2. srpna 2021

SPORTUJEME: Phlat sport, Phlat disk a dětský stolní tenis

Od minulého léta můžeme využívat kamarádčinu zahradu a tak se takovou příležitost snažíme chytat doslova za pačesy a zároveň to i kamarádce "vracet" v podobě vybavení a vychytávek, které pak využívá ona s rodinou a jsou takovým společným "jměním" hahaha.

Já jsem milovník stolního tenisu - tedy pinčesu, ale nikde po ruce nemáme veřejný stůl, abych si chodila zahrát, tak si ho užívám alespoň ve virtuální realitě. Jenže to není ono. A zahrada taky není nafukovací, aby se tam vešlo něco většího. Když jsem vybírala na eshopu 4kids.cz další produkty k recenzi a všimla jsem si dětské verze, brala jsem to jako výzvu! Dětská verze totiž není jen tak. Musíte se naučit regulovat svojí sílu a je to z mého pohledu dost o práci sama se sebou, ale stačí chvíle tréningu a rychle se chytnete.

A když už jsme u těch zahradních radovánek, rovnou do recenze přihazuji také naprosto boží lapače a disky, které máme už pár let (najdete je i ve starších recenzích) ale jsou tak parádní, že je chci opět připomenout v tomto článku a doufám, že se na ně chytnete i vy! :-)

 

 

 

DĚTSKÝ STOLNÍ TENIS

Rozměry dětského stolního tenisu jsou 90x40x11 a vyrábí se ve dvou barvách - v zelené a modré. My zvolili zelenou, protože to k němu z mého pohledu patří víc. Snadno ho složíte a zase rozložíte, určitě bych ho nenechávala stát venku na zahradě kvůli počasí.


 

Od země je tedy 11cm a nohy má plastové. Snadno stůl sestavíte, takže si ho děti mohou samy sestavit a vy jen budete asistovat a dopomáhat.

 


 

Jediný zádrhel, na který jsme narazili bylo to, že ve stolku nebyli proděravěné díry na tyčky k síťce. Ty je potřeba šikovně prorazit. V desce díra je ale když se pak potahovala zelenou částí, tam už se na díry zapomnělo a netuším, jestli je to jen tento kus anebo je to i jinde.


 

Stůl se skládá ze dvou desek, které na sebe napojíte. Nasadíte celkem čtyři nohy na každou stranu a proděravíte prostor na tyčky k síťce. Pak už jen nasadíte síťku, vezmete si pálky a můžete začít hrát.


 

Pálky jsou plastové, akorát do dětské ruky. Z jedné strany hladké a z druhé hrbolaté. Jsou lehké, takže se dětem dobře drží. Míček je klasický pinpongáč. V balení je jeden žlutý, ale doporučuji dokoupit ještě pár dalších barevných, pro jistotu - zvlášť pokud budete hrát někde venku.



 

Olivuše sice ještě neví, která bije, ale samozřejmě se musela účastnit - ideálně vzít pálku, míček a zdrhat co nejrychleji to šlo. Holky proti sobě hrát ještě moc nemůžou, protože to Sofince moc nejde ale s Klaudinkou hrajeme dost. Sofi spíš kutálí bez síťky anebo odráží od dřevěné desky - to uvidíte na konci článku ve videu.



 

PHLAT DISK 2 PACK S MÍČKEM

Tyto disky máme doma už dva roky a řadím je mezi TOPky! Kam se na to hrabe klasicky líný tenis nebo badminton (který mimochodem taky miluju!). Tohle jsou v podstatě takové trampolínky s míčkem, který je celý gumový - mít kočku, tak je asi rychle po něm :-D.


 

Jsou lehoučké, vyrobeny z pěny nebo něčeho takového. Díky držedlům se drží dobře dětem i dospělým ale díry by z mého pohledu mohly být menší, protože když pak hrajeme ve dvou, kolikrát vám míčem proletí právě tou dírou.

 

 

Holky si s nimi často hrají samostatně. Dokupovala jsem tehdy ještě míček navíc, protože je v sadě pouze jeden. Každá si pak vezme jeden disk, míček a pinkají si sólovku - zase je tady důležitý odměřit si odraz, aby míček nepropadnul dírou.


 

S menšími dětmi můžete zkoušet různé přehazování a pinkání na menší vzdálenost. Sofi je povahou trochu náročnější, takže u ní musíme se vším opatrně a pomalu aby se jí to dařilo a měla motivaci pokračovat dál. Jakmile se jí daří, tak jí to baví. Když se jí to ale nepovede, naštve se a odchází .. po kom to má? Víte? Já teda ne! :-D


 

Tak schválně! Jak dlouho vám vydrží solo pinkání? Můžete si počítat počet pinknutí anebo čas, jak dlouho vydržíte .. to je výzva!


 

No a dospěláci už jedou na plno! ani nevím, jestli nás baví víc tyto disky anebo lapače. Každý má něco do sebe a doporučuji určitě rovnou oboje. Zabaví se tak celá rodina od cca 4 let až do nekonečna :-D.




 

PHLAT SPORT SADA LAPAČŮ S MÍČKY

Tohle je neuvěřitelná sranda! Zvlášť, když hrajete na zahradě, kde máte omezený prostor a musíte se snažit nepřestřelit na zahradu někoho jiného, protože ono se to možná nezdá, ale má to páru! Lapače jsou sice celé plastové, ale bytelné (teda, nesmíte na ně dupnout nebo skočit).


 

Stejně, jako disky, máme i tyto lapače doma už pár let ale než jsme využívali zahradu, brali jsme je na volnější prostranství. Zahrada byla docela výzva ale zároveň byly lapače jasnou volbou. Tohle vám doma chybět nesmí v žádném případě :-).


 

Chvíli potrvá, než si sedne rozpětí vaší střely a u nás to zabralo většinu zahrady a stejně to kolikrát letělo až za plot. Nepřestává mě fascinovat, jakou má taková "obyčejná" věc sílu a kam až ten míček může letět. Dobré je taky mířit přímo nad vás nahoru. To pak máte pocit, jako v pohádce Mrazík, kdy Ivánek vyhodí kyje do vzduchu a ony ne a ne spadnout :-D.


 

Zase to ale zbytečně nepřehánějte. Přeci jen je to guma, sice velmi pevná ale taky může prasknout a pak bych vám asi nedokázala říct, jak to zase opravit..


 

Prostor na lapnutí míčku je docela velký a pokud na sebe dobře zamíříte, máte velkou šanci míček.


 

Jen já si asi budu muset pořídit novýho asistenta, protože když řeknu "vyfoť mě v akci" tak vzniknou ne zrovna publikovateln fotky - aneb Karol po sto letech v šatech a postoji raději bez komentáře.


 

Ale tohle mě baví moc. Dřív jsem hrála závodně florbal a byla jsem v bráně, takže jakýkoliv chytání nebo lapání čehokoliv je pro mě výzva a užívám si to na maximum.


 

Jen teda příště ten foťák dát do ruky raději někomu jinýmu.


 

VIDEO NA YOUTUBE

Jelikož se zrovna takové produkty představují mnohem lépe v reálu, tak jsme natočili další video z našeho hraní. V úvodu uvidíte zase zrychlené skládání, následně hraní stolního tenisu, dále lapače a na konec disky. Tak ať se vám video líbí :-). 

 


 

ZÁVĚREM

Mít zahradu je skvělé a my jsme vděční, že si můžeme užívat právě tu kamarádčinu, kde je tolik možností a prostoru tak akorát na všechny naše srandičky a řádění. Pokud ale zahradu nemáte, nenechte se odradit a disky nebo lapače pořiďte i tak. Oboje je lehké a můžete si je vzít sebou do parku, na louku nebo kamkoliv jinam. Jsou sice větší, takže to chce objemnější batoh ale váhově o nich vůbec nevíte.

I ten pinčes je báječný i když v dětské verzi. Stačí chvilka tréningu a rychle si na velikost zvyknete - chlapi ho pak bušili takovým stylem, až se ségřin přítel na sluníčku spálil. A jakmile je nepřízeň počasí, můžete si ho postavit i doma na menším stolku, ať ho máte výš.

To jsou z naší strany takové "must have" na zahradu i ven, pokud by se vám hodil tip na nějaké sportování ale zase aby se člověk nestrhnul :-).



 

Pokud se vám tyto naše zahradní sportovní tipy líbily a chtěli byste si je (nebo alespoň některé z nich pořídit) najdete je na eshopu 4kids.cz.


Cena: 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat