3. září 2018

HRAJEME SI: Puzzle s kostrou

Na tyto puzzle s kostrou můžete narazit v každém centru či školce, která se zabývá Montessori.

I Klaudinka je má ve školce. Ráda je staví a moc se jí líbí. Já ale neměla možnost vyzkoušet si je na živo, i když je mám vyhlídnuté už opravdu dlouho. Dá se říct, že od doby, kdy jsem doma rušila 90% plastových blikacích blbin :-D. Stále jsem je ale odkládala, protože jsem vždy pořídila něco přednostně.

Teď jsme se ale dostaly do období, že je Klaudinka na vkládačky už velká a touha po puzzlích jí opustila, protože jsem ještě nepřišla na pokročilejší, které by zvládala skládat sama. Většina, co máme doma, je na ní ještě těžká.

Tak jsem si řekla, že už je ten správný čas na tento typ puzzle/vkládačky, který je zároveň i naučný a na který později naváže i Sofinka.

Doslova do rány mi tedy přišla nabídka z eshopu Montessorihracky.cz.




Když mi balíček dorazil, byla jsem překvapena jak skvěle jsou puzzle zabaleny. Každé zvlášť v bublinkové folii a krabičce. Úžasně zabezpečeno proti otlučení a poničení.




Jakmile jsem je postupně rozbalovala, klepala jsem si na čelo, proč je už dávno nemám doma. A doufám, že se mi je podaří nafotit přesně takové, jaké jsou, protože ve mě fotky na těch internetech nevyvolávaly pocit, že je akutně potřebuju, ale reál je úplně jiný level.


PUZZLE S KOSTROU - ŽELVA

Jako první si společně, doslova, rozebereme želvu.




Želva se skládá ze šesti dílků (hlava, nohy, spodní část kruníře, kruníř a ocas), které můžete zkusit jednotlivě obkreslit a dokreslit podle předlohy.

Odvážlivci si je mohou obkreslit na pevný papír, vystřihnout a zkusit poskládat stejně jako dřevěnou předlohu.




Z detailu kostry vidíte, co se schovává pod krunýřem a jak má želva tělo uspořádané.




PUZZLE S KOSTROU - RYBA

Další je zlatá rybka, která má detailně vykreslené vzory na těle i ploutvích.




Skládá se celkem z 8 dílků (hlava, žábry, tělo, ploutve). Dílek s tělem je trochu chyták. I já měla tendence ho prvně složit před začátek ploutve, ale patří až za.




Detaily kostry jsou vážně skvělé. Můžete odkrývat třeba jen jednotlivé části, postupně, abyste vždy viděli jen kousek kostry.




PUZZLE S KOSTROU - PTÁK 

Tyto puzzle s kostrou se mi zdají ze všech nejhezčí. Tím, že má přímo roztažená křídla, dostává obrázek hned jiný rozměr.




Skládá se ze šesti dílků (hlava, křídla, tělo, ocas, nohy). Jednotlivé dílky můžete také například srovnávat od nejmenšího po největší, abyste si skládání jako takové trochu zpestřili.




Z detailu kostry krásně vidíte, jak to vypadá, když roztáhne křídla a že ocas končí krátkou kostrčí narozdíl třeba oproti želvě, která ji má delší nebo oproti rybě, která má kostmi plný kompletně celý ocas.




ZÁVĚREM

Už kvůli vzájemnému porovnání koster, které může děti bavit, jelikož ty rády porovnávají všechno možné i nemožné, doporučuji pořídit více druhů těchto vkládacích puzzlí.

Doporučený věk bych viděla kolem 3 let. V době, kdy už budou zvířata dávno znát a bude je zajímat, co se pod tím vším peřím, šupinami či krunýřem apod. skrývá :-).


Všechny zmíněné puzzle s kostrou je zakoupíte na eshopu Montessorihracky.cz


Cena: 198Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat