30. září 2018

HRAJEME SI/ UČÍME SE: Zvířecí rodinky

Od značky Granna už mám na blogu zrecenzovanou zajímavou hru s barvami s názvem Duha a mám spadeno i na další hry z této série. Zaujala mě hodně například hra s vůněmi - Nosíková anebo hra se zvuky - BimBam.

Na tuto hru s názvem Rodinky jsem narazila už několikrát, ale vždycky jsem si koupi rozmyslela, protože se mi v ní nelíbilo několik detailů, kterými se z mého pohledu hra trochu zabíjí a které rozeberu později. 

Nakonec mi to ale nedalo, protože mi stále vrtala hlavou a protože jsem stále nenašla nic na stejném principu. A když jsem už něco našla, nebylo to kompletní. Tak jsem využila spolupráce s eshopem Funkids.cz a pořídila ji k detailní recenzi, která v rozhodování pomůže doufám i Vám :-)




OBSAH BALENÍ

  • 8 ústředních kartiček
  • 48 hracích kartiček
  • Obrázek zvířat ve svém prostředí
  • Návod se zoologickým komentářem

Kartičky jsou úžasně pevné, silnější. Člověk by se musel opravdu hodně snažit, aby je zničil. Takové kdyby byly dříve pogy, to by se hrálo jedna báseň! Krásně o sebe cinkají.





Tento přiložený obrázek, který je stejně pevný jako kartičky, jsem moc nepochopila ale nejspíš bude jen tak na vystavení nebo další rozebrání života v přírodě.




ZOOLOGICKÝ KOMENTÁŘ

U každého zvířete je vždy v pár větách vypsána základní informace či zajímavost a následně rozebrána jednotlivá kartička vývoje. Takže se o každém danném zvířeti dozvíte spoustu informací.





ZPŮSOBY HRY

  • Hra podle návodu pro 2-4 hráče
  • Výuková hra a přiřazování

Každá ústřední kartička má k sobě 6 dalších přídavných kartiček, které jsou od sebe odlišeny nejen barevně ale také na sobě mají číslo, abyste si mohli zkontrolovat, jestli přikládáte správně. 

Jen mi to celé prostě ruší vzhled ústředních (uprostřed) kartiček, které na mě působí, jako kdyby tam vůbec nepatřili. To si vážně nemůžu pomoct, ale v tomto případě - v této hře, je to opravdu škoda.











DOPORUČENÝ VĚK

Hra je oficiálně doporučovaná pro děti od 5 do 10 let. Já ji původně plánovala o kus dříve, přibližně kolem třetího roku, kdy děti pořád dost baví zvířata ale zároveň se zajímají o detailnější informace.

Každopádně si nemyslím, že by nám něco uteklo. Jen pro ty starší (kolem 10 let) mi to přijde už spíš nezábavný, takže bych horní hranici hry viděla spíš kolem 8. roku maximálně.

A pokud se Vám do hry budou chtít zapojit i mladší děti, tak mohou třídit čistě podle barev a pojmenujete si s nimi pouze základní názvy zvířat :-).




ZÁVĚREM

Úžasná hra! Krásně vymyšlená s opravdu dost pevnými kartičkami, které se jen tak nezničí.

Ale co mě na ní štve jsou ty ústřední kartičky s kreslenými obrázky. To mi přijde velká škoda, že je to takhle zvoleno. Pokud chtěli mít autoři uprostřed nějaký neutrální obrázek, zvolila bych spíše třeba černobílý stín toho konkrétního živočicha - pak by to bylo opravdu perfektní :-). Takhle to docela bourá celkový vzhled a dojem, který se snaží být co nejblíže realitě. 

Každopádně nic podobného jsem nenašla ani ke stažení ani ke koupi a chtěla jsem mít doma konečně nějakou hru ohledně vývoje.

Cena je z mého pohledu trochu vyšší, ale zpracováním je opravdu kvalitní, bytelné a vsadím se, že vydrží dlouhá léta :-).


Hru Zvířecí rodinky zakoupíte na eshopu Funkids.cz přímo ZDE.


Cena: 265Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat