14. června 2021

BYDLÍME: Prosvětlení ložnice s Goldea.cz

Kdo mě zná už dlouhá léta, tak ví, že jsem vždy byla šíleně moc na barevnost kolem sebe a náš první byt byl vymalovaný sytými barvami - každá místnost jinou a moc se mi to líbilo, moc jsem si to užívala a bavilo mě to. V posledních letech ale více směřuju k přírodním dekoracím i jemnějším klidnějším barvám a ložnice je jedinou místností bíle vymalovanou.

Tu chci takovou držet, protože bílá zeď se hodí vždycky - ať už na focení čehokoliv nebo zavěšení dekorací. Navíc na tu stranu svítí slunce od rána do večera. Místnost je krásně prosvětlená a proto, když mi přišla nabídka spolupráce s eshopem Goldea.cz, bylo jasno, že ložnici s nimi doladíme k dokonalosti.

Shodou okolností nám v době, kdy přišel balík, přeteklo akvárko a vytopila se celá ložnice. Což nám trvalo dva měsíce, než jsme ji dali zpátky dokupy. Přišla jsem sice o skříň a mám oblečení v přebalováku, ale nakoplo nás to s ložnicí pohnout, aby vypadala zase o kus lépe. Tak se pohodlně usaďte a začtěte se, jaké změny v naší ložnici proběhli a co jsme vybrali :-).

 

 

PALMOVÉ LISTY NA POVLEČENÍ

Nejdu s nejnovějšími trendy. Baví mě nábytek, který máme už 12 let. Baví mě, jak máme každou chvíli jinou postel, protože se někdo ze známých zbavuje něčeho "lepšího". Baví mě vyhledávat nábytek za odvoz, za pár stovek nebo swapovat. Nové pro mě neznamená hned nově koupené. Stačí jen jinak přestavět a přeci jen si přijdu jako v novém.

Dříve jsme měli povlečení všelijak barevné, výrazné. Já Britskou vlajku, manžel Star Wars nebo Angry Birds. Když jsme měli v posteli holky, byla nejoblíbenější retro Sněhurka. A abych pravdu řekla, tohle je za 12 let naše první normální povlečení. Asi stárnu, nebo jsem už vyřáděná .. nevím :-D. Ale začínám na sobě pozorovat, že se uklidňuju v té extravagantnosti a přikláním se ke klidnějším barvám a vzorům.

Když jsem projížděla eshop a vybírala povlečení, tyto palmové listy mě doslova uhranuly jako první a nemohla jsem je dostat z hlavy. Byla to láska na první pohled a byla jsem si jimi jistá, i když jsem měla obavy, jak moc to bude/nebude průsvitné. Nikdy bych nečekala jak moc se budu těšit na povlečení a jakou mi to udělá radost. Hmm, nejsem stará, jen jsem asi už moc dlouho doma :-D.




 

Povlečení je ze 100% bavlněného plátna o gramáži 145g/m2 s dlouhou životností a stálobarevností. A musím říct, že vypadá opravdu bombasticky! Jednoduchost a přitom taková paráda. Je ušito v České republice. Bála jsem se, aby nebylo průsvitné. Všimli byste si, že pod povlečením máme modrožluté peřiny? Všimli byste si určitě při bližším pohledu, ale z fotek to vidět není. Takže jsem maximálně spokojená s tím, jak neprosvítá.



 

Zapínání je praktické, schované pod lemem. Zip dobře pracuje, nikde se nezasekává, nedrhne a není nikde vidět ani cítit. 


 

 

PROŠÍVANÉ POLŠTÁŘE

Když se holky přesunuly do svých postelí v dětském pokoji, přišli jsme tím o naše polštáře. Využívali jsme těhotenské, se kterými se spí dokonale i mimo těhotenství, ale s touto nabídkou jsem si domluvila i nové polštáře.



 

Překvapilo mě, jak jsou naducané a přitom, když se do nich položíte, tak se cítíte jako v bavlnce. My většinou měli pod hlavou ještě menší polštářek. Tady to není vůbec potřeba. Polštáře jsme jednu dobu neměli žádné, protože nás z nich bolelo za krkem ale nejspíš to bylo špatným výběrem, protože na těchto polštářích spíme už několik měsíců a nikdy nic.


 

Stejně, jako povlečení, i povlak na polštář má praktický zip, který je schovaný pod lemem.


 

Je to přesně ten typ polštáře, do kterého se zaboříte a prosíte, ať nemusíte vstávat :-D. Když měla Olivka rýmu, spala na něm kvůli zvýšené poloze polovinou těla. A dokonce jsem měla i pocit, že se jí tak spí líp. Časem určitě vyměníme polštáře i holkám za tyhle božany. Přesněji je to typ comfort o rozměrech 70x90 - tedy opravdu mega polštář.

