20. dubna 2018

PEČEME: Jablečný crumble

Crumble je výborný a super rychlý dezert, který si snadno a hlavně rychle připravíte ze surovin, které máte úplně každý z Vás běžně doma.

Dá se připravovat z různých druhů ovoce přesně podle toho, co zrovna potřebujete zpracovat a je skvělou dobrotou také pro nečekanou návštěvu, kterou potřebujete hodnem rychle pohostit.

Můžete ho doplnit také o různé druhy koření, jako je například vanilka či skořice.




SUROVINY

  • 3 větší jablka
  • 150g jemných ovesných vloček
  • 70g másla
  • 10g třtinového cukru





POSTUP

Nejprve si rozpálíme troubu na 175°C.

Jablka můžete buď na hrubo nastrouhat nebo nakrájet na menší kostičky, anebo můžete zkombinovat obě možnosti. My zvolili čistě nastrouhání na hrubo.

Nastrouhaná jablka rozdělíme do zapékacích mističek a připravíme si drobenku.

Jemné vločky s cukrem na pár vteřin vložíme do mixéru, aby z části vloček vznikla mouka a umixoval se nám částečně i cukr.

Směs propracujeme s máslem tak, aby vznikla pěkně sypká drobenka, kterou zasypeme jablka.

Doporučuji drobenku neochutnávat, nebo na jablka nic nezbyde! :-D

A pak už jen stačí mističky přenést na plech a dát péct do předem vyhřáté trouby hezky dozlatova, což vychází přibližně na 25 minut.

Zapékací porcelánové mističky mám z obchodu Kitos. Objem mají 150ml, jsou to přímo tyto a dají se využívat nejen na zapékání nebo pečení, ale také na servírování. Pokrm v nich vydrží delší dobu teplý.

Recept nám vyšel doslova a do písmene přesně na 6 těchto malých zapékacích mističek.




Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat