1. června 2021

LUŠTÍME: Časopis Puntík - červen 2021

Červnový časopis Puntík přostál v naší schránce někdy koncem minulého týdne a na první pohled mě okamžitě zaujala holčička Mája, kterou ilustrovala Lucie Charvátová a asi jsem si našla další puntíkovou oblíbenkyni :-).

V červnovém čísle vás čeká Puntíkova rozcvička, Mylišáci a ulomený zub, Maki pátrá po polštářové záhadě, Mája a Píp vyrobí ovocnou zmrzlinu, Líza a Pupík se zkamarádí s mravenečky, nesmí chybět ani zmatky nebo průzkumník Žárovka. Dále si vyrobíte dokonale rozkošný domeček pro červíky s medvídkem Vildou pohlídáte jahody a vyzkoušíte Puntíkovy nápady.

Toho číslo už je vyloženě letní, tak se pojďme podívat, co nás tentokrát zaujalo ze všeho nejvíce.

 

 

A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

 1. DOKRESLOVÁNÍ BOBULÍ

Taky máte před jakoukoliv aktivitou pocit, že vše, co zrovna potřebujete, se najednou vypaří? A přesně takhle se nám vypařila tužka s gumou, kterých máme někde hromadu - ale jsou schované, protože Olivka ty gumy okusovala. A tak jsme to vyřešily jednoduše vodovkou a prstem :-).


 

2. POLŠTÁŘOVÁ ZÁHADA

Opička Maki potřebuje tentokrát pomoct vyřešit záhadu s polštářem, který jí někdo roztrhal. Kdo to asi mohl být? Kočka? Lasice? Káně? Opička Maki holky baví a mně se líbí, že to je v podstatě takový předchůzce únikovek v Tečce.


 

3. HLEDÁNÍ NANUKŮ

Sice jde zrovna o reklamní stránku, ale koho by nebavilo hledat nanuky, že? Navíc mrož je zrovna jeden z minima nanuků, které holkám kupujeme. Takže na jednu stranu reklamní prostor, ale na druhou stranu jsme si zaluštily a nijak nám to nevadí ani nás to neobtěžuje.


 

4. MÁJA A PÍP

V prvním díle Máji a Pípa se dozvíme, jak vyráběli ovocnou zmrzlinu a co se Píp naučil. Dokreslíte Máje brýle a najdete rozdíly. Tato dvojice je nám velmi sympatická a doufáme, že se snimi budeme setkávat pravidelně.


 

5. BLUDIŠTĚ U LÍZY A PUPÍKA

Líze a Pupíkovy se daly jahody na útěk. Zjistili, že za to můžou mravenci. Jahody jim nakonec přinesli k mraveništi, aby se s nimi nemuseli trmácet a vaším úkolem je provést mravence celou jahodou. Bludiště je většinou první, co v Puntíkovi Klaudinka hledá. Takže děkujeme na tisíckrát :).


 

6. TO JE ZMATEK

Tentokrát máte za úkol najít dvě kytary a dva klíče a taky klasicky vyjmenovat všechny nesmysly, na které na obrázku narazíte. Holky nejvíced pobavila mrkvová klouzačka. Prej by ji taky chtěly mít na hřišti hahaha.


 

7. DÁVEJ POZOR - BESIP

I když jde o další relkamní prostor, přijde mi důležitý a holky zaujal, protože teď, co aktivněji jezdí na bruslích (i když na sídlišti nebo inline dráze) a Klaudinka se konečně naučila na kole, povídáme si mnohem víc o tom, jak se chovat poblíž silnice.


 

8. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Průzkumník Žárovka je moje láska, však víte. Tentokrát v zahradě, u jeho domečku, dozrály první třešně a tak si je s Edisonem natrhali ke svačině. Máte za úkol zjistit, v jakém ročním období zrají třešně a co se děje se stromky v ostatních částech roku. No a když vedlejší stranu prosvítíte, zjistíte, co vše se uvnitř ukrývá.


 

9. DOMEČEK PRO ČERVÍKY

Nádherný, rozkošný a dobře uskladnitelný domeček pro červíky. Na vystřihovánkách mám nejraději (i přes můj odpor ke stříhání hahaha), když je hotová věc dobře uskladnitelná, že ji šoupnu do šuplíku a nemusím se bát, že by se to poničilo. Tentokrát si vytvoříte krásný domeček, který můžete jednoduše založit do knížky či sešitu anebo zrovna do šuplíku, kde bude v bezpečí.


 

Hotový domeček vypadá takto. Má otevríací dvířka a uvnitř můžete červíky schovat do postele, posadit na křeslo anebo se můžou slunit na vrcholku třešně s koktejlem :). Povedl se opravdu moc a nad ilustracemi Andrey Popprové se snad nikdy nepřestanu takto rozplývat.

 




 

10. PUNTÍKOVY NÁPADY

Posledním, co nás v červnovém časopisu Puntík zaujalo, byly Puntíkovy nápady, které jsou pokaždé velmi inspirativní. Motýly jsou mým blogerským symbolem, především kvůli jejich svobodě a barevnosti a holky je mají taky moc rády. Můžete si je vytvořit z čerstvých či vylisovaných listů anebo z barevného papíru. To je na vás :).



 

ZÁVĚREM

Časopis Puntík vychází už čtyři roky a stále nás baví, stále mu jsme věrní a stále se těšíme, co nás v dalších číslech čeká. S tím, co má časopis všechno za sebou, už přežije všechno.

Můžete si ho předplatit na webu https://send.cz, kde můžete omrknout i jednotlivé bonusy zasílané k předplatnému. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka!

Tvoření a luštění nazdar!


Cena: 45Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat