6. srpna 2021

SVAČÍME: Tvarohová pomazánka s rajčatovým pyré

V našem babyclubu připravuji také svačiny. Většinou ovoce nebo zeleninu s pečivem a nějakým mazáním - sladkým či slaným. S ženskými jsme domluvené, aby byly svačiny kvalitní, pestré a zdravé, že co půjde, bude domácí - to se týká především pomazánek.

Posledně jsme dělali pomazánku z pečené mrkve, která měla takový úspěch u dětí i dospělých, že si druhý den kamarádka přinesla svůj bezlepkový chleba, aby si ji mohla taky vychutnat. Většinou hledám opravdu jednoduché rychlé pomazánky. Tak jsem pátrala po něčem dalším a narazila jsem na pomazánku mé kamarádky Gábi z blogu Receptydetem.cz. Mám i její kuchařku, ke které se pravidelně vracíme, tak ji beru jako takovou sázku na jistotu.

Tvarohová pomazánka s rajčatovým pyré? To zní zajímavě! Tu určitě musíme vyzkoušet :-).




SUROVINY

  • 400g čerstvého tvarohu (může být i vaničkový)
  • 8 polévkových lžic rajčatového pyré 
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • Bazalka (sušená/čerstvá)
  • Sůl dle chuti

 


 

POSTUP

Jelikož jsme pomazánku chystali primárně dětem 1-3 roky, tak doporučuji cibuli zvolit opravdu malou a stroužek česneku také malý. Jen tak aby vznikla jemná chuť. Nic výrazného. Cibuli tedy nasekáme na drobno a česnek prolisujeme. Následně všechny suroviny smícháme dohromady a necháme v lednici odležet - my ji nechali přes noc, jinak by měla stačit půl hodinka.

Odložení je v tomto případě z mého pohledu důležité. Když jsem pomazánku ochutnala chvíli po smíchání všech surovin, přišla mi kyselá a měla jsem obavy, aby dětem chutnala. Jenže druhý den, jak se hezky odležela v lednici, tak si chutě sedly a najednou chutnala mnohem lépe.

A co děti v babyclubu? Nezbyl ani drobeček! A chválily si jí i ženský, že jim moc chutná :-). Bylo to v podstatě "co dům dal" takže jsme místo čerstvého tvarohu dali vaničkový, protože jsme ho měli v lednici a pyré máme doma neustále.

 


Přímý odkaz na pomazánku z blogu Receptydetem najdete ZDE a určitě se rozhlédněte, co se na blogu dalšího nabízí. Určitě se vám takový zdroj bude hodit! Je to skvělý tip i na rychlé pohoštění pro nečekanou neplánovanou návštěvu. Přeji dobrou chuť :-).


Žádné komentáře:

Okomentovat