7. června 2021

HRAJEME SI: Duháčci z hradu od DomDom

Duháčci z hradu jsou krásnou dřevěnou hračkou pro děti, které se třeba teprve učí barvy, ale i pro děti, které již barvy dávno umí, ale baví je různé druhy balancování a hra s podobnými dřevěnými panáčky.

My je dostali od DomDom společně s dalšími produkty a konečně se na ně dostala řada, tak vám je všechny postupně detailněji představím.

Jako doplněk k nim jsou i kartičky, které můžete zakoupit jak v zalaminované podobně anebo si je zdarma stáhnete přímo z webu. Díky nim bych tuto krásnou dřevěnou hračku nazvala i takzvanou "smartkou" (smart game). Tak se na ně pojďme detailněji podívat :-).

 

 

OBSAH SADY

  • 5 figurek duháčků v pěti různých barvách 
  • 5 barevných destiček v pěti různých barvách
  • Dřevěný hrad

 

Dále si můžete zakoupit již hotové a zalaminované kartičky na kovovém kroužku anebo si je můžete stáhnout přímo na eshopu, když srolujete trochu níž.

 

 

SADA KARET DUHÁČCI I

Sada karet s označením I je zaměřena na skládání duháčků podle konkrétního řazení - tedy barevné kombinace. Obsahuje celkem 30 různých úkolů - kartičky jsou oboustranné.





 

SADA KARET DUHÁČCI II

Tato sada karet je zaměřena na procvičování jemné motoriky, balancování a hledání těžiště. Úkolů je celkem 14 a karty oboustranné nejsou.





 

DETAILY HRADU

Podložka, se kterou společně s Duháčky pracujete je ve tvaru hradu. Můžete ji využít nejen pro přiřazování Duháčků. ale také bokem ve volné hře s nekostkami nebo čistě Duháčky.



 

DETAILY DESTIČEK

Destičky v pěti různých barvách, stejně jako Duháčci, krásně zapadají do hradu. Můžete je využít samostatně s Duháčky k výuce a přiřazování barev anebo v kombinaci s hradem a vkládání jednotlivých barev do výklenků v hradu.



 

KDYŽ TO MÁME VŠECHNO KOMPLET

Když se nad tím tak zamyslím, je to krásný dřevěná hračka, která se vejde do každého batůžku a můžete ji využít při delších cestách autem, vlakem. Ráda bych ji doporučila i do školek anebo babyclubů, kde se ji chystám sama využívat. Na eshopu najdete i tip na síťovaný pytlík, ve kterém můžete přenášet zrovna i tuto sadu :-).



 

DETAILY DUHÁČKŮ

Duháčci jsou v podstatě trpaslíci vyrobení z olšového masivního dřeva a jejich rozměry jsou 3,5x6,5cm. Můžete s nimi pracovat samostatně mimo hrad i destičky. Stačí je jen předložit dětem a už jen pozorovat, co s nimi vymyslí.



 

BALANCUJEME S DUHÁČKY

Poprosila jsem Klaudinkz, jestli by mi nemohla s Duháčky na fotku zabalancovat. A abych pravdu řekla, některé formace dají zabrat i dospělým. Chce to dávku trpělivosti a klidu. Nádech, výdech .. já jako vztekna se u předposlední fotky dost navztekala :-D.







 

ZÁVĚREM

Milujeme dřevěné hračky, milujeme hračky pro volné hraní, milujeme Grimms i Targe a milujeme i Duháčky. Takového dobrodružství se s nimi dá zažít a krásně zabaví jak malé prcky, tak i starší děti, které zkouší svou trpělivost formou balancování a stavění mnohdy až nemožných staveb.

Pokud vás Duháčci zaujaly, mrkněte i na další produkty z dílny DomDom, které s nimi můžeme kombinovat - například nekostky, nekostky s kapsou, duhové obloučky apod.

Tyto parádní produkty zlatých českých ručiček najdete spolu s hromadou ostatních na eshopu DomDom.cz. A pokud můžu ještě něco doporučit, kromě úžasné Kolotočky (na kterou bude recenze již také brzy) mrkněte i na kasičky, dekorace a tvoření. Člověk by nevěděl, co dřív :-).


Cena: 280Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat