8. června 2021

UČÍME SE: Zvídavci - Víš kdo jsem? (Junior)

Před pár týdny jsem vám představila první z řady vzdělávacích karetních her od Zvídavců. Recenzi na karetní hru Víš kdo jsem? Naši sousedi najdete přímo ZDE.

Dnes se detailněji podíváme na další z nich. Rozebereme si vzdělávací karetní hru s názvem Víš kdo jsem? Junior. Tentokrát je určena těm nejmenším a učí je základní zvířata, jejich mláďata a informace o nich - jako například kdo si pochutná na žábě, kdo pouze skáče, z čí vlny se vyrábí svetry apod.

Vzdělávací karetní hry od Zvídavců si jsou sice podobné, ale přitom jsou pokaždé zajímavé v jiných věcech a zrovna tyto určitě ve velkém využiju v babyclubu. Tak se na ně pojďme detailněji mrknout.

 

 

 

BALENÍ? OPĚT ŽÁDNÉ NENÍ!

Už v první recenzi jsem psala, že jsou karty jedinečné ve svém balení nebalení. Přijdou vám totiž ve folii, ze které je rozbalíte a pak už jen nasadíte gumičku, která byla vytvořena přímo pro tyto vzdělávací karty - no a to je vše :-).


 

Gumička je pružná, široká a karty žádným způsobem nedeformuje.

 

 

OBSAH KARETNÍ HRY

Tato karetní hra obsahuje celkem 34 karet o velikosti 7x10,5cm a je tedy zaměřena na ty nejmenší děti ve věku od 3 let, ale základní informace a základní názvy zvířat je pomocí těchto karet můžete učit určitě dřív - pokud u toho vydrží a nebudou karty okusovat a tak :-D.


 

PRAVIDLA A NÁVOD

Můžete hrát formou pro jednoho hráče anebo pro více hráčů.

U hry pro jednoho hráče si vezmete z balíčku vrchní kartičku, přečtete text a dítko následně hádá, o jaké zvíře by se mohlo jednat. Pokud neví, můžete mu ukázat fotografii. Dítko může, kromě hádání zvířete, doplnit i názvy samce/samice či mláděte. 

Pokud vás hraje více, každý hráč dostane z balíčku tři karty. V každém dalším kole si bere další buď z balíčku anebo od protihráče. Cílem hry je sestavit celý tým - tedy od každé barvy jednoho zástupce.


 

DETAILY KARET

Karty jsou barevně odlišené, přehledné a opět s krásnými fotografiemi, které mě na všech karetních hrách od Zvídavců baví ze všeho nejvíc. Člověk by se kolikrát na hru vyprdnul a jen si je prohlížel, ale i to je v pořádku a pokud s vámi děti nechtějí vyloženě hrát, prohlížejte si je s nimi. Z toho taky hodně načerpají i když vám to nepřijde :-).


 

Informace o zvířatech jsou opravdu typické. Neobsahují žádné záludnosti či nejasnosti. Například černý pták, který dlouhým zobákem klepe do kůry stromů. Zvíře, které je z rodiny medvědů a mám moc rádo bambus. Nějvětší brouk s dlouhými kusadly. Zvíře, které přes den spí a v noci loví myšky a taky hmyz. Zvíře, které chodí kolem domu a chytá myšky i ptáky. Vše určitě poznáte hned a pokud s dětmi nejdříve všechny karty projdete, poznají je snadno taky.







 

ROZDĚLENÍ ZVÍŘAT

Zvířata jsou navíc tématicky rozdělena do zástupců lesu a louky, safari a na statku.





 

ZÁVĚREM

To je zase paráda že?

Velikostí se vejde do každé kabelky, batůžku, auta, taštičky apod. Můžete je brát s sebou na výlety, do čekárny k doktorům, k babičce, na zahradu, na farmu i statek. Kamkoliv. Všude s nimi můžete nasávat nové informace a učit se nová slovíčka. 

Můj tip, třeba na letní prázdniny - z vašich cest a výletů můžete doma zaznamenávat, která zvířata jste už viděli a která ještě musíte vidět. Na konci letních prázdnin se můžete třeba ve školce pochlubit, kolik zvířat jste potkali a co jste se o nich naučili :-).

Pokud vás tato karetní hra zaujala a chtěli byste ji pořídit anebo mrknout na další verze, které mohou být zajímavější i pro starší děti, mrkněte na web zvídavců kde máte z čeho vybírat :-).


Cena: 240Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat