5. července 2021

ÚČASTNÍME SE: Barevný běh Sokolov 2021

V loňském roce jsme se poprvé účastnili barevného běhu u nás v Sokolově. No .. účastnili .. spíš jsme hlídali běžící kamarádce syna a užívali jsme si barvy. Článek jsem z toho nepsala, ani nevím proč .. ale chodilo mi k tomu tolik dotazů a zajímali jsme se o víc fotek, tak jsme se ho letos rozhodli zaznamenat nejen do článku na blog, ale také jako video na mém YouTube, které najdete úplně na konci.

Barevný běh se u nás poprvé konal v roce 2018 a to nás tedy úplně míjelo. Přitom "holi barvy" znám už pěkně dlouho a viděla jsem i videa z festivalu barev, na kterých jsem mohla oči nechat. Barevnost, to je moje a když jsme v loňském roce zjistili, že se koná barevný běh, museli jsme u toho být.

Klaudinka by si moc přála běžet a myslí to vážně, tak ji zkusíme během roku potrénovat a třeba si to příští rok opravdu zaběhne. Pohodlně se usaďte a užijte si nálož barev :-).




Počasí bylo poslední dny dost proměnlivé a hrozilo, že by celý Barevný běh propršelo, i z toho důvodu jsme o Barevném běhu Klaudince do poslední chvíle neřekli, aby nebyla případně zklamaná. Je o něm schopna básnit celý rok, takže to pro ni bylo zároveň i velké překvapení. Počasí naštěstí vyšlo naprosto dokonale a jak lépe zahájit akci, než skvělou zmrzlinou. Zrovna měli rakytníkovou. Mňam!



Dali jsme si tradičně spicha s kamarádkou, která běžela se svým týmem. Plánovali jsme si dokoupit sáčky s barvami, které se vloni ve stánku prodávaly ještě bokem. Jenže jakmile byl konec fronty s registrací, nezbyly žádné barvy. Ještě, že jsme si "šetřili" dva pytlíky z loňska.



Holky se pak chopily každé hromádky a barvy, kterou na zemi uviděly. Jo a dress code je jasný! Bílá trička nutností!





Olivka v tom největším hluku usnula a vydržela spát až do doby, co všichni běžci byli na trase. Moc nás s manželem bavila hudba, kterou letos doprovázela "Hovada západu".



Našli jsme si jeden z mála stínů, který byl vytvořený stanem s autodráhou a tam jsme čekali na zahájení akce. To se posunulo snad o víc jak půl hodiny. Registrační fronta byla opravdu dlouhá.



Ještě fotka týmu, než se rozeběhnou a můžem se připravit na mega barevnou mlhu.



Klaudinka se zvládla zmalovat i bez mlhy ale to nejbarevnější bylo ještě před námi!



Připravit .. pozooooor .. a barvy do vzduchu!





Není vůbec na škodu, dívat se na svět trochu růžově :-D.



Na akci nesměl chybět ani dron. To musely být teprve skvělé záběry :-).



Všichni startující byli odstartováni a Šípková Růženka procitla.



Fotky by byly mnohem hezčí bez těch papírových sáčků kolem, co si budeme povídat.






A pozooooor! Důkaz místo slibů! Sofinka, která měla vloni problém, že byla barevná, si letos do barev lehla .. jakože opravdu lehla! Na záda ale nechtěla, jen břicho.




A já? Byla normální .. před třemi dětmi :-D.



Olivka byla v úžasu. Nevěděla, kam dřív koukat .. rozhlížela se, chechtala se, barevnost jí vůbec nevadila a dokonce i tancovala. A fialová bude nejspíš její barva.







I když už moc věcí do pusy nestrká, stejně se musela olizovat. Barvy jsou ale naštěstí netoxické .. jsou 100% přírodní a ekologické. Údajně se dají i dobře vyprat z oblečení - jenže to podle mě záleží jak u čeho. Vloni jsem je holkám dokonale vyprala z tepláků, ale na bílých tričkách zůstaly fleky.



Holky jsou moje! Já odjakživa miluju autodráhy. Nemohly z ní spustit oči a dokonce si i vyzkoušely, jak se ovládá. To jsou ty chvíle, kdy se tam chcete taky nacpat a vyzkoušet si to, ale dáte přednost dětem. Týpek, co vše korigoval byl z dětí už lehce na prášky, protože ho neposlouchaly. Bylo totiž potřeba jet opatrně, aby auta zvládala zatáčky a nelítala kolem. Ne každý ale poslouchal a auta byla neustále mimo dráhu. Holky se snažily opatrně a Klaudinka jezdila moc hezky. Zvládla bez přerušení několik koleček - třeba bude jednou i řídit líp, než já. Hahaha :-D.



Holky tam jsou otevřeností byly docela středem pozornosti a tak se stalo, že dostaly i přebytek barev, které někomu zbyly. To bylo radosti. A šup s tim na obličej. Bleh.





U Klaudinky by už člověk nevěřil, že přišla v bílém tričku, že?





Čekali jsme, až kamarádka úspěšně doběhne a dáme si spolu pívo. Těšila jsem se neskutečně. Přeci jen po jaké době se člověku naskytlo čepované pivo. Sice v kelímku od coca coly, ale hlavně, že bylo .. uch, to bylo osvěžení!



A děti se osvěžily v kašně. Počasí vyšlo opravdu dokonale.

 


Společná fotka do sbírky. Na zdraví!



A s Olivkou taky. Ať s ní mám nějakou fotku, když jsem neustále na druhé sraně za foťákem.



Zrovna jsem si nedávno dělala srandu, že nemám s nikym normální fotku .. čim to? Že by mnou?


 

Po cestě domu nás čekala nálož růžové barvy. Bohužel se mi letos zase nenaskytlo vychytat modrou a přišlo mi, že letos jí celkově byl nedostatek a dle informací od běžců nikde takhle ve velkém nebyla .. jen růžová, oranžová nebo žlutá byla poblíž. Tak si holky užily růžovo-červeno-fialovou a hurá domu.



VIDEO NA YOUTUBE

 



ZÁVĚREM

Opět skvělá akce. Vidět všechny barevné od hlavy až k patě. Vidět všechny, jak se těší a jak si užívají být barevní. Takový návrat do dětství bez věkového omezení. Krása! Tak zase za rok a děkujeme, že máme takovou příležitost i tady u nás na západě. Sofinka popustila uzdu a příští rok bude třeba zase o kus víc barevnější a já se třeba dočkám i té modré, ve které budu válet sudy :-).



Krásné letní dny přejeme :-).


Žádné komentáře:

Okomentovat