22. července 2021

KRESLÍME/MALUJEME: Korkové voskovky z eshopu Peppi.cz

Před pár dny jsem vám představila balanční hru portugalské značky elou, kterou máme ve spolupráci s eshopem Peppi.cz. Dnes bych vám chtěla představit druhý produkt, který jsme si u nich vybrali, a tím jsou voskovky.

Tyto voskovky jsem vybrala z důvodu, že se mi líbí jejich ergonomické držení a přijdou mi proto ideální pro tu naší Olivku. Navíc mají krásné syté barvy a jsou veliké tak akorát do ruky.

Tak se na ně pojďme detailněji podívat.

 

 


OBSAH BALENÍ

V krabici najdete šest roztomilých voskovek ve tvaru žaludu a látkový pytlíček, ve kterém je můžete jednoduše brát s sebou na cesty ať už na malování v autě nebo na víkendy u babičky apod.


 

DETAILY VOSKOVEK

Musím uznat, že jsou opravdu roztomilé a ve skutečnosti vypadají mnohem líp, než na fotkách. Barvy jsou syté a překvapilo mě, že nejsou tak měkké, jako klasické voskovky, ale jsou pevnější. Olivku nenapadlo ani jednou je strčit do pusy, což bylo velkým překvapením.



 

Pro představu velikosti detailní fotka v mojí ruce. Jsou krásně veliké, což je pro ty malé prcky naprostý ideál, aby se jim pastelka/tužka držela co nejpohodlněji a měly tak motivaci začít něco čmárat. Ze spodní strany mají "ťopku" se kterou děti kreslí čáry .. z kraje mohou kreslit silněji.

 


 

PRAKTICKÝ SÁČEK

Praktický bavlněný sáček má stahování a děti se s ním naučí voskovky vracet na své místo.


 

JAK TEDY MALUJÍ?

Nečekala jsem, že budou malovat až takhle hezky. Barvy jsou jasné, syté ale přeci jen jemnějšími tóny více do pastelova. Není třeba nijak tlačit, po papíře krásně jezdí - stačí je jen vést a přesně tak, jak barvami vypadají samotné voskovky, vypadají i samotné barvy na papíře. Jen je to tedy oříšek správně zachytit.



 

Moje kreativní umění raději komentovat nebudeme. Jsem ráda, že umím nakreslit základní tvary včetně srdíčka. Pokus o hezkou kytku skončil tvarem volského voka .. a to prase nahoře, to je manželovo! A vůbec nevím, co se tím snažil naznačit! :-D



 

DRŽENÍ V MALÝCH RUČIČKÁCH

Baví mě, jak si je Olivka hned správně chytne a když je zvedá ze stolu, správně si je hned do ruky našteluje. Rychle zjistí, jakými pohyby kreslí čáru a co se stane, když voskovku více položí - v tomto věku spíš děti zkoumají, co vůbec jakékoliv výtvarné potřeby dělají a je důležité jim nabízet různé možnosti ať už voskovky, vodovky, prstové barvy apod. Samozřejmě rozvíjejí také grafomotoriku a správným úchopem jsou vedeny ke správnému budoucímu držení psacích potřeb.




 

A ZPÁTKY DO PYTLÍČKU!

Jakmile Olivka už nechce kreslit, začne voskovky uklízet do sáčku a my už víme, že je veškeré snaze o cokoliv konec (jako bylo u pokusu o focení do této recenze). Holt znamením kozorožka, což se už projevuje víc a víc.



 

O ZNAČCE ELOU

Korkové hračky značky elou jsou v Portugalsku vyvýjeny ve spolupráci s institucemi, které se věnují podpoře sociálního začlenění osob s motorickým a kognitivním postižením. Díky tomu mohou být dětem nabídnuty hračky, které budou pozitivně ovlivňovat jejich vývoj.

Hračky elou jsou voděodolné, lehoučké, recyklovatelné, ekologicky šetrné a zajišťují bezpečnou hru dětí. Zároveň jsou řádně testovány a certifikovány. Splňují nejpřísnější evropské normy kvality a bezpečnosti.

Stejně tak i použité tmely a inkousty jsou přírodní, antialergické a neobsahují žádné znečišťující látky.

 

ZÁVĚREM

V první řadě musím říct, že vypadají nádherně svým vzhledem. Přijdou mi geniální tvarem tak, že splňují ergonomický úchop aniž by o tom dítě vůbec vědělo - podobnými tvary existují i štětce takto do dlaně, což je pro děti taky skvělé řešení pak co se týče vodovek.

Očekávala jsem, že budou mít jasné syté barvy, ale stejně mě překvapily jemné až pastelové odstíny, které jsou barvách - žlutá, oranžová, růžová, červená, modrá a zelená a překvapilo mě také to, že stačí lehká dětská ručička, aby dokázala čmárat sytě. Nenutí dítě tlačit, což je do budoucna nevhodné a mohlo by následně tlačit i při psaní.

Zase i tady pozor na dětské zoubky, ale tím, že mají celou vrchní část v dlani a soustředí se zároveň na čmárání, tak je do pusy nestrkají. Doporučují se dětem od 2 let, ale Olivce je 1,5 roku a krásně se s nimi již seznamuje. Vidí, že holky neustále něco malují a chce taky - jenže jiné psací potřeby okusuje.

V posledních letech je oblíbený minimalismus, ekologie i původ hraček. Doufám, že tato značka bude pro vás inspirací a třeba se některé hračky objeví i u vás doma. A zrovna třeba tyto voskovky :-).

Tyto krásné voskovky (a spoustu dalších parádních produktů) najdete na eshopu Peppi.cz přímo ZDE a aby se vám lépe nakupovalo, použijte kod "KAROL10", kterým získáte 10% slevu na celý nákup - kód platí do 31.7 2021 !!!


Cena: 600Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat