22. ledna 2020

ČTEME/LUŠTÍME: Najdu Edu na posedu

Na podzim vyšla krásná novinka, na kterou jsem se moc těšila a kterou pro Vás díky dlouhodobé spolupráci s nakladatelstvím Portál můžu recenzovat.

Už na první pohled poznáte, kdo ji ilustroval - je to další poklad z dílny Venduly Hegerové. Tentokrát spojila své síly s klinickými logopedkami Janou Havlíčkovou a Ilonou Eichlerovou.

Vznikla tak krásná publikace, která děti nejen zaměstná při hledání rozdílů, ale zároveň jim rozšíří slovní zásobu, naučí se říkanku a procvičí si logopedicky náročnější slovíčka.



OBSAH KNIHY

Kniha obsahuje více než 40 říkanek kterým se váže hledání rozdílů a rozšiřování slovní zásoby s konkrétními slovíčky, která jsou zároveň logopedicky náročnější.

Překvapilo mě, jak je obsáhlá, protože jsem ji nečekala až tak silnou.

Vazbu má měkkou, ohebnou a formátově je velikosti A4.


PŘEHLED HLAVNÍHO PÍSMENE

V horních rozích každé strany je zvýrazněno písmeno, kterého se konkrétní dvoustrana týká a u něj je i velkým písmem název tématu obrázku.




POKYNY A SLOVÍČKA

Pod levým obrázkem najdete pokyny s úkoly, které je potřeba splnit a pod nimi tipy na konkrétní slovíčka, která se pokusíte ve vyprávění použít. Slovíčka mají vždy zvýrazněno konkrétní písmeno či písmena, na která je dvoustrana zaměřena.




ŘÍKANKA

S každou dvoustranou je spojena i říkanka, kterou najdete vždy pod pravým obrázkem a která má také zvýrazněné konkrétní písmeno, na které je tématický obrázek zaměřen.




PŘÍKLADY DVOUSTRAN

Pro příklad a představu jsem náhodně vybrala 9 různých dvoustran. Tématicky je kniha opravdu obsáhlá a najdete v ní mnoho situací, které i Vám osobně mohou být známé a tím Vám pomůžou v rozvíjení vyprávění konkrétního příběhu.












ZÁVĚREM 

Logopedie je u nás od září aktuálním tématem a s Klaudinkou se proto snažím vyhledávat různé logopedické aktivity, které jí budou bavit a které ji zaujmou.

Ilustrace Venduly Hegerové má moc ráda a sama musím uznat, že se na ty obrázky nemůžu vynadívat a jsem ráda, že jich kniha obsahuje tolik. Klaudinka má navíc ráda luštění ať už její oblíbené bludiště nebo právě hledání rozdílů, takže jsem věděla, že ji kniha zaujme.

Náš logopedický problém je Č, Ž, Š, Ř, R a inspirace není nikdy dost.

Je skvělé, jak je kniha multifunkční, protože když se dítku nechce zrovna procvičovat logopedie, může si jen luštit a hledat rozdíly. Ideální je tedy i na cesty, kdy si samo dítko listuje a nepotřebuje mít k ruce asistenci rodiče. 

Pokud by Vás kniha zaujala, najdete ji na eshopu nakladatelství Portál přímo ZDE.


Cena: 212Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat