24. června 2021

HRAJEME SI: Kids Story Book Torch aneb večerní pohádky trochu jinak

Podobnou promítačku si určitě většina z nás pamatuje ze svého dětství. Když jsem zjistila, že existuje promítačka pohádek, která je zároveň i svítilnou a takovým tím ideálním nočním světýlkem, hned jsem se do ní zamilovala. Zaujala mě ta multifunkčnost. Dlouho jsem pátrala po něčem, co by mohly mít holky u postele po ruce a co by třeba i mohlo jemně svítit, než usnou. Tato promítačka mi přijde parádní i jako večerní rituál.

Ráda bych vám ji, v této placené spolupráci s eshopem Booksforjoy.cz, detailněji představila a i když se nám noční focení nezdařilo podle plánů, rádi bychom natočili recenzní video, ve kterém vám všechno mnohem lépe přiblížíme. 

Tak se na ni pojďme detailněji podívat.


 

BALENÍ PROMÍTAČKY

Krabice je pevná a vše je v ní prakticky uskladněno. Líbí se mi, že do ní můžu vše zase uklidit a zasunout ji do poličky. Nemusím řešit, jestli se to nepoztrácí, jestli to z krabice nevypadá, že se krabice otevírá atd. Vše drží na svém místě a pevně zavřeno. Zavírání je na magnet.




 

OBSAH BALENÍ

  • Promítačka
  • 8 kotoučů s pohádkami
  • Brožurka s pohádkami
  • Kroužek na spojení brožurky 

 


BROŽURKA S POHÁDKAMI

Brožurka je spojena kroužkem, který jednoduše zacvaknete. Kromě seznamu všech pohádek v ní najdete jednotlivé obrázky ke každé pohádce i konkrétní text v anglickém jazyce. S dětmi si mimo promítání můžete pohádky dle obrázků zopakovat a procvičit, abyste je pak mohli po tmě vyprávět zpaměti.



Číslované jsou jak pohádky, tak i jednotlivé obrázky pro přehled, co bude následovat. Pokud nerozumíte anglickým názvům, tak překladu jde o pohádky O Popelce, O Malence, Pinokio, O šťastném princi, O chlapci, který rozplakal vlka, Perníkový mužíček, O veliké řepě a Já chci jet do vesmíru.

 


Každá pohádka má celkem 8 obrázků.




Na vedlejší straně je vždy text v anglickém jazyce.



Kroužek je sice plastový ale drží pevně, nerozepíná se.



KOTOUČKY S POHÁDKAMI

Kotoučky nemají různé barvy jen tak. Dle barvy kotoučku přesně víte, jaká je to pohádka aniž byste se museli dívat skrze světlo na obrázky. Stejně, jako je barevné pohádka označena v brožurce, tak je barevný i kotouček.



 

DETAILY PROMÍTAČKY

Promítačka je akorát do dětské ruky. Je lehká a má praktické držátko, kterým mohou děti promítačku využívat jako pomocné světýlko na cestu, když jdou v noci na wc nebo se napít apod.



Do horní části se lehce vloží kotouček. Nemusí se nijak zatlačovat ani zacvakávat a díky prohlubni se dá i dobře vyndavat.



Oranžovým kolečkem zaostřujete, což je parádní, když potřebujete být od zdi dál anebo naopak blíže - obraz tím krásně zaostříte, aby byl dobře čitelný.



Kotoučkem stačí jemně otáčet, aby pohádka pokračovala a přepnuli jste na další obrázek.



Zadním tlačítkem nejen zapínáte promítačku, ale také přepínáte na lampičku a vše také zase vypínáte.



Moc se mi líbí ta multifunkčnost. Zaujme už nejmenší děti, které jsou na promítání pohádky ještě malé, ale promítáním noční oblohy mohou pozorovat hvězdy před usnutím.




JAK TO VYPADÁ V NOCI

Postavená promítačka slouží jako jemné světýlko u postele. Je na ní obrázek spících roztomilých králíčků a medvědů.




Světýlko je jemné, ale dostatečné.




Fotit pohádky nám v noci vůbec nešlo. Foťák mi to odmítal zaostřovat a když už jsem zaostřila, nepobrala to spoušť. Tak jsme nakonec fotili zblízka a za šera. Natočíme ale video, ve kterém všechno mnohem lépe uvidíte.





Promítaná pohádka může mít rozměr až 50x150cm, vše si ladíte kolečkem se zaostřením.





Časovač automaticky promítačku vypne po 15 minutách.




 

ZÁVĚREM

Promítačka neobsahuje baterky. To bylo první, na co jsme narazili, když nám dorazila - bohužel jsme s tím nepočítali, jinak bychom je měli připravené. Ale trpělivost růže přináší, tak jsme je hned druhý den koupili a holky od té doby každý den spokojeně promítají. Někdy sice nastane přetahovačka, ale nic, co by nevyřešilo společné spaní.

Líbí se mi celkový design promítačky, všechny funkce a dokonce i cena je moc hezká na to, co všechno umí a jak často ji budete využívat. Kotoučky s dalšími pohádkami můžete dokoupit. Teď se sice stmívá až pozdě večer, ale letní bouřky anepřízeň počasí umí i to, že je tma v půl čtvrté odpoledne. Ideální čas vytáhnout promítačku (tak to bylo při dokončování této recenze). Skvělá by mohla být i do stanu, karavanu, chalupy - svojí velikostí se vejde do každého batůžku.

Pokud vás zaujala, najdete ji na eshopu Booksforjoy.cz přímo ZDE.

 

Cena: 520Kč (s kódem "KAROL" získáte 10% slevu - platí pouze na promítačku!)

Žádné komentáře:

Okomentovat