4. srpna 2021

HRAJEME SI: Korková stavebnice z eshopu Peppi.cz

Konečně je tady recenze třetího produktu hraček z korku, který jsem si vybrala ve spolupráci s eshopem Peppi.cz. Jako první jsem psala recenzi na parádní balanční hru Bubbles, druhá recenze byla na voskovky ve tvaru žaludu a třetí je takový borec na konec - korková stavebnice, která bude primárně v našem babyclubu.

Stavebnici jsem vybrala proto, že děti rády staví od malička především komíny a tohle je jako takové mega duplo, kter je navíc přírodní, odolné, lehoučké a ekologické.

Tak se na ni pojďme detailněji podívat :-).

 

 

O STAVEBNICI

Je to sada dvanácti stavebních bloků z korku a opět se jedná o portugalskou značku elou. Stavění vždy podporuje kreativitu, prostorové vnímání i dětskou fantazii. Bloky jsou veliké, ale zároveň lehoučké - dětem se s nimi tedy velmi dobře pracuje.



 

OBSAH BALENÍ

  • 4 jednodílné béžové bloky
  • 5 dvoudílných hořčicových bloků
  • 3 trojdílné petrolejové bloky


 

Nejmenší jsou béžové jednodílové bloky. Ty jsou celkem čtyři a můžete s nimi vyplňovat vaše stavby anebo jednoduše s nimi postavit komín. Na jednu stranu vám komín bude lépe držet, než s běžnými kostkami, protože do sebe jednotlivé dílky zapadají. Ale na druhou stranu se musíte trefit přímo do ďolíku a to může být pro některé prcky složitější k naštelování.



Krásná petrolejová barva se mi nepodařila foťákem vystihnout, ale je to přesně můj odstín té nejoblíbenější barvy, který si užívám především na podzim a v zimě. Ach. Trojdílné kostky jsou pouze tři a tvoří většinou základy různých staveb.



Dvojdílných bloků je nejvíce, pět, a mají krásnou hořčicovou barvu. Ty jsou u holek využívány nejvíce a zároveň se o ně strhávají největší boje.


 

SPODNÍ STRANA STAVEBNICOVÝCH DÍLKŮ

Ze spodní části jsou jednotlivé dílky s ďolíky, do kterých vzájemně při stavění zapadají.




 

ZKOUŠÍME, SKLÁDÁME, STAVÍME

Nejdřív jsem si říkala, že je docela škoda, když v krabici není žádný návod na stavění a pak jsem si říkala ty jo, vždyť je pro děti od roka a půl a ty budou raději stavět samy podle sebe, než podle nějakých návodů. A nechala jsem je ať si staví, jak chtějí.

Jen Klaudinka přišla s tím, že chce stavět podle obrázku, ale ta už je ve věku, kdy podle návodů staví moc ráda. Mladší holky vůbec žádný návod nenávod neřešily. Takže předložit stavebnici a nechat děti, ať si poradí, jak se jim zlíbí. 

Až něco postaví, samy vám rozhodně rádi řeknou, co postavily - pokud se jim teda bude chtít :-D.



A pak přesně zjistíte, že to je buď zeď, kterou můžete snadno zbourat a to třeba rukou nebo míčkem nebo zkusit foukat jako vlk v pohádce o třech prasátkách.

 


No a tohle je prý tučňák.



Bude vám představen most, pod kterým mohou jezdit auta, ale jen ty, co se vejdou (tim můžete hned vyzkoušet kter vaše autíčka projedou a které nikoliv). Pak ale zjistíte, že se dá most rozevřít a vejdou se i větší auta.  Taky se dozvíte, že když něco nemá oporu, tak to spadne.

 



 

A tímto způsobem se dopracujete k informacím u všeho, co děti postaví. Anebo taky ne a jen tak si budou stavět a zkoušet, jak se jim zachce.

 


 

HRAJEME SI SPOLEČNĚ

Stavebnice obsahuje pouze 12 dílů a proto, když si děti staví ve větším počtu, je potřeba naučit je spolupráci a kooperaci. Domluvit se na to, co budou stavět a vzájemně si pomoct podat kostky, podržet co padá, sestavit nesestavitelné apod. Jen se jedna z nich nesmí naštvat (ano, ta nejmenší) a zakousnout se do kostičky, která to pak chudák odnese - ajajaj.





O ZNAČCE ELOU

Korkové hračky značky elou jsou v Portugalsku vyvýjeny ve spolupráci s institucemi, které se věnují podpoře sociálního začlenění osob s motorickým a kognitivním postižením. Díky tomu mohou být dětem nabídnuty hračky, které budou pozitivně ovlivňovat jejich vývoj.

Hračky elou jsou voděodolné, lehoučké, recyklovatelné, ekologicky šetrné a zajišťují bezpečnou hru dětí. Zároveň jsou řádně testovány a certifikovány. Splňují nejpřísnější evropské normy kvality a bezpečnosti.

Stejně tak i použité tmely a inkousty jsou přírodní, antialergické a neobsahují žádné znečišťující látky.



ZÁVĚREM

Olivce byl nedávno rok a půl, takže by měla být pro stavebnici přesnou cílovou skupinou. Do pusy strká věci už jen ve vzteku a rozčílení. Jinak je začala strkat do nosu - což teda nevim, co byla lepší varianta, jestli mít pastelku v puse nebo nose .. ach jo. 

Každopádně pokud děti strkají i v tomto věku dost věcí do pusy, bacha na zoubky. Přeci jen je to korek a i malé zakousnutí může stačit k odlomení části kostičky. Tak ať pak stavebnici nemáte zbytečně okousanou. Je ale super to, když dítě prochází házecím obdobím a povede se mu hodit i s dílkem stavebnice .. raději mít v hlavě korek než originální duplo hahaha :-D.

Líbí se mi, jak je veliká a líbí se mi, že je dílků tak akorát, protože sourozence učí kooperaci, komunikaci a domluvě. No a když se jeden vztekne, druhého to nebolí. A ty barvy jsou (z pohledu milovnice modrožluté kombinace) naprosto bombasticky zvolené!

V posledních letech je oblíbený minimalismus, ekologie i původ hraček. Doufám, že tato značka bude pro vás inspirací a třeba se některé hračky  portugalské značky elou objeví i u vás doma.

Tuto velkou korkovou stavebnici  a spoustu dalších krásných korkových produktů pro malé i starší děti najdete na eshopu Peppi.cz přímo ZDE

 

Cena: 1500Kč 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat