25. září 2018

ČTEME: Nebojím se tmy

Asi bych si konečně měla nastudovat slovník dalších slov, protože neustále opakuji jedny a ty samá slova úžasu a nadšení. Jenže ono se to vážně jinak nedá. Tahle kniha mě totiž dostala na kolena a jsem z ní úplně paf!

Nebo asi začnu natáčet videa, kde se ty emoce a reakce dají zachytit mnohem snadněji, než v textu .. néé to asi néé :-D. Ale teď už vážně. Woooooooooow !!! Nemám slov, jak je tahle kniha úžasná a rozhodně ji zařadim mezi naše TOP knihy.




ROZDĚLENÍ KNIHY

Každá dvoustrana má své temně tajemné téma

  • Dětský pokoj
  • Garáž
  • Ulice
  • U babičky
  • U lesa
  • Ve stanu




INTERAKTIVNOST

Textu v knize najdete minimum, ale ilustrace mluví za vše.

Knihou Vás provede malý Tomík, se kterým budete zjišťovat, co se ve skutečnosti ve tmě schovává a jestli je strach opravdu na místě nebo jestli se nemáte vůbec čeho bát.

Každá dvoustrana má svoji interaktivní část, kdy zatáhnete za záložku s obrázkem "světla" a v tom místě, které se Vám zdá strašidelné, můžete "rozvítit". V tu ránu zjistíte, že tam žádná strašidla vůbec nejsou, že to jen strašidelně působí ale ke strachu není důvod :-).





Na ulici se prý na Tomíka z popelnice něco mračí. Je to strašidlo? Zkuste "rozsvítit" a zjistíte, že to je jen hladová myška a té se opravdu netřeba bát :-).





Nebo si snad, milé děti, myslíte, že by se babička takto vesele usmívala na strašidlo? Kdepak! Tam je jen schovaný pes Hugo a toho se bát také nemusíte i když ve tmě vypadá sebevíc strašidelně.




DOPORUČENÝ VĚK

Jelikož je interaktivní, tak jí budou milovat už roční děti i přes to, že ještě moc nebudou vědět, o co v nich jde. Posouvání záložkou je dobré na procvičení jemné motoriky a kleštičkového úchopu, obrázky jsou zajímavé, lákavé a krásně ilustrované.

U Vašich nejmenších se nemusíte bát snadného zničení knihy. Listy jsou pevné i pohyblivá záložka je dostatečně pevná, takže by se mrňousové museli opravdu hodně snažit a to byste jejich pokus o likvidaci rozhodně stihli zmerčit :-D.

Ale aby kniha měla už větší i hlubší smysl a byla cílená pro konkrétní situaci, tak bych ji viděla kolem 3. roku. To už děti bývají ovlivněny školkou a můžou přicházet s věcmi, na které tak úplně nemusíme být připravení.





ZÁVĚREM

Žádnou knihu ohledně strachu ještě doma nemáme. Když jsem měla obavy z toho, že se v Klaudince vytvoří strach ze zubaře, tak jsme v té době dostali Play Doh zubařskou sadu a musím říct, že pomohla a pomáhá neuvěřitelně.

Jenže tma je tématem mnohem větším. Je to černé neznámo, které vytváří strašidelné tvary a naše fantazie z toho přeformuje něco, co v nás vyvolává strach. My dospělí jsme dost ovlivněni filmy (hlavně horory hahaha), ale děti jsou čisté duše a bojí se spíše toho, co slyšely od ostatních dětí - bubáci, příšery, strašidla, příšery, zombie (ach ta moderní doba).

Kniha hlavně rodičům pomůže v tom, že dítěti v podstatě nemusí nic vysvětlovat. Je úžasně výstižná, také opravduu krásně ilustrované, takže stačí jen přečíst pár vět, nechat dítko zatáhnout za záložku a zaručeně uspějete :-).





Tuto úžasnou, zábavnou a hlavně interaktivní knihu, s názvem Nebojím se tmy, zakoupíte na eshopu Funkids.cz přímo ZDE.


Cena: 159Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat