31. srpna 2021

ŠKOLÁCI: Můj první den ve škole (ke stažení)

Před lety jsem pro nástup do školky, jako inspiraci ze zahraničí, holkám vytvořila "památeční list", kam si zaznamenaly vše, co se prvního dne týkalo. Památeční list mají uschovaný v jejich krabičkách s poklady, kde mají vše z prvních let života.

Teď, když má Klaudinka před nástupem do školy, mě napadlo trochu poupravit původní verzi a vytvořit to samé, ale pro první školní den. Upravila jsem jen pár drobností a je na vás, jestli ho využijete anebo jestli se inspirujete a vytvoříte si vlastní.

Já osobně jsem děsně nostalgický člověk a ráda na vše, co jsem prožila, vzpomínám. Uvidíme, jestli tohle všechno "na památku" ocení i holky. My se ségrou máme schované všechno možné i nemožné :-).



Jako první můžete nalepit fotku dítěte s kornoutem před školou nebo sedícího v lavici. Tak, jak vám to zrovna vyjde a tak jak si chcete zachovat vzpomínku na první školní den.



Hned vedle rámečku na fotku je prostor na podpis. Většina dětí už v tomto věku umí napsat své jméno a dokonce i příjmení anebo můžou mít nějaký svůj univerzální podpis, na který si za několik let rádi vzpomenou. 

Určitě umí psát i čísla, tak si můžou vyplnit i věk a třídu - jestli 1.A nebo 1.B nebo třeba i 1.C na velkých školách. My máme první třídu jenom jednu. 

Na míry se zeptá vás rodičů anebo se pokusí odhadnout kolik asi tak měří "metrů" - známe ty dětské hlášky že?



Následující řádky jsou zaměřeny na detaily ve smyslu kdo dítko do školy vedl (kromě rodičů to mohou být často společně i babičky, dědové apod.). 

Vyplní si jména spolužáků, pokud si některá zapamatuje anebo některá i třeba zná. Klaudinka zná ze školky půlku svých budoucích spolužáků. Jméno paní učitelky a co se ve škole všechno dělo.

Ano, je tam chyba. Přepisovala jsem školkový dokument. V dokumentu ke stažení je všechno opravené a správně, ale do článku jsem to již znovu nepřefocovala.


 

Poslední řádky jsou zaměřeny na jídlo pokud dítko navštíví školní jídelnu a zajde si na oběd (u nás oběd bude) nebo můžete zaznamenat, pokud ho vezmete vy na slavnostní oběd.

Dále kdo dítko ze školy vyzvednul. My necháváme děti ve třídě a pak máme společný den. Jinde jsou třeba jenom hodinu společně apod. Takže záleží, jak to která škola má. Můžete si to upravit dle svého.

No a jako poslední je zmíněno, co jste dělali potom - cukrárna, výlet, knihovna. Jednoduše v pár slovech či větách jak jste si zbytek dne užili.



Soubor KE STAŽENÍ jsem Vám nahrála přes google "MŮJ PRVNÍ DEN VE ŠKOLE" a měl by jít bez problémů stáhnout. Kdyby cokoliv, napište mi. A pokud by se někomu hodil dokument k prvnímu dni ve školce, najdete ho ZDE.

Všem budoucím prvňáčkům přeji ten nejkrásnější vstup do nového prostředí. Ať se vám ve škole líbí, ať jste se vším spokojení, ať se vám daří a hlavně ať vyjde počasí a první školní den bude jen váš.

Hodně štěstí!


Žádné komentáře:

Okomentovat