20. července 2021

HRAJEME SI: Balanční hra Bubbles z eshopu Peppi.cz

To se na to podívejme. 100% přírodní a recyklovatelné hračky z korku? To zní skvěle že? Naskytla se mi příležitost otestovat několik produktů portugalské značky elou z eshopu Peppi.cz, které vám postupně v recenzích představím. Na konci každé z recenzí navíc najdete slevu na nákup v hodnotě 10%, aby se vám nakupovalo příjemněji :-). 

Ve spolupráci s eshopem Peppi.cz bych vám jako první ráda představila balanční hru Bubbles, která je vhodná od 2 let, ale nám zrovna přišla vhod v období stavění tvarů na sebe a přicházející fascinace bourání čehokoliv.

Tak se na ni pojďme detalněji podívat.

 

 

OBSAH BALENÍ

Balanční hra Bubbles se skládá celkem ze 4 lehoučkých korkových koulí, které jsou doslova lehké jako pírko a to bez ohledu na jejich velikost. Dvě z koulí jsou v přírodní béžové barvě, další je krásně zelená a nejmenší je sytě žlutá.


 

Koule mají ze spodní strany prohlubně, díky kterým na sobě drží v různých polohách a dětem se jednodušeji balancují a staví na sebe. Korek v podstatě neklouže, což napomáhá i lepšímu vyrovnání jednotlivých koulí. Když dítko balancuje s klasickou stavebnicí, může mu lehce spadnout a to pro něj může být i demotivující. V tomto případě, když dá kouli trochu křivě, stále vše drží a nic nepadá - to ho naopak motivuje v dalším stavění.

 

 

VELIKOST JEDNOTLIVÝCH KOULÍ

Pro přehled velikostí v mé ruce. Olivka odmítala spolupracovat, abych je vyfotila v její drobné ručičce, ale na konci článku je pár fotek pro představu i s ní.





 

JINÉ ZPŮSOBY HRY

Kromě různého typu balancování, může dítko řadit koule do řady a určovat, které je největší, které je nejmenší a rozlišovat velikosti i třeba podle barev. Například "žlutá koule je nejmenší" anebo "postav žlutou kouli za tu největší". To třeba, když se do hraní zapojí i sourozenci.



 

BALANCOVÁNÍ NÁS BAVÍ

Výhodou lehkosti, prohlubní ze spodní části a také tím, že po sobě koule nijak nekloužou, je to, že je můžete na sebe stavět jak se vám zachce bez ohledu na to, jestli jsou rovné nebo ve správném pořadí. 

Když je dítko malé, neřeší, že musí stavět od největší po nejmenší anebo rovně tak, aby komín nespadnul. Prostě chce stavět a tato stavebnice mu to umožní. Může stavět křivě, může stavět samo bez pomoci dospělého a může se plně uspokojovat v jeho potřebách.

To je bájo, že?






 

O ZNAČCE ELOU

Korkové hračky značky elou jsou v Portugalsku vyvýjeny ve spolupráci s institucemi, které se věnují podpoře sociálního začlenění osob s motorickým a kognitivním postižením. Díky tomu mohou být dětem nabídnuty hračky, které budou pozitivně ovlivňovat jejich vývoj.

Hračky elou jsou voděodolné, lehoučké, recyklovatelné, ekologicky šetrné a zajišťují bezpečnou hru dětí. Zároveň jsou řádně testovány a certifikovány. Splňují nejpřísnější evropské normy kvality a bezpečnosti.

Stejně tak i použité tmely a inkousty jsou přírodní, antialergické a neobsahují žádné znečišťující látky.


 

CO NA NĚ TA NAŠE OLIVKA?

Když nám tato balanční hra dorazila domu, Olivka měla zrovna období stavění všeho na sebe, takže se koulí rychle chytla a snažila se je stavět. Měla u toho trpělivost, soustředila se a snažila se na sebe stavět všechny koule, i když víceméně u třetí skončila.

Aktuálně je ve fázi, kdy má období bourání a to ve stylu, že nás ani "Bubbles" nenechá postavit a už u druhé koule nám vše bourá. Zároveň s nimi i hází, což velmi oceňuji nerozbitnost a lehkost, protože dostat s dřevěnou koulí do hlavy bych opravdu nechtěla. 

Ono i to házení do dětského vývoje patří, takže jí to vyloženě nezakazujeme, jen se snažíme korigovat kdy, kde a co konkrétně od ní letí. Sem tam se snaží naznačit, že by je ráda ochutnala ale dobrý - nekousla si zatím ani jednou.




 

ZÁVĚREM

Co se týče balanční hry Bubbles, moc se mi líbí jak je něžně ale zároveň sytě barevná. Tím, že jsou koule lehoučké, snadno je uchopí i ti nejmenší. V ruce neklouže, dobře se s ní pracuje a ta motivace v období stavění věcí na sebe je veliká. 

I když by se děti měly naučit pracovat s chybami a umět je napravit, v tomto věku je ale důležitá hlavně motivace, případně lehká pomoc dětem, aby vše zvládly samy. A ta radost, když se jim povede postavit všechny koule na sebe a stavba jim drží, to je prostě k nezaplacení. I přes to, že jim snadněji drží postavené, se učí rovnováze, trpělivosti a krásně se u toho soustředí.

Mám ráda hračky, které jsou jedinečné, neokoukané, originální a mají nějakou přidanou hodnotu, příběh, něco navíc - přesně takovými hračkamy jsou z mého pohledu tyto korkové od značky elou. Jen pozor na dětské zoubky, které se rády zakusují do všeho možného i nemožného.

V posledních letech je oblíbený minimalismus, ekologie i původ hraček. Doufám, že tato značka bude pro vás inspirací a třeba se některé hračky objeví i u vás doma.

Balanční hru Bubbles (a spoustu dalších krásných produktů) najdete na eshopu Peppi.cz přímo ZDE a aby se vám lépe nakupovalo, použijte kod "KAROL10", kterým získáte 10% slevu na celý nákup - kód platí do 31.7 2021 !!!


Cena: 600Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat