27. ledna 2020

TVOŘÍME: Vánoční tvořivá výzva Radky Rubešové

V listopadu jsem psala podobný článek o podzimní tvořivé výzvě, kterou připravila Radka Rubešová a zpětně ji najdete ZDE

Tentokrát bych se chtěla ohlédnout za další tvořivou výzvou a to vánoční, abyste věděli, co si pod takovou výzvou třeba představit a abyste se rozhodli, jestli se do ní příště zapojíte také.

Tyto výzvy jsou placené a stejně jako jiné akce, které Radka pravidelně pořádá, bych je chtěla moc doporučit.

V dnešním článku si tedy představíme vánoční tvořivou výzvu a ukážu Vám celkem 5 projektů, do kterých jsme se s holkama v rámci výzvy pustily.

A opět doporučuji vstoupit do Radčiny skupiny Tvoříme s prožitkem, ve které načerpáte jedinečnou inspiraci nejen na tvoření s dětmi.




O TVOŘIVÉ VÝZVĚ

Stejně, jako to bylo u podzimní výzvy, tak i v tomto případě po zaplacení částky Vám přijde pozvánka do uzavřené facebookové skupiny, kde můžete sledovat celý průběh výzvy a zároveň komunikovat jak s Radkou, tak i s ostatními účastníky výzvy. Také se ve skupině můžete dělit o Vaše výtvory a radit, když si nevíte rady.

Také Vám přijde seznam materiálů, který na celou výzvu budete potřebovat, abyste byli včas připraveni a mohli si výzvu pořádně užít. Zároveň získáte tipy, kde určitý druh materiálu pořídit, protože se může stát, že konkrétní věc třeba neznáte a nikdy jste se s ní nesetkali.

Tvořivá výzva probíhala od 25.11 do 8.12 ale je jen na Vás kdy se do ní sami pustíte. Ke všemu máte přístup dle libosti, takže vůbec nemusíte dodržovat danný termín. Málokdo stíhá vše v tom konkrétním termínu. My se na to třeba vrhli až v podstatě o vánočních prázdninách.

V průběhu 14 dnů je Radkou nasdíleno celkem 12 projektů na vánoční téma a další menší projekty pro inspiraci.


ČMÁRANICOVÝ ČERT

My se jako první pustili do čmáranicového čerta. Nejprve se do čmárání pustily obě holky, ale výsledný čert nakonec vznikl jen Klaudince. Sofinka svůj projekt pojala poněkud jinak a začala na čmáranici lepit barevný krepák, tak jsem ji v tom nechala :-D.




NEBÍČKO A PEKLÍČKO

Jakmile prohlásim, že se bude matlat barvami, tak jsou u mě holky hned nastoupený :-D. No jo, kdo by neměl rád pořádné matlání ať už suchými pasteli, prstovými barvami nebo čímkoliv jiným.

Sofinka si opět jako rebel jela proti proudu ale Klaudinka vytvořila krásné nebe a peklo.

Vždy, když se pustíme do nějaké výzvy, tak jí ukážu jak to může třeba vypadat - podle příkladu, který chodí v emailu, a vše ostatní nechám na ní. Důležitý je (nejen) v tomhle právě ten prožitek, ne přesný výsledek. 




VÁNOČNÍ PŘÁNÍ A PF

S tímto obrázkem jsem měla původně o kus jiné plány, ale nakonec jsem se rozhodla ho využít pro výzvu a vytvořit z něj přání a PF v jednom. Je to zamalovaný tvrdší papír vodovkama a posypaný solí. Vznikne pak krásný efekt :-).




MALOVÁNÍ NA OKNO

Malování na okno je u nás doma celoroční oblíbená aktivita. Používáme jak tekutou křídu, tak i fixy na sklo od Crayoly. Holky nechávám po oknech malovat celoročně a kolikrát nenechají ani zrcadla bez čmáranic a obrázků ale hlavní okna jsou především o Vánocích mojí chloubou :-). To je ta nejlepší dekorace, kterou jednoduše smyjete a nestojí Vás skoro nic - jen nervy :-D.




ANDĚL Z PLSTI / FILCU

Tak u anděla jsem si docela naběhla, protože když už jsme si ho s Klaudinkou připravily, tak jsem zjistila, že nemáme suché lepidlo a tekutý herkules ani tekuté lepidlo nedrželo a šít se mi s tim fakt nechtělo, takže anděl je takto připraven a čeká na slepení lepidlem, na které pravidelně zapomínám.




ZÁVĚREM

Tohle byla má druhá účast ve tvořivé výzvě a moc se těším na další výzvy, které pro nás Radka připraví. Nepřestává mě totiž fascinovat to, že díky Radce objevíte opravdu originální a jedinečné nápady, které nikde jinde nenajdete.

Na těch internetech se aktivně pohybuji už opravdu mnoho let a třeba zrovna Pinterest je na mém denním pořádku, ale nikdy jsem ještě u Radky nenarazila na něco, co bych už někde jinde viděla a to mi prostě hlava nebere.

Radka je výtvarná pedagožka, lektorka a arteterapeutka, která ráda experimentuje a vytváří nové výtvarné techniky. Je také sympatickou mámou tří dětí a snaží se o to, aby se děti nebály svobodně tvořit a aby od nich ostatní neočekávali perfektní výsledek.

Žádné komentáře:

Okomentovat