4. června 2021

HŘEŠÍME: Dokonalé italské čokolády Mami´s Caffé z Trikafe.cz

Vždycky, když si ke mně najde cestu něco jedlýho (anebo pitnýho), tak jásám .. kdo by nejásal, že? A tak se stalo, že si na mě vzpomněla firma, se kterou jsem již dříve spolupracovala, ale pod jiným názvem. Aktuálně se jmenují Trikafe.cz a najdete u nich širokou nabídku kávy, kapslí, čokolád, doplňků apod.

No a my mohli vyzkoušet tyto úžasné čokolády italské značky Mami´s Caffé, které můžete pít horké, vlažné ale i studené. Já si je kolikrát dávám v herničkách, kam za normálních okolností pravidelně chodíme a holky je mají jednou za čas na mlsání a zpestření.

Tak se na ně pojďme detailněji podívat. V tomto článku se dozvíte například, která čokoláda každého z nás zaujala nejvíce, jaké je naše ideální dávkování a která je na nás až moc voňavá.

 

 

Italská značka Mami´s Caffé vznikla v roce 2011. Kromě těchto čokolád nabízí také různé druhy kávových podů, zrnkové kávy a dokonce i jeden druh kávy mleté. Čokolády i káva mají praktické obaly, které se otevírají jako plechovka - pod víkem je další otevírání. A co si budeme povídat - vypadají krásně na pohled a jsou proto vhodné i jako dárek.


 

 

PŘÍPRAVA ČOKOLÁDY

Když bychom se řídili návodem, doporučuje se 25/30g na 100/120ml. Na nás toto množství bylo hodně sladké a proto jsme si nastavili 45g na 200ml. A toho jsme se drželi i na následujících fotkách, jen u bílé čokolády nám trochu ujela ruka a je hodně hustá.

Pokud dáte doporučené množství budete mít čokoládu doslova jako puding hustou, doslova hned. Ale i když dáte naše doporučené množství, tak vám krásně zhoustne. Jen ne hned, ale až po vychladnutí. A těch 200ml mají holky na půl. 

Když uděláme víc čokolády, jako bylo třeba na recenzi. Dáme ji do lednice a druhý den je krásně vychlazená. S blížícím se horkým počasím nás ale až včera napadla myšlenka, nechat ji zmrazit. To bychom ale ještě vyzkoušeli a dala bych vědět, jak jsme dopadli.

Děláme většinou horkou, takže si připravíme mléko, do něj nasypeme čokoládu a pořádně rozmícháme, aby se vše dostatečně rozpustilo. Pak už jen na mírném plameni přivedeme k varu a čím více budete vařit, tím více bude hustá. Takže hustotu ovlivňujete i varem.

Proto když si konkrétní čokoládu uvaří deset lidí, může ji mít každý úplně jinou :-).


SLOŽENÍ ČOKOLÁDY

  • Cukr
  • Kakaový prášek
  • Bramborový škrob
  • Guarová mouka 
  • Sůl
  • Příchutě

 

JEDNOTLIVÉ PŘÍCHUTĚ

Příchutí je v nabídce celkem 8. Kromě našich sedmi vyzkoušených je v nabídce ještě karamel. Ten máme rádi pouze jako slaný karamel. Čokoládu jsme takovou nepotřebovali, ale pokud jste milovníci karamelu, určitě do ní jděte!


BÍLÁ ČOKOLÁDA

Bílá je mou oblíbenkyní. Tu jsem si přivlastnila a jen tak se o ni nedělím! Bílou čokoládu mám moc ráda i jako klasickou čokoládu, tak jsem se na ni moc těšila a nadchla mě. Nejsme zvyklí na takovou dávku sladkého, takže si ji vychutnávám především, když mě honí mlsná a nic doma neni a abych pravdu řekla, když si dám takto hrnek, mám minimálně na týden se sladkým vystaráno :-D.



 

JAHODOVÁ ČOKOLÁDA

Jahodu jsem vzala pro holky, protože kdykoliv mají možnost volit příchuť, chtějí jahodovou nebo malinovou - Sofi teda výjimečně banán, ale takovou čokoládu nemají :-D. Tato čokoláda je tedy jejich a na to, že máme čokolády už dva měsíce, vydrží jim ještě dlouho. Už když otevřete plechovku, tak se rozvoní velmi příjemná jahodová chuť. A čokoláda chutná opravdu jahodově. Není to jen takové to lehké aroma ale přímo jahodová čokoláda.



 

AMARETTO ČOKOLÁDA

Tohle byla jasná volba pro mě a manžela. Měla jsem k ní velká očekávání a moc jsem se těšila, co na ni řekneme. Ale abych pravdu řekla, dráždí mi nos. Je na mě moc aromatická. chutí je výborná, ale ty jo .. je to síla a nevím, jestli nejsem třeba jen citlivější, protože doma nic více aromatického nepoužíváme (ani aviváže) anebo je ta vůně opravdu tak silná.



 

 POMERANČ A SKOŘICE

Tato kombinace spíš připomíná Vánoce, ale přitom vůbec není na škodu v době, kdy si z nás počasí dělá srandu a nám se chce jen zalézt do postele, zachumlat se peřinou a koukat na seriál - ano i na mateřské je to možné, jen v noci .. a ano i v noci si tu čokoládu dám! :-D Měla jsem obavy, že skořice s pomerančem bude aromatická podobně, jako Amaretto, ale není. Krásné voní. Nejde o žádnou vtíravou vůni, ale na jazyku ten pomeranč může trochu dráždit.



 

ČOKOLÁDA CLASSICA

Pokud někdo nemusí různé druhy příchutí, ale rád si dá obyčejně klasiku. Tohle je ideál. Čokoládová čokoláda pro milovníky čokolády .. hahaha! :-D Občas mám pocit, že jsem vším překombinovaná a tak sáhnu po klasice a to u mě platí ve všem. Anebo když se s návštěvou nechcete dělit o vaši oblíbenou příchuť, tak nabídnete klasiku (ale pšššt!).



 

DOKONALÝ NUGÁT

Pokud mě sledujete delší dobu, tak znáte můj vztah s nugátem - hlavně tím na váhu z bezobalového obchodu, který beru pomalu po kilech. Nugát je moje láska! A proto jsem si tajně přivlastnila i tuto příchuť, o kterou se nedělím a určitě všichni víte, jaké to je "nedělit se", když máte plný byt dětí. Je to těžký, ale zvládám to! :-D



 

LÍSKOVÝ OŘÍŠEK

Lískové oříšky miluju v čokoládě, když jsou celé. Stejně jako bílou čokoládu, tak mám ráda tu s celými oříšky a je docela vtipné mě pozorovat, jak je vyjídám a čokoládu nechávám nakonec. Zvláštní že? Ale tak u mě je zvláštní víc věcí :-D. Tato příchuť nebo spíše přívůně opět není nikterak výrazná, ale příjemně cítíte lískové oříšky.




 

NAŠE TOPKY

Pro mě osobně je nejoblíbenější bílá čokoláda a nugát. Holky jsou jasný s jahodou, tam jsem šla na jistotu, a moc jim chutná nugát. No a manžel si oblíbil rovnou tři příchutě a to Amaretto, lískový oříšek a nugát. Pro něj je třeba bílá čokoláda nevýrazná, ale vidíte, že má rád Amaretto, které mě osobně docela tahá za nos. 


ZÁVĚREM

Čokolády nemusí být jen horké na zahřátí nebo v období Vánoc. Můžou vás i krásně osvěžit v horkých letních dnech. Vytvoříte si vlastní směs, která pro vás nebude moc sladká ale zároveň zůstane hustá a můžete si pochutnávat na osmi různých příchutích. Sladkost můžete rozbít kyselejším ovocem. Ozdobit si je můžete domácí šlehačkou anebo si z nich zkuste vytvořit třeba i ledový shake.

Moc se mi líbí, jak jsou designově nádherné. Vypadají úžasně jen tak na poličce, vypadají skvěle jako dárek komukoliv pro radost. A jsou opravdu všechny moc dobré. Jen si každý musí najít tu dokonalou konzistenci, která mu sedne.

Děkujeme za krásné degustování, které jsme si dva měsíce užívali a které si budeme užívat i nadále. 

No a třeba s nimi vymyslíme i nějaké recepty. Uvidíme, jaká inspirace nás osvítí :-).

Pokud vás tyto italské čokolády zaujaly ať už pro vás na mlsání anebo třeba jako dárek pro paní učitelky ke konci školního roku, najdete je na eshopu Trikafe.cz přímo ZDE.


Cena: 199Kč/kus


Žádné komentáře:

Okomentovat