 

 

Opět se jedná o český výrobek, který je vyplněný dutým vláknem. Duté vlákno v tomto typu polštáře je o gramáži 870g.



 

BÍLÉ DEKORAČNÍ ZÁVĚSY

Už dlouhá léta máme v ložnici i obýváku kolejnice, které jsem si vysnila (a které se, ano, povolily v pravé části zrovna, když jsem fotila .. sakryš). Přijdou mi mnohem praktičtější, než klasické garnyže a líbí se mi, že jsou doslova ode zdi ke zdi - což je ale o vkusu každého. Tak mohou být závěsy až na samém konci a nezasahují do oken.

Na jednu stranu jsme chtěli závěsy, které zatemní ale na druhou stranu jsem chtěla udržet nějaké to světlo i skrze ně, ať nejsme jako krtci. Celé léto nám do ložnice praží sluníčko a mnohdy je to tam jak v sauně. I když se jedná o dekorační závěsy, plní přesně to, co jsem chtěla.

Zatemní, zastíní a přece jen světlo udrží. Vybrali jsme si rozměr 200x145 a v objednávce je potřeba zadat dva kusy, cena je za jeden.



 

Díky očkům, které jsou na závěsech již připraveny, jsme kolejničky nasadili v cuku letu.


 

Závěsy jsou ušity z kvalitní dekorační látky Rongo o gramáži 185g/m2. Je nemačkavý a opravdu moc příjemný na dotek.


 

Zde můžete vidět univerzální řasící stuhu, díky které můžete závěs zavěsit na žabky i na háčky.


 

Závěs je dodáván kompletně obšitý a pokud vám nevyhovují rozměry uvedené na eshopu, můžete si domluvit vlastní rozměr dle vaší potřeby.

 


 

MOMENTKY Z NAŠÍ LOŽNICE

Ze všeho nejvíce si užívá nový spací prostor ta naše nejmenší že. Roztahuje se, co ji volnost dovolí a my s manželem se pak sotva vejdeme. Když se ráno vzbudí dřív, než já, začne na polštářích skákat. Tak moc jsou měkoučké a pohodlné, že si z nich dělá trampolínu. Mě pak vzbudí, když po mně skočí.




 

Schovávat se, aby ji nikdo neviděl. Ve velkých peřinách to jde mnohem líp, než v její dětské. Na tom mě nepřestane fascinovat ten dětský pocit, když si schovají obličej a myslí si, že je nikdo nevidí.




 

Malá rebelka na posteli tráví nejvíc času. Je to naše nejsvětlejší místnost, takže si tam chodí hrát, čteme časopisy i knihy a nebo se prostě celé dopoledne jenom válíme. Holky mají v pokojíčku krásné světlo až v půl 9 večer, což je dost na prd. Protože zrovna ložnice je malou místností a pokoj by tu mít nemohly.




 

O ESHOPU GOLDEA

Na eshopu Goldea.cz najdete širokou nabítku bytového textilu v maximální kvalitě a vyráběného v České republice. Vše je šito v jejich vlastních šicích dílnách. Kromě povlečení či polštářů tam zakoupíte také utěrky, prostěradla, ručníky, bryndáky, koupelnové předložky, výplně, peřiny apod.



 

ZÁVĚREM

Polštáře nás nadchly způsobem, že hned jak to půjde, koupíme je i holkám. Stejně tak dokoupíme pro všechny i peřiny celoroční ze stejné řady. A to je přesně ono, takhle končí většina mých spoluprací, že si díky možnosti vyzkoušení doladím wishlist a utrácím pak sama ve velkém :-D. Alespoň jdu na jistotu a vím, že nemůžu šlápnout vedle.

Povlečení je bohužel aktuálně vyprodané, ale určitě si ho pohlídejte. Přijde mi nadčasové a takto před letním obdobím naprosto dokonalé. Znovu napíšu, že mě překvapilo, jak je opravdu bílé a neprůsvitné, čehož jsem se obávala a zariskovala jsem.

Dekorační závěsy nás mile překvapily tím, že jsou opravdu i zatemňovací, což by se u bílé barvy nedalo moc čekat - zvlášť, když je celá místnost neustále pod náporem sluníčka, ale je to bomba a jsme s nimi moc spokojení.

Můžete využít i šití na míru a to jak závěsů, ubrusů, povlaků na polštáře apod.

Veškeré další informace najdete na webu Goldea.cz a já tímto moc děkuji za skvělou spolupráci a příležitost, díky které máme krásně prosvětlenou a zútulněnou ložnici :-).

 

Žádné komentáře:

Okomentovat