Receptů na vajíčkové pomazánky je všude možně nespočet.
Já se většinou snažím různě inspirovat, zkouším nové kombinace nebo vymýšlím vlastní, ale jsou případy, kdy zůstávám u staré dobré klasiky z dětství protože mi nic jiného tolik nechutná.
Ale co si budeme povídat, i když sami připravíme recept podle našich maminek, tak to pořád nechutná přesně tak jako přímo od nich :-).
SUROVINY
- 6 natvrdo uvařených vajec
- 1 velká lžíce majonézy
- 1 velká lžíce hořčice
- 2 malé lžičky sušené bazalky
- Himalájská růžová sůl
- Čerstvě mletý barevný pepř
POSTUP
Vejce si nakrájíme na kostičky - mamka je připravuje na bramborovém kráječi, ale my použili klasický kráječ na vajca. Máme tedy trochu jemnější kousky, než jsou v původní mamčině pomazánce.
Vejce přemístíme do větší misky, aby se nám směs dobře promíchávala a přidáme postupně ostatní suroviny. Bazalku se snažíme co nejvíce promnout prsty, aby byla hezky na prášek.
Osolíme a opepříme podle chuti a můžeme podávat. Například s nejlepším domácím chlebem bez kvásku, do kterého doporučuji přidat smaženou cibulku :-).
Přeji dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat