11. června 2021

ZDRAVÉ NÁKUPY: Freche Freunde dostupné i v drogeriích DM

Značku Freche Freunde znám asi rok (?) a to díky eshopu lepsislozeni.cz, ve kterém jsem poprvé nakupovala v prosinci loňského roku. Chtěla jsem nějaké zdravé dobroty a především dětská "šampíčka" na Štědrý den a Silvestr. 

Pokud jezdíte nakupovat do Německa, tak tuto značku určitě znáte. Je to už pár měsíců, kdy začaly několik druhů značky Freche Freunde prodávat drogerie DM. Já už vám o tom tehdy psala na své facebookové stránce a chtěla bych je mít i přehledně více rozepsané na blogu.

V drogeriích DM je tedy dostupných pár základních produktů a doufám, že brzy přibydou i další - třeba kapsičky s přesnídávkou. Tak se na ty dostupné pojďme detailněji podívat :-).



DOSTUPNÉ DRUHY V DROGERIÍCH DM

  • Bio ovocné chipsy s lesními plody
  • Bio špaldové tyčinky s mrkví
  • Bio špaldové preclíky s cizrnou
  • Bio cereálie banán a vanilka
  • Bio cereálie kroužky jablko a jahoda

 

BIO OVOCNÉ CHIPSY S LESNÍMI PLODY

Tento typ ovoce by holky jedly na kila, kdybych je nechala. Bio ovocné chipsy s lesními plody jsou  lyofilizované kousky jahod, borůvek a malin. 

 


 

Máme je doma neustále (od různých značek), když jim chci dát něco mlsat, ale zrovna doma tento konkrétní druh ovoce není čerstvý nebo není jeho sezona. Anebo je hodně využíváme na výlety. Taky je ráda dávám třeba k Mikuláši. Většinou si je dají jen tak na zobačku, ale kolikrát jim je nasypu do jogurtu, tvarohu, kaše. Doporučují se dětem od 1 roku a mají "zipový" obal.

 


 

BIO ŠPALDOVÉ TYČINKY S MRKVÍ

Tyčinky jsou, dá se říct, základem dětských oslav a tyto Bio špaldové tyčinky s mrkví obsahují špaldovou mouku, mrkvový prášek, řepkový olej, extrakt z ječného sladu, sůl, kvasnice a hydroxid sodný. 

 


 

Doporučují se dětem od 1 roku a kromě toho, že jsou v biokvalitě, jsou také veganské. Opět super tip na oslavu narozenin, do školky, na výlet nebo třeba na akce do dětských klubíků. A tak krááásně voní!



BIO ŠPALDOVÉ PRECLÍKY S CIZRNOU

Dalším tipem nejen na dětské oslavy či pohoštění, dostupným v drogeriích DM, jsou Bio špaldové preclíky s cizrnou, které obsahují pšeničnou mouku, špaldovou celozrnnou mouku, mouku z cizrny, řepkový olej, extrakt z ječného sladu, sůl, kvasinice a hydroxid sodný.

 


 

Doporučují se dětem od 1 roku a zachutnají i starším dětem nebo dospělým. Kromě biokvality jsou také veganské. Já jsem upřímně docela vysazená na cizrnu, nemám ji ráda a vadí mi všude a ve všem :-D ale tady o ní vůbec nevím.



BIO CEREÁLIE BANÁN A VANILKA

Holky mají ze všeho nejraději "křupiny", se kterými začaly asi dva roky zpátky (Sofince bylo kolem 2,5 let a Klaudince kolem 5,5 let). Dřív křupiny žádné neměly ale především Klaudinku to začalo zajímat z různých reklam a tak jsem začala pátrat po nějakém lepším složení (i když bych se sama mohla doslova užrat po cini minnies). Měla jsem vychytané kuličky tady u nás ze zdravé výživy, kterou ale v loňském roce zrušili a i proto jsem se rozhodla v prosinci loňského roku objednat zásobu křupin z eshopu lepsislozeni.cz a u nich už zůstaneme navěky :-).

 



Bio cereálie banán a vanilka se doporučují pro děti od 1 roku a obsahují ovesnou, pšeničnou i kukuřičnou mouku, banánový prášek, koncentrát jablečné šťávy, burbon vanilku a vitamin B1. Jsou veganské a mají tvar čísel 1,2 a 3. Holkám je dávám klasicky s plnotučným či rostlinným mlékem anebo jim je nasypu do jogurtu, zakysané smetany či tvarohu. Mají "zipový" obal, takže nenavlhnou a dlouho zůstanou křupavé.

 


 

BIO CEREÁLIE KROUŽKY JABLKO A JAHODA

Posledním, snad zatím, dostupným produktem jsou Bio cereálie kroužky jablko a jahoda. Mají je stejně rády, jako ty banánové s vanilkou. Vždy jim dám zhruba menší hrst, takže ač se zdá balení malé, tak je nemají každý den a střídám obě příchutě - vydrží u nás tedy docela dlouho. 

 


 

Také se doporučují dětem od 1 roku a obsahují ovesnou, pšeničnou i kukuřičnou mouku, banánový prášek, koncentrát jablečné šťávy, koncentrát jahodové šťávy a vitamin B1. Také mají "zipový" obal a jsou veganské.



O ZNAČCE FRECHE FREUNDE

V první řadě bych chtěla říct, že se mi moc líbí designově. Ovoce či zelenina s očima zaujme na první pohled a grafikou to není ani tak moc "dětské" a přitom baví děti i dospělé.  

Značka Freche Freunde je tedy dětská výživa z Německa se 100 % přírodním BIO složením. Nabízí ovocné a zeleninové kapsičky, sušené ovocné chipsy, ovocné želé, cereálie, sušenky, ovocné tyčinky, kaše, křupky, těstoviny, suchary, musli apod.

A musím říct, že nám zatím vše zachutnalo :-).


ZÁVĚREM 

Tak to by bylo všechno k těmto pěti produktům, které seženete v každé DM drogerii. Určitě si je jděte minimálně omrknout, ale věřím, že hned budete chtít zkoušet a ochutnávat :-).

V recenzi dalších jejich produktů budu určitě časem pokračovat. Ale troufám si říct, že se u této značky jen tak vedle šlápnout nedá. Pastiňákové křupky si Olivka zamilovala a jejich sušenky jsou taky bomba - to je zatím vše, co jsme ochutnali, ale doma toho máme mnohem více. 

Bohužel máme u této značky problém, že otevíráme mnohem dříve, než jsem schopna vše nafotit. Tak moc je to všechno dobré! A moc všechno doporučujeme :-).


Žádné komentáře:

Okomentovat