13. srpna 2021

ZDRAVÉ NÁKUPY: Kuchtící e-krabice Prázdniny u babičky

Konečně se dostáváme k další kuchtící krabici od Kuchyně bez hranic, která je výjimečně v elektronické podobě. Tentokrát si zavzpomínáme na prázdniny u babičky a pochutnáme si na skvělých receptech s vlašskými ořechy. No a samozřejmě nesmí chybět ani tvoření, povídání a krásné dárečky od Sonnentoru, které jako největší milovnice Sonnentoru na světě vždy ocením :-).

 

 

 

Kuchtící e-krabice má tedy název PRÁZDNINY U BABIČKY.

 

OBSAH KUCHTÍCÍ E-KRABICE

  • Informační leták o vlašácích
  • Nákupní seznam
  • Výroba hmyzího hotelu
  • Jak na kvásek
  • 6 receptů s vlašskými ořechy (+1)
  • Aktivity pro děti

 

INFORMAČNÍ LETÁK A NÁKUPNÍ SEZNAM

Informační leták vás seznámí letem světem a časem s vlašskými ořechy. Dozvíte se, že patří mezi prastaré potraviny a také jakým symbolem podle keltských legend jsou. Odrůdy se liší tvarem, vzrůstem, velikostí, barvou i chutí. Zjistíte, co vše s nimi můžete dělat v kuchyni a proč jsou tak zdraví prospěšné. Nákupní seznam vás provede celým nákupem tak, abyste měli úplně vše, co na recepty potřebujete. 


 

TIPY - HMYZÍ HOTEL + KVÁSEK

Hmyzí hotel musí znát už snad každý. V kuchtící e-krabici vás čeká návod, díky kterému si jednoduše hmyzí hotel vyrobíte z květináče. Dalším tipem je založení kvásku. Já před několika lety kvásek měla a říkala jsem mu Bohouš. Jenže my pečivo obecně moc nejíme, tak jsem mu nemohla věnovat takovou péči, jakou potřeboval.


 

ŠEST OŘECHOVÝCH RECEPTŮ

Celkem šest receptů (+ jeden) s použitím vlašských ořechů. Recept s bramborovou omáčkou je oboustranný a z druhé strany je recept na domácí chléb, který si k omáčce můžete připravit. Další recepty jsou ořechová bábovka, mrkvová pomazánka, ořechové rohlíčky, zapečené jáhly s kvašenou zeleninou, bramborová omáčka a bramborové šulánky.


 

AKTIVITY PRO DĚTI

Na děti čeká omalovánka s kuřátkem, dokreslení kapek na zalévání květin a bylinek a z druhé strany je luštění v podobě zvířat z farmy a jejich stínů.


 

DROBNOSTI OD SONNENTORU

Kuchtící krabice má sice elektronickou podobu, ale tým Kuchyně bez hranic zná mou lásku k Sonnentoru, protože Sonnentor je opravdu lááááska! Takže cokoliv od nich mě potěší v jakémkoliv množství. Čaje u nás frčí ze všeho nejvíc ale koření už taky pomalu ale jistě zařazujeme. A já moc tímto děkuji za dárečky!


 

MRKVOVÁ COTTAGE POMAZÁNKA S OŘECHY

Receptů je opravdu dost a jelikož jsme přes léto neustále někde pryč, nevrhli jsme se výjimečně na všechny recepty z krabice ale vybrali jsme tři. Mrkvová pomazánka je vděčným tipem. Chutná malým i velkým a jakmile vás čeká nečekaná návštěva, je to skvělý tip na občerstvení pro hosty.


 

BRAMBOROVÉ ŠULÁNKY S OŘECHY

Mňááááááááááááááááám! Bramborové šulánky s povidly a ořechy. Ořechy mlel manžel v mixéru a málem z nich bylo máslo .. ach jo. Ne vždy se daří. Pak je stačí zalít rozpuštěným máslem a dobrota je na světě .. och!


 

BRAMBOROVÁ OMÁČKA

Tohle pro mě byla zajímavý výzva protože jsem si říkala, že to je víc polívka ale surovinami jde spíše do omáčky. Byla jsem na ní velmi zvědavá a musím říct, že s čerstvě upečeným chlebem je opravdu parádní! Jemně nakyslá, osvěžující. Až se mi v ní vajcata chtěla utopit. No, pátek třináctého, tak mi to focení zrovna moc nešlo. Měli jsme ji k obědu a chutnala i naší Olívii :-).



 

ZÁVĚREM

Moc se mi líbí, že se tým kuchtící krabice snaží neustále doslova tunit kuchtící krabici nebo vytvářet elektronickou podobu. Za tu dobu, co s nimi spolupracuji, prošly neuvěřitelnou proměnou a já se vždy těším s čím dalším přijdou.

Veškeré další informace o tomto zajímavém projektu, který můžete podpořit svým nákupem či dokonce i předplatným, se dozvíte na webu http://www.kuchynebezhranic.cz.

A určitě doporučuji sledovat jejich Facebook či Instagram.  


Cena: 99Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat