermatologicky testovaná, neobsahuje parabeny, SLS, SLES, silikony, glyceriny, umělá barviva, chemické konzervanty a nebyla testována na zvířatech. Má krásnou barvu, příjemně voní a vydrží na dlouho, protože stačí jen malinko na prst a jemně vmasírovat na postižené místo.



Klaudince jsem pravidelně mazala sedřené stehno, které se krásně hojilo. Klaudinka má tendence všechny strupy hned strhávat (manželovi bych za to přerazila ruce, protože to vidí u něj .. grr) a proto jsem sáhla po Ranhojiči, aby se hojení trochu i urychlilo. Sofince jsem mazala ramena, která se ji po opálení začala loupat a já si mažu taky hned vše, co se mi povede.


 

DĚTSKÁ MAST ROBÁTKO

Tato dětská mast mě překvapila tím, jak je sametová. Když jsem ji zkoušela úplně poprvé, měla jsem tendence jen přejíždět prstem dokola, jak mi byla příjemná. A opět má široké využití nejen pro malé děti, ale také pro nás mámy.


 

Zklidňující mast s rakytníkem obsahuje velmi vysoké procento přírodních za studena lisovaných olejů, bambucké máslo a oblíbený rakytník. Díky jedinečnému složení naše receptura pečuje o velmi jemnou a citlivou pokožku dětí, o popraskané bradavky kojích žen. Nespornou výhodou je 100% vstřebatelnost masti ve velmi krátkém čase. Obsah přírodních vitaminů, olejů a hlavně rakytníku hloubkově regeneruje podrážděnou pokožku či vzniklé strie.

 

 

Nosila jsme ji neustále v kabelce a měla jsem ji chvíli i v babyclubu, kde kolikrát děti přebalujeme, aby bylo něco po ruce. Neobsahuje žádné chemické látky, barviva, syntetické konzervanty, minerální oleje, ztužovadla ani jiné látky, které by ji mohly znehodnotit. 

 

 

BALZÁM NA RTY

Balzám na rty jsem vybrala spíš pro ty moje cácorky, které si rty neustále okusují, olizují a zároveň mají období, že se chtějí malovat. Já jim ho kolikrát po ránu taky využiju, když se třeba zrovna Sofi nechce namazat, aby viděla, že se mažeme všechny. 



Ochranný balzám na rty s heřmánkem "Sweet kiss" BIO obsahuje vysoké procento přírodního heřmánku, včelího vosku a mandlového oleje. Díky jedinečnému složení tato ověřená receptura hydratuje pokožku rtů, regeneruje ji, zvyšuje její flexibilitu a vláčnost. Neobsahuje žádné chemické látky, syntetické konzervanty, barviva ani jiné látky, které by ji mohly znehodnotit.

 

 

Stačí ho malinko, takže vydrží opravdu dlouho -  to se dá říct prakticky o všech výše zmíněných produktech, které využíváme tak nějak průběžně všichni už pár měsíců. Voní jemně, lehce, nic co by pod nosem vadilo.



ZÁVĚREM

Abych pravdu řekla, tak jsem nejvíc vyprdnutá z celkového designu všech produktů Naturalis. Mají to tak krásně decentní, jemné a zároveň oku lahodící, že jejich produkty vypadají dobře i jako dekorace - nezaslouží si být zavřené ve skřínce, ale musí být na očích. Krasavci :-D.

Testování si užíváme co to dá a úplně ze všeho nejvíc si užívám levandulový sprej, já si prostě nějak nemůžu pomoct :-D. Sprchové gely a šampon mají praktické pumpičky, což je skvělý, že se dá snadno odhadnout množství, které stačí a zbytečně se s nimi neplýtvá. Vše si u nás našlo pravidelné využití a překvapilo mě, jak mají vůně sladěné a jak spolu vše celkově ladí. Lahvičky jsou hliníkové a kelímky na mastičky také.

Veškeré další detailní informace o složení i použití jednotlivých produktů a o tom, co dalšího firma Naturalis vyrábí, najdete na jejich eshopu https://www.superpotraviny-naturalis.cz/. 

 


PRO SLEVU 10% NA CELÝ NÁKUP VYUŽIJTE KÓD "KAROL10", KTERÁ PLATÍ DO ODVOLÁNÍ.


Žádné komentáře:

Okomentovat