A jsme u toho zas. Když potřebuju inspiraci na skvělý rychlý recept, sáhnu po Velké svačinkové bichli - což je záruka pomlaskávání celé rodiny. Ale protože ráda inspiruji i vás, sáhla jsem opět po veřejně dostupném receptu, který je mě zaujal svou rychlostí.
Holky milují cokoliv "rajského", takže to byla zároveň i sázka na jistotu, aby byl talíř naprosto prázdný. A přesně takové recepty najdete ve Velké svačinkové bichli - rychlé, jednoduché a výborné. Navíc se přiznám, že jsme také chtěli konečně vyzkoušet náš nový tyčový mixér od Tescomy.
Recept na tuto rajčatovou polévku je skvělý také v tom, že ho můžete připravit jak z čerstvých rajčat, tak i z rajčatového pyré anebo z rajčat sekaných podle toho, která rajčata zrovna doma máte a jaká sezóna zrovna probíhá.
SUROVINY
- 700-1000g rajčatového pyré/rajčat
- 500ml vývaru/vody
- Menší cibule
- 2 stroužky česneku
- Lžíce olivového oleje/másla
- Čerstvá bazalka
- Cukr
- Sůl
POSTUP
Nejdříve si nasekáme cibuli na drobno a stejně tak si nakrájíme rajčata na kostičky - my použili kombinaci čerstvých rajčat s rajčatovým pyré.
Místo olivového oleje jsme použili máslo, na kterém dozlatova osmahneme cibulku s prolisovaným česnekem. Pak už jen přidáme rajčata, vývar/vodu a necháme vařit přibližně 20 minut - dokud nebudou rajčata měkká. Pokud máte pouze pyré, je to tuplem rychlovka a stačí pětiminutovka :-).
Dosolíme, lehce osladíme a ke konci vaření přidáme bazalku. Vezmeme tyčový mixér a mixujeme krásně do hladka. Na doladění chutí použijte parmezán či jiný sýr, který zrovna máte doma. My zrovna měli sýr Gouda Holland.
Přejeme dobrou chuť.
A pokud vás Velká svačinková bichle zaujala, určitě vás potěší, že autoři pracují na Velké obědové bichli. Opět pofrčí kampaň na hithitu a vše se spustí koncem srpna 2021. Více informací se dozvíte v této události - KLIK.
S celou rodinou přejeme budoucí Velké obědové bichli, aby byla ideálně stejně úspěšná, jako Velká svačinková bichle. Určitě to bude zase boží. Moc se na ni těšíme! :-).
Žádné komentáře:
Okomentovat