2. září 2018

ŠKOLKUJEME: Můj první den ve školce (ke stažení)

Když do školky nastupovala Klaudinka, tak jsem jí vyrobila přehled dnů v týdnu, aby věděla v jaký den bude doma a v jaký bude ve školce + jsme doplňovaly i různé aktivity a kroužky.

Stejně tak v té době na internetu kolovaly různé druhy zachycení vzpomínek na ten první školkový den. Bylo to ale v jiných jazycích, tak jsem se rozhodla vytvořit náš vlastní.

Před pár dny na mě vykoukl ve facebookových vzpomínkách a já si řekla, že ho vytvořím znovu a že Vám ho vložím na blog. Ať máte taky hezkou památku na ten den D :-).




V první části můžete nalepit fotku z prvního dne (většinou se fotí u dveří školky nebo v šatně) a vyplnit základní údaje + se dítko může zkusit podepsat. Neni tím samozřejmě myšlen vyloženě podpis jako písmena, ale prostě nějaké podškrábnutí, které v tom věku zvládne :-D

Také si může zaznamenat nebo přímo nakreslit svou značku, která ho bude celý školkový rok doprovázet. Pokud si dobře vzpomínám, tak já jako malá měla houbu :-D. Klaudinka má červenou jednoduchou rybičku.




V další části zapíšete kdo šel s dítkem poprvé do školky. My většinou chodíme celá rodina a to hlavně proto, že bych nechtěla tašku s věcmi tahat v MHD hahaha :-D.

Také zapíšete název třídy. My máme ve školce jen jednu smíšenou třídu a jmenují se Koloušci :-).

Jména paní učitelky či učitelek se hodí i pro lepší zapamatování. U nás se jim říká jménem a děti tím pádem i tykají. Jinde se říká přímo paní učitelko a vyká se. To je individuální a záleží na konkrétní školce. Já jsem za tento způsob ráda, protože tím vzniká doslova rodinné prostředí a všichni jsou si tak nějak blíž mám pocit :-).

To, co se ve školce událo z dítěte moc nedostanete, ale ty upovídané Vám třeba poví, co dělaly. U nás je vždycky první den speciální a probíhá divadlo nebo tak něco podobné. Letos škola slaví 20 let od svého založení, tak děti i rodiče budou vítat kejklíři na chůdách a později se představí první světové širokoúhlé divadlo.




To, co mělo dítko k jídlu, z něj kolikrát taky těžko dostanete ale většina školek má veřejné jídelníčky, tak to můžete případně opsat :-). Klaudinka jí vždycky ve školce jako prokoplá ale nikdy z ní nedostanu, co zrovna jedla. Někdy mi to prozradí oblečení (:-D) ale jinak sleduji jídelní lístek.

Ze školky vždy vyzvedává manžel, když jede z práce. Jak ale začala Klaudinka odmítat chodit domu v půl 3, ale až se zavíračkou v 16h, tak si manžel zajede domu na kafe, jídlo a pak jí vyzvedne.

Pokud si dobře vzpomínám, tak jsme po prvním dni ve školce zašli poprvé do knihovny, kde se Klaudince moc líbilo. Takže s nástupem do školky doporučuji i pravidelnou návštěvu knihovny.




Je úplně jedno, jestli Vaše dítko nastoupí do školky hned opravdu ten první školkový den anebo později - byť třeba až v lednu. Vždy se bude jednat o JEHO první den a je hezké si ho tímto způsobem zaznamenat. 




Soubor KE STAŽENÍ jsem Vám nahrála přes google drive "MŮJ PRVNÍ DEN VE ŠKOLCE".

Kdyby náhodou odkaz nefungoval, určitě mi napište. Anebo zkuste ještě portál ESCHOVKA, kde dokument najdete také ke stažení.

Přeji pohodový a bezproblémový nástup do školky s minimem slziček. Ať se v ní Vašim dětem moc líbí a ať si ji zamilují minimálně tak, jako jsme si ji zamilovaly my :-).

2 komentáře: